Γιατί η δράση για το κλίμα ανήκει στην ατζέντα μάρκετινγκ του 2022

3
Γιατί η δράση για το κλίμα ανήκει στην ατζέντα μάρκετινγκ του 2022

Τα ψηφίσματα της Πρωτοχρονιάς για τη δράση για το κλίμα είναι πολύ περίεργα για το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα: δίνοντας μια υπαρξιακή μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει. ο Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021 επανέλαβε το ξεκάθαρο κάλεσμα από την τελευταία έκθεσή του με ακόμη μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη: Εξαντλούμε γρήγορα τον χρόνο για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη πέραν του 1,5 βαθμού Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Καθώς ξεκινά το 2022, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε πολλά μέτωπα: ο COVID δεν έχει ακόμη χαλαρώσει τη λαβή του και οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να ενοχλούν πολλές βιομηχανίες καθώς οι χειμερινές καταιγίδες καλύπτουν μέρη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ζωτικών διαδρομών μεταφοράς. Η κλιματική κρίση μπορεί να φαίνεται σαν μια μακρινή απειλή όταν αντιμετωπίζετε τέτοιες άμεσες ανησυχίες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι πελάτες σας βιώνουν μια αυξανόμενη αίσθηση ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ για να μείνει και είναι απογοητευμένοι με την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού σχεδίου απόκρισης τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Για εταιρείες με γνώμονα το σκοπό, εδώ έρχεται μια ισχυρή εκστρατεία μάρκετινγκ — μια εκστρατεία που συνδέει την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής με εξίσου πραγματικές, εφαρμόσιμες λύσεις, όπως η ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο, τα ηλεκτρικά οχήματα και άλλα βιώσιμα προϊόντα.

Φωτογραφία Markus Spiske/Unsplash

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: Η δημόσια υποστήριξη για κλιματικές λύσεις αυξάνεται.

Η αμερικανική στάση για το κλίμα έχει αλλάξει, σύμφωνα με Η κλιματική αλλαγή στο αμερικανικό μυαλό (CCAM), μια ερευνητική μελέτη που διεξάγεται δύο φορές το χρόνο από το 2008 έως το 2020 από το Πρόγραμμα Yale για την Επικοινωνία για την Κλιματική Αλλαγή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο George Mason.

Οι Αμερικανοί που πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη συμβαίνει είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν το κάνουν κατά τέσσερις προς ένα.

Η κλιματική αλλαγή στο αμερικανικό μυαλόΜάρτιος 2021

Ενώ υπάρχουν γεωγραφικές διαφορές απόψεων, οι Αμερικανοί, σε γενικές γραμμές, ξυπνούν με την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Η πλειοψηφία των Αμερικανών (64%) δηλώνει ότι τουλάχιστον «ανησυχεί κάπως» για την κλιματική αλλαγή. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς λέει ότι είναι «πολύ ανήσυχος».

Και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι δύο στους τρεις Αμερικανούς (64%) αισθάνονται τώρα μια προσωπική αίσθηση ευθύνης να συμβάλουν στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με ερευνητές.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή με λύσεις που μπορούν να ελέγξουν προσωπικά.

Going Local: Πώς μοιάζουν οι κλιματικές στάσεις εκεί που ζείτε;

Είναι καλό να κοιτάς την εθνική κοινή γνώμη, αλλά όταν πρόκειται για τη συμπεριφορά των Αμερικανών καταναλωτών, η τοποθεσία έχει σημασία. ο Χάρτης κοινής γνώμης του YaleΠαρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές στην κοινή γνώμη σε κάθε πολιτεία, κομητεία και ακόμη και περιφέρεια του Κογκρέσου. (Για μια βαθύτερη κατάδυση σχετικά με το πώς διαφέρουν οι αμερικανικές απόψεις και ενέργειες ανάλογα με τους κοινωνικοδημογραφικούς και πολιτικούς παράγοντες, ανατρέξτε στο Εργαλείο CCAM Explorer.)

Για όσους ασχολούνται με βιώσιμα προϊόντα και λύσεις, το Yale’s Έξι Αμερικές Το εργαλείο (που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2008, εξελίχθηκε κάθε χρόνο από τότε) τμηματοποιεί το αμερικανικό κοινό σε έξι ακροατήρια που το καθένα ανταποκρίνεται στο θέμα της κλιματικής αλλαγής με τον δικό του μοναδικό τρόπο:

Οι Έξι Αμερικές της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Με το πέρασμα των χρόνων, το ποσοστό του κοινού που εμπίπτει στην κατηγορία «Συναγερμένοι» αυξήθηκε – από 17% το 2008 σε 26% σήμερα, ενώ ο αριθμός των «Αποδεσμευμένων» έχει μειωθεί. Σαφώς βλέπουμε την άνοδο ενός πιο ενεργού κοινού για το κλίμα, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω γράφημα:

Έξι τμήματα κοινού για την υπερθέρμανση του πλανήτη
Το Global Warming’s Six Americas είναι ένα εργαλείο τμηματοποίησης κοινού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να κατανοούν καλύτερα τις δικές τους απόψεις για το κλίμα καθώς και άλλες.


Μετάβαση από τον Συναγερμό για το Κλίμα στην Υιοθέτηση Κλιματικών Λύσεων

Στο επίκεντρο του κινήματος για τη δράση για το κλίμα βρίσκεται η ανάγκη να μετατραπεί η αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική κρίση σε λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν.

Είναι σημαντικό, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, ενώ η κατηγορία των ερωτηθέντων «Συναγερμένοι» είναι πεπεισμένη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική και υποστηρίζουν ισχυρές κλιματικές πολιτικές, δεν έχουν εξίσου ισχυρή κατανόηση του τι μπορούν να κάνουν αυτοί ή άλλοι για να λύσουν το πρόβλημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να προωθήσουμε ένα μήνυμα που βασίζεται σε λύσεις για την κλιματική κρίση.

Για παράδειγμα, μέχρι τώρα, οι καμπάνιες μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας επικεντρώνονταν κυρίως στα οικονομικά οφέλη της ηλιακής ενέργειας—και ήταν μια αποτελεσματική στρατηγική με συγκεκριμένο δημογραφικό. Αλλά η εξελισσόμενη στάση των Αμερικανών απέναντι στο κλίμα υποδηλώνει ότι ένα μήνυμα για την κλιματική λύση θα μπορούσε επίσης να παίξει καλά. Όταν το 55% του κοινού είτε «ανησυχεί» ή «ανησυχεί» για την κλιματική αλλαγή, γεννιέται το ερώτημα: Παρουσιάζετε το μήνυμά σας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο σε κάθε τομέα του κοινού σας;

Ένας τρόπος για να ελέγξετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Έξι Αμερική Σούπερ Σύντομη Έρευνα ως βαρόμετρο για το πού βρίσκεται το κοινό σας για το κλίμα. Με τέσσερις απλές ερωτήσεις μπορείτε να τμηματοποιήσετε το κοινό σας σε κατηγορίες που μπορούν να ενεργήσουν. Μπορείτε ακόμη να παίξετε το εργαλείο με σελίδες προορισμού που σας βοηθούν να τμηματοποιήσετε περαιτέρω το κοινό σας με βασικά δημογραφικά στοιχεία.

Όλα αυτά για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες και τις προοπτικές σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει – και τις λύσεις που επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην υιοθέτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να τμηματοποιήσετε καλύτερα το κοινό σας και να κάνετε τη δράση για το κλίμα βασικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ του 2022, επικοινωνήστε μαζί μας στο Clean Power Marketing Group.

από τη Nancy Edwards, Managing Partner
Ομάδα μάρκετινγκ Clean Power

Κελάδημα

LinkedIn

Schreibe einen Kommentar