Είναι νόμιμο να περάσετε ένα υπερμεγέθη φορτίο;

0
Είναι νόμιμο να περάσετε ένα υπερμεγέθη φορτίο;

Υπερμεγέθη-Φορτίο

Ως οδηγός στο δρόμο, είναι δική σας ευθύνη να συμμορφώνεστε με όλους τους νομικούς νόμους. Είναι νόμιμο να περάσετε ένα μεγάλο φορτίο είναι μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε. Ναι, είναι η απόλυτη απάντηση, αλλά με αρκετές προϋποθέσεις. Εξάλλου, όταν εργάζεστε με μεγάλο φορτίο, υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι με πλευρικούς ανέμους, ενοχλητικές κατασκευές και προβλήματα όρασης του οδηγού. Κινδυνεύετε να προκαλέσετε ατύχημα όταν προσπερνάτε ένα μεγάλο φορτίο;

Τι είναι υπερμεγέθη φορτίο;

Τα υπερμεγέθη φορτία είναι εμπορευματικά φορτία που μεταφέρονται από εταιρείες φορτηγών που υπερβαίνουν τις τυπικές διαστάσεις για το φορτίο. Αυτές οι διαστάσεις καθορίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Το φορτίο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του τυπικού διαμερίσματος είτε ενός δεξαμενόπλοιου, του φορτηγού ξηρού φορτίου, του κουτιού ή του ρυμουλκούμενου ψυγείου. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ρυμουλκούμενο με επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα ρυμουλκούμενο με επίπεδη επιφάνεια, τα μεγέθη μπορεί να υπερβούν τα κανονικά όρια ενός ρυμουλκούμενου σε κουτί που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Πρόκειται για κάθε φορτίο που υπερβαίνει τα εξής:

  • Μήκος 48 έως 53 πόδια
  • Πάνω από 8,5 πόδια σε ύψος
  • 46.000 λίβρες σε βάρος

Το USDOT Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων απαιτεί επίσης υπερμεγέθη φορτία να μεταφερθούν με ειδικές άδειες που ελήφθησαν στις ειδ. Προκειμένου να φιλοξενηθούν μεγάλα φορτία σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους, οι οδηγοί πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο βάρος του άξονα και την κατανομή της ανάσυρσης, καθώς και σε τυχόν υπερεκτεταμένα σημεία του φορτίου.

Το USDOT FHA αναφέρει, „Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στα άτομα που χειρίζονται οχήματα πιλότου/συνοδείας ότι πρέπει να σταματούν σε όλα τα σήματα στάσης και φανάρια, πρέπει να υποκύπτουν στην αντίθετη κυκλοφορία και πρέπει να ακολουθούν όλους τους νόμους και κανονισμούς στις δικαιοδοσίες στις οποίες λειτουργούν… Αυτός είναι ο ίδιος κανόνας για άτομα με βασικές άδειες οδήγησης ή κάτοχοι εμπορικής άδειας οδήγησης: όλοι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες και τους νόμους οπουδήποτε οδηγούν». Σε όποια κατάσταση κι αν οδηγείτε ή χειρίζεστε βαρύ φορτίο, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες για υπερμεγέθη υπηρεσίες μεταφοράς.

Ποιοι είναι οι κανόνες για την υπερμεγέθη μετακίνηση φορτίου;

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη διέλευση ενός μεγάλου φορτίου. Το μεγάλο φορτίο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ακανόνιστα διασχίζοντας κεντρικές γραμμές ή οδηγώντας εκτός δρόμου. Επιπλέον, οι μεγάλοι οδηγοί φορτίων πρέπει να ακολουθούν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και τα όρια ταχύτητας. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ένας πιλότος συνοδός.

Μαζί με μεγάλου μεγέθους φορτίο σε ένα ρυμουλκούμενο με επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα επεκτεινόμενο επίπεδο κρεβάτι, μια τέτοια συνοδεία θα έχει τουλάχιστον ένα πιλοτικό αυτοκίνητο που θα συνοδεύει τον οδηγό. Στόχος της συνοδείας είναι η ασφαλής μεταφορά φορτίου που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Αυτό δημιουργεί ζητήματα ασφάλειας πέρα ​​από το τυπικό πρότυπο της μεταφοράς εμπορευμάτων.

Για παράδειγμα, για φορτία που είναι εξαιρετικά βαριά, το φορτηγό πρέπει να ταξιδεύει πιο αργά για να διασφαλίσει ότι οι άξονες του οχήματος μπορούν να χειριστούν την ανάσυρση. Η ακανόνιστη οδήγηση και η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αποκοπή από ένα όχημα με ταχύτητα δεν αποτελεί επιλογή για έναν επαγγελματία οδηγό σε αυτήν την κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πιλοτικά αυτοκίνητα συνοδεύουν αυτά τα οχήματα και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν εξετάζεται εάν είναι νόμιμο να περάσετε ένα μεγάλο φορτίο.

Μπορώ να περάσω ένα πιλοτικό αυτοκίνητο για μεγάλα φορτία;

Ναι, μπορείτε να προσπεράσετε ένα πιλοτικό αυτοκίνητο όπως μπορείτε να προσπεράσετε ένα φορτηγό που μεταφέρει μεγάλο φορτίο φορτίου. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που θέλετε να γνωρίζετε, ώστε να μην αποσπαστείτε ή να πάθει ατύχημα. ΕΝΑ συνοδεία πιλότου είναι ένα όχημα στολισμένο με φώτα, σημαίες και πινακίδες που δείχνουν ότι οδηγούν ένα μεγάλο όχημα.

Αν δείτε αυτόν τον τύπο αυτοκινητοπομπής οχημάτων μπροστά στο δρόμο, δώστε στο υπερμεγέθη όχημα αρκετό χρόνο να σταματήσει και να αλλάξει λωρίδα. Ποτέ μην κόβετε και μην προσπαθείτε να εμποδίσετε τη λειτουργία ενός μεγάλου μεγέθους οχήματος. Όταν προσπερνάτε ένα μεγάλο όχημα, λάβετε υπόψη τα αυτοκίνητα συνοδείας που εμπλέκονται στη συνοδεία. Δώστε σε αυτά τα οχήματα μια απόσταση ασφαλείας και όταν περνάτε.

Συχνά, όταν βλέπουμε ένα υπερμεγέθη φορτίο στον αυτοκινητόδρομο, το συνοδεύει ένας πιλότος. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της περιπολίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, James ProutyΤα πιλοτικά αυτοκίνητα επιτρέπεται να σταματούν την κυκλοφορία και να διευκολύνουν την κίνηση ενός υπερμεγέθους φορτίου σε περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο για το κοινό». Παρέχοντας σε αυτά τα οχήματα μια ασφαλή απόσταση κατά τη διέλευση, είστε ασφαλείς να περάσετε νόμιμα ένα μεγάλο φορτίο.

Προσλάβετε έναν πάροχο μεταφορών βαρέων αποστάσεων σήμερα

Στο Εξειδικευμένη μεταφορά Osage στην Aurora, CO, είμαστε ειδικοί σε αυτό βαριά μεταφορά Μεταφορά. Οι στόλοι μας για φορτηγά είναι συνδεδεμένοι με μεγάλες εταιρείες σε όλες τις ΗΠΑ και στον Καναδά. Αυτοί οι οδηγοί είναι έτοιμοι να παραδώσουν τις αποστολές σας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων φορτίων, σε ρυμουλκούμενα με επίπεδη επιφάνεια. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες και μια προσαρμοσμένη προσφορά για την αποστολή μεγάλων αποστάσεων.

Κατηγοριοποιούνται σε: Oversize Hauling, Oversize Transport

Schreibe einen Kommentar