Απλά ρίξτε, περιμένετε και μεγαλώστε

0
Απλά ρίξτε, περιμένετε και μεγαλώστε

Αεροφωτογραφία μεγάλης κλίμακας από τον David Sheldrick.

Το Seedballs κάνει την αναδάσωση στην Κένυα φθηνή, εύκολη και διασκεδαστική…

Η αποψίλωση των δασών είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Κένυα, όπως συμβαίνει σε μεγάλο μέρος της Αφρικής, μετατρέποντας λιβάδια, δασικές εκτάσεις και δάση σε άγονους, επιρρεπείς στη διάβρωση σκόνης. Ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών είναι η άτυπη επιχείρηση με ξυλάνθρακα, καθώς οι άνθρωποι που θέλουν απεγνωσμένα να βγάλουν τα προς το ζην κόβουν αυτόχθονα δέντρα και τα μετατρέπουν σε κάρβουνο.

Τώρα δύο κοινωνικοί επιχειρηματίες στην Κένυα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τη σκόνη ξυλάνθρακα που έχει απομείνει από τη διαδικασία παραγωγής ξυλάνθρακα για να εγκλωβίσουν σπόρους γηγενών δέντρων και χόρτου. Το περίβλημα από σκόνη, αναμεμειγμένο με συνδετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, προστατεύει τους σπόρους από έντομα, τρωκτικά, πουλιά και ζώα μέχρι να φτάσουν οι βροχές και οι σπόροι να φυτρώσουν και να ξεκινήσουν τη διαδικασία εκ νέου βλάστησης της άγονης γης.

Οι σπόροι είναι εύκολοι και φτηνοί στη μεταφορά και την εξάπλωση, με το χέρι με αεροπλάνο ή με καταπέλτη. Σπέρνονται από παιδιά σχολείου, κοινοτικά προγράμματα πρασίνου και αγρότες, ανεπίσημους «βομβαρδισμούς» σπόρων ή εναέρια αναδάσωση. Τουλάχιστον οι μισοί από τους σπόρους θα βλαστήσουν και θα αναπτυχθούν, ξεκινώντας τη διαδικασία προστασίας και αναγέννησης του εδάφους, δημιουργώντας μια φυσική τράπεζα σπόρων για το μέλλον και αποκαθιστώντας τη φυσική βλάστηση.

Τα ποσοστά βλάστησης των σπόρων στην άγρια ​​φύση ποικίλλουν από είδος σε είδος, εξ ου και η σημασία του προστατευτικού περιβλήματος από σκόνη. Ορισμένα είδη όπως η φλόγα Nandi και η Slala (Markhamia) απαιτούν λίγο περισσότερο από μερικές βροχοπτώσεις και μπορούν να φυτρώσουν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Ενώ οι σπόροι της ακακίας μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να βλαστήσουν καθώς είναι προσαρμοσμένοι σε ένα σκληρό περιβάλλον και πρέπει να περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες πριν φυτρώσουν.

1 έτος και 2 μήνες ανάπτυξη Sesbania.

Οι σπόροι έχουν μέγεθος μαρμάρου και είναι φθηνοί και απλώνονται εύκολα, μειώνοντας το κόστος της φύτευσης δέντρων σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους μεταφοράς δενδρυλλίων σε δίσκους ή σακούλες και σκάψιμο λάκκων.

Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να σπείρουν σπόρους σε κατάλληλες περιοχές όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες και δεν ανταγωνίζονται τις γεωργικές καλλιέργειες ή άλλες χρήσεις γης.

Seedballing στο Τσαβ.

Οι σπόροι των δέντρων προέρχονται από το Κέντρο Σπόρων Δασών της Κένυας, το οποίο διαθέτει απόθεμα σπόρων περίπου 220 ειδών δέντρων που συλλέγονται από περισσότερες από 600 τοποθεσίες (προέλευση) γύρω από την Κένυα. Η σκόνη ξυλάνθρακα προέρχεται από χώρους πώλησης κάρβουνου γύρω από το Ναϊρόμπι.

Η Seedballs Kenya ιδρύθηκε από τον Κενυάτη γεννημένο και μεγαλωμένο Teddy Kinyanjui και τον Elsen Karstad, Καναδή υπήκοο και κάτοικος Κένυας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το όραμά τους είναι να συμβάλουν στην αναδάσωση της Κένυας και άλλων αφρικανικών χωρών για τη βελτίωση της κάλυψης του εδάφους και της γονιμότητας.

Μπορείτε να παραγγείλετε σπόρους από διάφορα αυτόχθονα χόρτα και είδη δέντρων από το Seedball Kenya και συσκευάζονται σε πλήρως βιοδιασπώμενες χάρτινες σακούλες.

Η Seedballs Kenya έχει πουλήσει πάνω από 2,8 εκατομμύρια σπόρους από τον Σεπτέμβριο του 2016 και πρόσφατα ξεκίνησε τις εξαγωγές στο Κονγκό.

www.seedballskenya.com

Schreibe einen Kommentar