Γράψιμο με φως: Δέκα συμβουλές για ηλιακή φωτογραφία με εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI).

3
Γράψιμο με φως: Δέκα συμβουλές για ηλιακή φωτογραφία με εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI).

του Woody Welch

Το να ρίξετε το καλύτερο φως στα έργα σας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επιτακτική ανάγκη όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε ένα αποτελεσματικό μήνυμα μάρκετινγκ. Η επένδυση στην επαγγελματική, δημιουργική φωτογραφία και βίντεο θα πληρώσει πολλαπλάσια στον εξαιρετικά οπτικό κόσμο που ζούμε σήμερα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε οπτικά στοιχεία με εξαιρετική απόδοση επένδυσης από τον ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο μας, τον Woody Welch, ο οποίος ταξίδεψε πολύ μακριά τραβώντας μερικές από τις πιο εκπληκτικές ηλιακές φωτογραφίες και βίντεο στον κλάδο.

Η λέξη φωτογραφία προέρχεται από τα λατινικά, με φωτογραφία έννοια φως και γραφική παράσταση έννοια προς την γράψτε ή ζωγραφίστε. Αυτό που κάνουμε όταν τραβάμε μια φωτογραφία είναι να γράφουμε με φως. Όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ της εταιρείας καθαρής ενέργειας σας, αξίζει να αναρωτηθείτε: «Λάβω το καλύτερο φως στα έργα μου;»

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές κατά τη λήψη φωτογραφιών οποιουδήποτε έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες συμβουλές μου για να έχετε την καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας από τη φωτογραφία και τα βίντεο.

Credit: Woody Welch

1.) Φωτογράφισε τα έργα ηλιακής ενέργειας με το καλύτερο φως. Η λήψη κατά το μεσημέρι μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει καλά λόγω της σύνδεσης με τον ήλιο (αυτό που αποκαλώ τη στιγμή της «πρόσθεσης») ή της «γωνίας πρόσπτωσης». Αυτό το πρόσθετο μήνυμα μπορεί συχνά να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στη χρυσή ώρα στην αρχή και στο τέλος της ημέρας. Η γωνία πρόσπτωσης καταγράφεται όταν ο ήλιος βρίσκεται σε γωνία 45 μοιρών σε σχέση με το έργο σας, ρίχνοντας την αντανάκλαση του ήλιου απευθείας στον φακό, είτε πρόκειται για αεροφωτογραφία, σε ταράτσα ή στο έδαφος.

2.) Χρησιμοποιήστε τη χρυσή ώρα για να δημιουργήσετε δράμα και συναισθήματα στα έργα σας. Αυτό είναι απλό: Ξυπνήστε νωρίς και τραβήξτε την ώρα που ξεκινά από την ανατολή του ηλίου ή τραβήξτε την ώρα πριν τη δύση του ηλίου και λίγο μετά. Επιπλέον, μπορείτε να φωτογραφίσετε το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποκτήσετε σκιές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αντίληψη βάθους.

Credit: Woody Welch

3.) Προσλάβετε έναν επαγγελματία, όχι έναν χομπίστα. Φαίνεται σήμερα ότι όλοι είναι φωτογράφοι drone και υπάρχουν τόσοι σκοπευτές από τη νύχτα όσο και οι σταγόνες βροχής σε μια καταιγίδα. Αφιερώστε χρόνο για να δείτε τη δουλειά των επαγγελματιών. Βεβαιωθείτε ότι το ΣΩΜΑ της δουλειάς τους δεν είναι μόνο μερικές εικόνες με τις οποίες είχαν την τύχη, αλλά μάλλον πολλές ομάδες εξαιρετικών εικόνων πολλών έργων που δείχνουν ότι παράγουν σταθερά αξία για τους πελάτες τους. Ένας εξαιρετικός φωτογράφος θα παράγει εξαιρετική δουλειά για ΚΑΘΕ πελάτη. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο εκ των προτέρων, αλλά η απόδοση επένδυσης (ROI) θα είναι πολύ καλύτερη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Γρήγορη ιστορία για να τονίσω αυτό το σημείο: Είχα έναν πελάτη στην αγορά υψηλού κόστους του Λος Άντζελες δοκίμασε έναν φωτογράφο χαμηλού κόστους μία φορά αντί να πληρώσω την τιμή της αγοράς στην ομάδα μου για να κάνει τη δουλειά σωστά την πρώτη φορά. Ο πελάτης επέστρεψε σε λιγότερο από έξι μήνες και ήταν περισσότερο από πρόθυμος να πληρώσει τις επαγγελματικές μου τιμές, επειδή κατάλαβε την αξία που είχαν οι φωτογραφίες μου σε μια κατάσταση πωλήσεων. Να τι μου είπε:

«Οι εικόνες σου μιλούν για μένα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω όταν χρησιμοποιώ τις εικόνες σας στα καταστρώματα μου. Μιλούν χίλιες λέξεις και μου επιτρέπουν να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα αντί να ξοδεύω ώρες εξηγώντας τι κάνω».

Είναι ακόμα πελάτης μου 15 χρόνια μετά.

4.) Βεβαιωθείτε ότι ο φωτογράφος σας χρησιμοποιεί την υψηλότερη ποιότητα και την καλύτερη δυνατή κάμερα ή/και drone. Θα θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα οπτικά σας στοιχεία σε όλες τις περιπτώσεις, από ιστότοπους πλήρους οθόνης έως εκθέσεις εμπορικών εκθέσεων. Εάν περιμένετε η εταιρεία σας να αναπτυχθεί, όπως κάνουν οι περισσότερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας σήμερα, προετοιμαστείτε για ανάπτυξη με ψηφιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης επένδυσης.

5.) Έχετε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση μέσων βάσει καμπάνιας και ένα χρονοδιάγραμμα. Μην επενδύετε σε υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης επένδυσης (ROI), εκτός εάν το σχέδιό σας έχει υλοποιηθεί. Εάν δεν έχετε εσωτερική ομάδα μάρκετινγκ, προσλάβετε ένα like CPMG για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επένδυσής σας.

6.) Σχέδιο σχέδιο! Σημειώστε όλα τα I’s σας και διασταυρώστε τα T σας. Κάντε όλες τις επαφές με τους διαχειριστές ακινήτων και λάβετε εκ των προτέρων έγκριση για ακίνητα και άδειες από την FAA για πτήσεις με drone (όπου ισχύει). Όλα τα ακίνητα γύρω από τα αεροδρόμια δεν θα μπορούν να τεκμηριωθούν με drone. Επίσης πόλεις όπως το DC έχουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και θα πρέπει να λάβετε άδεια μερικές φορές μήνες νωρίτερα. Εάν προσλάβετε έναν αξιόπιστο φωτογράφο, θα κάνει τη βαριά ανύψωση για εσάς.

Credit: Woody Welch

7.) Έχετε εφεδρικά σχέδια για τα εφεδρικά σχέδιά σας και ένα λεπτομερές σχέδιο έκτακτης ανάγκης βροχής. Για προφανείς λόγους, δεν μπορείτε να τραβήξετε ηλιακά έργα στη βροχή. Επιπλέον, το μήνυμά σας θα μειωθεί εάν φωτογραφίζετε σε συννεφιασμένο ή συννεφιασμένο καιρό. Σε παρακαλώ μην με αναγκάσεις να το εξηγήσω αυτό.

8.) Ετοιμαστείτε για ροή εργασιών αρχείων υψηλής ανάλυσης και δημιουργήστε ένα DAM (Digital Asset Management System) για να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε την αρχειοθέτηση των οπτικών σας στοιχείων. Αυτό είναι κυριολεκτικά ένα κόστος ασφάλισης και μια επένδυση στην αποτελεσματικότητα που θα αποφέρει μερίσματα κατά τη διάρκεια ζωής των εικόνων.

9.) Εξάλειψη μεταβλητών. Μεγάλο μέρος της φωτογραφίας αφορά την εξάλειψη αυτού που δεν είναι σημαντικό σε οποιαδήποτε δεδομένη εικόνα. Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν ενότητες στα εγχειρίδια προτύπων επωνυμίας τους για τη δημιουργία οπτικών στοιχείων για να βεβαιωθούν ότι όλοι οι φωτογράφοι και οι βιντεογράφοι είναι «στην ίδια σελίδα» και να αποτυπώνουν στοιχεία που έχουν την ίδια αίσθηση και όψη, δημιουργώντας συνέπεια σε όλα τα στοιχεία τους. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

10.) Προϋπολογισμός για υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία και προγραμματίστε και προετοιμαστείτε για την επιτυχία! Η εξαιρετική φωτογραφία και βίντεο μπορούν να γίνουν viral, να δημιουργήσουν περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας (ειδικά με το σωστό οπτικό SEO) και ακόμη και να κερδίσουν πελάτες. Ναι, ακόμα κι αυτό. Ο σωστός συναισθηματικός τόνος σε ένα βίντεο ή μια φωτογραφία μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή σύνδεση με έναν πελάτη, ακόμη και στον εμπορικό ηλιακό κόσμο.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στη δημιουργία εξαιρετικών φωτογραφιών και βίντεο που προσφέρουν βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη απόδοση επένδυσης. Όταν η φωτογραφία είναι στο μήνυμα, τεχνικά ακριβής και της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, η απόδοση επένδυσης (ROI) σας θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από ό,τι αν ακολουθήσετε τη φθηνή και εύκολη διαδρομή.

Ο Woody Welch, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Earth Repairian Media και ιδιοκτήτης της Wood E. Photography, βρίσκεται στην ενεργειακή βιομηχανία για περισσότερα από 25 χρόνια, καταγράφοντας μερικά από τα μεγαλύτερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, σκηνοθετώντας διαφημίσεις και βίντεο ιστορίες και δημιουργώντας υψηλή -ROI, εικόνες μέσω μηνύματος για πελάτες του Fortune 500 στην ώρα τους και με τον προϋπολογισμό κάθε φορά. Ερχομαι σε επαφή σήμερα για να μεταμορφώσετε το ηλιακό σας μάρκετινγκ με ισχυρά οπτικά στοιχεία.

Schreibe einen Kommentar