Ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG) έναντι φυσικού αερίου: Ποια είναι η διαφορά;

3
Ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG) έναντι φυσικού αερίου: Ποια είναι η διαφορά;

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περισσότερο φυσικό αέριο από ποτέ. Γενικά, είναι ένα καύσιμο καθαρής καύσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές.

Καθώς η συνολική ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται ως τρόπος αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα από άλλες πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον ρόλο ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG) παίζει ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Φυσικό Αέριο έναντι RNG

Όταν συγκρίνουμε το φυσικό αέριο με το ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG), ίσως η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η χημική σύνθεση αυτών των δύο πηγών καυσίμου είναι ακριβώς η ίδια. Λόγω των πανομοιότυπων χημικών ιδιοτήτων, το RNG μπορεί να υποκαταστήσει το φυσικό αέριο ορυκτών καυσίμων σε μια ποικιλία βιομηχανικών και εμπορικών εφαρμογών.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο πηγών καυσίμου είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του καυσίμου και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της παραγωγής.

Παραδοσιακό φυσικό αέριο και αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες

Το παραδοσιακό φυσικό αέριο είναι ένα ορυκτό καύσιμο που προέρχεται συνήθως από δύο πηγές: τη γεώτρηση βαθιά υπόγεια μέσω σχιστολιθικού βράχου – που ονομάζεται υδραυλικό φράκινγκ – ή ως υποπροϊόν της γεώτρησης πετρελαίου. Καμία πηγή δεν είναι δημοφιλής στους περιβαλλοντολόγους επειδή αποβάλλεται πολλή ενέργεια για την εξαγωγή αυτού του φυσικού αερίου, επομένως περιορίζει την πτυχή της «καθαρής ενέργειας» του παραδοσιακού ορυκτού καυσίμου. Υπάρχει επίσης αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το αέριο εκτόξευσης και το λανθάνον αέριο ως δι-προϊόντα της διαδικασίας υδραυλικού φρακέινγκ.

Το ανανεώσιμο φυσικό αέριο ως καθαρότερη εναλλακτική

Το ανανεώσιμο φυσικό αέριο δημιουργείται από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών αποβλήτων, ή από τη δέσμευση του αερίου μεθανίου που εκφορτώνεται από την αποσύνθεση στους χώρους υγειονομικής ταφής. Ανάλογα με την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του RNG, η ένταση άνθρακα της παραγωγικής διαδικασίας μπορεί να έχει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από αυτό του αντίστοιχου ορυκτού καυσίμου. Η μείωση της έντασης του άνθρακα οδηγεί στην αποφυγή του μεθανίου και στη συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι τιμές έντασης άνθρακα που αποδίδονται στο RNG μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους παραγωγούς πετρελαιοειδών να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας και να μειώσουν το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα των εργασιών τους.

Επομένως, δεν έχει να κάνει μόνο με το τι δημιουργούμε, αλλά και με το τι δεν δημιουργούμε. Χρησιμοποιώντας απόβλητα υλικά και εκτρέποντας πιθανά αέρια του θερμοκηπίου, Η παραγωγή RNG είναι μια διαδικασία αρνητική σε άνθρακα.

Πώς παράγεται το RNG;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ανανεώσιμο φυσικό αέριο παράγεται με τη δέσμευση επιβλαβών αερίων που εκπέμπονται από οργανικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων:

 • Διαδικασίες επεξεργασίας λυμάτων
 • Γεωργικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της κοπριάς
 • Απορρίμματα τροφίμων και ποτών
 • Κομποστ, όπως αποκόμματα κήπου και γκαζόν
 • Αέρια υγειονομικής ταφής

Καθώς τα οργανικά υλικά διασπώνται, παράγουν βιοαέριο, το οποίο περιέχει μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο και άλλους ίχνη ρύπων. Αυτό το βιοαέριο στη συνέχεια καθαρίζεται και ρυθμίζεται για την παραγωγή RNG.

Ας δούμε τα γεωργικά και γαλακτοκομικά απόβλητα ως παράδειγμα.

Η διαδικασία αναερόβιας χώνευσης που χρησιμοποιείται για τη δέσμευση μεθανίου από τα απόβλητα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και τη δημιουργία RNG εξυμνεί τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι το RNG που παράγεται από κοπριά αγελάδας γαλακτοπαραγωγής μπορεί μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και 400% κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των παραδοσιακών καυσίμων.

Γιατί το RNG είναι σε υψηλή ζήτηση;

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές φυσικού αερίου δεν προκαλεί έκπληξη εάν ληφθούν υπόψη όλα τα οφέλη του:

 • Η αφθονία των απορριμμάτων καθιστά την παραγωγή RNG άμεσα διαθέσιμη.
 • Η RNG χρησιμοποιεί την υπάρχουσα υποδομή και τους αγωγούς που είναι διαθέσιμοι σε όλη τη χώρα.
 • Μπορείτε να υπολογίζετε σε RNG ημέρα ή νύχτα σε κάθε είδους καιρό, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική δωρεάν πηγή καυσίμου σε σχέση με άλλους ενεργειακούς πόρους.
 • Η παραγωγή και η χρήση RNG μπορεί να είναι μια διαδικασία αρνητική για τον άνθρακα, καθιστώντας την επιθυμητή επιλογή για εταιρείες και κοινότητες με στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
 • Το RNG μπορεί να είναι μια κατάλληλη πρώτη ύλη για χρήση στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου και πετροχημικών.
 • Παρέχει ένα περιβαλλοντικά καθαρότερο καύσιμο για τον κλάδο των μεταφορών και συμβάλλει στην τήρηση των αυστηρών προτύπων εκπομπών.

Πώς μπορούν οι λύσεις EnTech να σας βοηθήσουν να παράγετε RNG;

Εάν ο οργανισμός σας αναζητά τρόπους για να ξεκινήσει την παραγωγή RNG, εξετάστε το ενδεχόμενο μιας συζήτησης με τους ειδικούς της EnTech Solutions σχετικά με το πώς το ανανεώσιμο φυσικό αέριο μπορεί να ταιριάζει στα ενεργειακά σας σχέδια. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το επιτυχημένο εγχείρημά μας με τη Northern Biogas για τη δημιουργία μιας ενεργής μονάδας παραγωγής RNG κοντά στο Madison του Ουισκόνσιν.

Άλλες δυνατότητες συνεργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Λήψη μεθανίου από τις διεργασίες σας. Το μεθάνιο είναι ένα κοινό υποπροϊόν σε αγροκτήματα, από χωματερές και ως μέρος μιας ποικιλίας βιομηχανικών διεργασιών. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα απόβλητα για να δημιουργήσετε ανανεώσιμο φυσικό αέριο για μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
 • Μηχανική και κατασκευή εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών φυσικού αερίου. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τη δική σας μονάδα παραγωγής RNG.
 • Κατασκευή μικροδικτύου επιτόπου για μεγαλύτερη ενεργειακή ανθεκτικότητα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε τεχνολογία μικροδικτύου στις εγκαταστάσεις σας για να διασφαλίσουμε το λειτουργικό χρόνο λειτουργίας και να παρέχουμε μια βιώσιμη πηγή ενέργειας για την τοποθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές φυσικού αερίου ως μέρος των στρατηγικών σας στόχων καθαρής ενέργειας, επικοινωνήστε με την EnTech Solutions στο 920-225-6737 ή [email protected].

Schreibe einen Kommentar