Εθνικό Πάρκο Etosha – Πλήρης οδηγός σαφάρι

Εθνικό Πάρκο Etosha – Πλήρης οδηγός σαφάρι

März 2, 2021 0 Von admin

Τι είναι ένα ταξίδι στη Ναμίμπια χωρίς σαφάρι άγριας ζωής; Όσο εκπληκτικά κι αν είναι τα άλλα αξιοθέατα της Ναμίμπια, τα σαφάρι της είναι πραγματικά το μεγάλο ενδιαφέρον για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας τουλάχιστον δύο ολόκληρες ημέρες στο Εθνικό Πάρκο Etosha προκειμένου να λάβει όλα όσα έχει να προσφέρει.

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω προμήθεια εάν αποφασίσετε να κάνετε μια αγορά αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο.

Γρήγορα στοιχεία για το Εθνικό Πάρκο Etosha

  • Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ναμίμπια
  • Σπίτι σε τέσσερα από τα „Big Five“ (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και ρινόκερους)
  • Έγινε ρεζέρβα θηραμάτων τον Μάρτιο του 1907
  • Αναβαθμίστηκε σε εθνικό πάρκο το 1967
  • Το πάρκο καλύπτει 22.270 χλμ2
  • εκατοντάδες είδη ζώων ζουν στο Εθνικό Πάρκο Etosha

Εθνικό πάρκο σαφάρι καμηλοπάρδαλης etosha

Υγεία και την ασφάλεια

Πριν επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Etosha, υπάρχουν μερικά απλά βήματα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζετε.

Ελονοσία

Ο κίνδυνος ελονοσίας είναι αρκετά χαμηλός στη Ναμίμπια, ειδικά στη νότια περιοχή. Το Εθνικό Πάρκο Etosha και οι γύρω περιοχές στο βορρά θεωρούνται μεσαίου κινδύνου καθ‘ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του έτους. Ωστόσο, το πάρκο είναι σχεδόν απαλλαγμένο από ελονοσία κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες, καθώς δεν υπάρχει πού να αναπαραχθούν τα κουνούπια.

Παρά το γεγονός αυτό, οι περισσότεροι γιατροί εξακολουθούν να συνιστούν τη λήψη μιας προφύλαξης κατά της ελονοσίας ανεξάρτητα από το πότε επισκέπτεστε, ακριβώς ως προληπτικό μέτρο. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας, φορέστε μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια και χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό μόνο για να είστε ασφαλείς.

Εμβολιασμοί

Δεν απαιτούνται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για να επισκεφθείτε τη Ναμίμπια. Ωστόσο, εάν προέρχεστε από χώρα που απαιτεί τον εμβολιασμό για τον Κίτρινο Πυρετό, θα χρειαστεί να αποδείξετε ότι κάνατε το εμβόλιο. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διασφαλίσετε ότι τα τυπικά εμβόλια σας για πολιομυελίτιδα, τέτανο κ.λπ. είναι ενημερωμένα.

Συνήθως συνιστάται επίσης να εμβολιαστείτε κατά του τυφοειδούς, καθώς και κατά της ηπατίτιδας Α και Β. Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό σας ή τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες υγείας για ενημερωμένες συμβουλές σχετικά με τους συνιστώμενους εμβολιασμούς για τη Ναμίμπια πριν ταξιδέψετε.

Σκορπιοί

Στους σκορπιούς αρέσει να κρύβονται σε σχισμές και κάτω από βράχους. Μην αναποδογυρίζετε πέτρες και μην τα μαζεύετε, απλώς για να το παίξετε με ασφάλεια. Επίσης, κρατήστε τη σκηνή σας με φερμουάρ ανά πάσα στιγμή και τινάζετε τα παπούτσια και τα ρούχα σας πριν τα φορέσετε κάθε πρωί. Εάν πλένετε τα ρούχα σας έξω, φροντίστε να ανακινήσετε και να επιθεωρήσετε κάθε ρούχο πριν το βάλετε/φορέσετε.

Αγρια ζώα

Φυσικά, ένας από τους κύριους λόγους για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι να δείτε την άγρια ​​ζωή. Μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνα. Μην πλησιάζετε σε άγρια ​​ζωή και μείνετε στο όχημά σας όταν κάνετε σαφάρι. Μην ταΐζετε την άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών. Μερικά ζώα μεταφέρουν λύσσα – εάν σας γρατσουνίσει ή σας δαγκώσει κάποιο ζώο στο πάρκο, ενημερώστε τον οδηγό σας ή τον υπάλληλο του πάρκου.

ζέβρες στο εθνικό πάρκο Etosha

Υδρόλακες

Το καλύτερο στοίχημά σας για την προβολή της άγριας ζωής είναι γύρω από οποιαδήποτε από τις 40+ υδρότρυπες στο Εθνικό Πάρκο Etosha. Ορισμένες από τις υδρορροές σχηματίζονται φυσικά, ενώ άλλες είναι ανθρωπογενείς και τροφοδοτούνται από γεωτρήσεις. Η ποσότητα του νερού ανεβαίνει και μειώνεται ανάλογα με τις εποχές και την ποσότητα της βροχόπτωσης, γεγονός που επηρεάζει επίσης τις ευκαιρίες προβολής σας.

Τρεις καμηλοπαρδάλεις στην τρύπα ποτίσματος στο εθνικό πάρκο etosha

Υπάρχουν πολλοί πίνακες μηνυμάτων και αναρτήσεις ιστολογίου που επισημαίνουν ποιες υδάτινες τρύπες είναι οι καλύτερες για προβολή άγριας ζωής. Αλλά η επιτυχία προβολής σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την εποχή, αν ήταν υγρή ή ξηρή χρονιά κ.λπ.

Springbok στο εθνικό πάρκο Etosha
Springbok σε μια νεροτρύπα

Ορισμένες υδάτινες τρύπες, όπως οι King Nehale, Moringa και Okaukuejo φωτίζονται από προβολείς τη νύχτα για εντυπωσιακή βραδινή θέα. Προσέξτε τον υπό εξαφάνιση μαύρο ρινόκερο που έρχεται συχνά στο Okaukuejo κάθε βράδυ για ένα ποτό.

φωτισμένη τρύπα νερού στην Etosha

Etosha’s Wildlife

Το Εθνικό Πάρκο Etosha προσφέρει το τέλειο τοπίο για τον εντοπισμό της άγριας ζωής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή δέχεται μόνο περίπου 100 χιλιοστά βροχής ετησίως, επομένως υπάρχει αραιή κάλυψη με γρασίδι. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές για να κρυφτούν τα μεγάλα ζώα.

Μερικά από τα πιο κοινά άγρια ​​ζώα που θα δείτε εδώ είναι οι ελέφαντες, οι καμηλοπαρδάλεις, οι ζέβρες και τα αγριολούλουδα.

Καθώς περνάτε χρόνο στο πάρκο, σημειώστε μερικές από τις υπέροχες συμβιωτικές σχέσεις που έχουν τα ζώα μεταξύ τους. Πάρτε αυτούς τους τσικνάδες, για παράδειγμα, που κάθονται στην πλάτη ενός αγριολούλουδου. Οι τσικνιάδες τρώνε τα έντομα που πετούν γύρω από αγριολούλουδα ή βουβάλια. Μαζεύουν επίσης τυχόν παράσιτα και μπορούν να λειτουργήσουν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης εάν υπάρχουν αρπακτικά κοντά.

Wildebeest και Zebras στο Etosha Safari

Μερικά απειλούμενα άγρια ​​ζώα που αξίζει να αναζητήσετε είναι ο λευκός ρινόκερος, ο μαύρος ρινόκερος και η ιμπάλα με μαύρο πρόσωπο:

Ίμπαλα με μαύρο πρόσωπο στην Etosha

Οι ύαινες είναι ένα κάπως άπιαστο πλάσμα, αλλά υπάρχουν στο πάρκο. Αν και οι ύαινες είναι κυρίως νυκτόβιες, μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί να τις εντοπίσετε και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Hyena στο εθνικό πάρκο Etosha

Το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι επίσης εξαιρετικό για παρατήρηση πουλιών. Το πάρκο διαθέτει πάνω από 340 είδη πουλιών. Αυτό περιλαμβάνει γύπες, αετούς, φλαμίνγκο, αμμουδιά και υφαντές, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ρηνόπουλο με κράνος στο σαφάρι Etosha
Ρηνόπουλο με κράνος στο σαφάρι Etosha

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Etosha

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, με τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο να είναι ιδανική. Αυτή είναι η ξηρή χειμερινή περίοδος, που σημαίνει ότι η άγρια ​​ζωή είναι πιο πιθανό να συγκεντρωθεί γύρω από τρύπες νερού. Κατά τους βροχερούς μήνες, υπάρχει αρκετό νερό για τα ζώα, έτσι τείνουν να απλώνονται περισσότερο σε όλο το πάρκο.

Ελέφαντες στο εθνικό πάρκο etosha

Καιρός και Κλίμα

Ξηρή περίοδος

Ενδέχεται – Αυτό είναι το τέλος του καλοκαιριού, επομένως μπορεί να υπάρχουν ακόμα βροχερές μέρες. Το τοπίο είναι ακόμα πράσινο, επομένως μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπίσετε κάποια μικρότερη άγρια ​​ζωή. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται μεταξύ 14/28 °C (57/82 °F).

Ιούνιος Ιούλιος – Οι νύχτες αρχίζουν να γίνονται πιο κρύες και μπορεί ακόμη και να πέφτουν κάτω από το μηδέν. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 8 °C/46 °F τη νύχτα και 25 °C/77 °F κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αύγουστος – Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 10 °C/50 °F τη νύχτα και 28 °C/82 °F κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σεπτέμβριος – Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αρχίζουν να αυξάνονται. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 14/32 °C (57/90 °F).

Οκτώβριος – Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 16/33 °C (61/91 °F).

Υγρή εποχή

Νοέμβριος Δεκέμβριος – Αυτή είναι η αρχή της περιόδου των βροχών, με υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 18/33 °C (64/91 °F).

Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος – Αυτοί είναι οι πιο υγροί μήνες. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 18/30 °C (64/86 °F).

Απρίλιος – Αυτό είναι συνήθως το τέλος της περιόδου των βροχών. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 16/30 °C (61/86 °F).

λιοντάρι στο εθνικό πάρκο Etosha

Self-Drive VS. Καθοδηγούμενο Safaris

Μια απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι αν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση σαφάρι ή να κάνετε ένα σαφάρι με οδηγό. Το Etosha είναι κατάλληλο για σαφάρι αυτοοδήγησης, καθώς οι υδάτινες τρύπες συνδέονται μέσω χωματόδρομων. Αυτή η επιλογή σας δίνει επίσης την ελευθερία να επιλέξετε ποιες υδάτινες τρύπες θέλετε να επισκεφτείτε και για πόσο καιρό.

Σημειώστε ότι οι ώρες ανοίγματος και κλεισίματος των πυλών του πάρκου βασίζονται στην ανατολή και τη δύση του ηλίου, οι οποίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι παρόλο που το όριο ταχύτητας στο πάρκο είναι 60 km/h, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή εάν οδηγείτε πιο αργά και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Φροντίστε να διατηρείτε και το ρεζερβουάρ σας γεμάτο, καθώς οι αποστάσεις στο πάρκο μπορεί να σας παραπλανήσουν! Υπάρχουν μόνο τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού μέσα στο πάρκο – στο Okaukuejo, στο Namutoni και στο Halali. Γεμίστε όσο μπορείτε, καθώς τα πρατήρια ξεμένουν συχνά από καύσιμα, ειδικά κατά την υψηλή τουριστική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμάτε να έχετε κάποιον άλλον να ανησυχεί για την οδήγηση, μπορεί να είναι προτιμότερη η κράτηση μιας διαδρομής παιχνιδιού. Θα έχετε το πλεονέκτημα να μπορείτε να χαλαρώνετε και να παρακολουθείτε τα ζώα, ενώ θα είστε και παρέα με έναν έμπειρο οδηγό. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια διαδρομή παιχνιδιού όταν μπαίνετε στις πύλες του πάρκου ή μέσω μιας τρίτης εταιρείας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ένα νυχτερινό σαφάρι, το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα για να απολαύσετε μια διαφορετική εμπειρία άγριας ζωής.

Πόσο καιρό πρέπει να μείνετε;

2-6 ημέρες είναι ιδανικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Εθνικό Πάρκο Etosha. Αλλά αν δεν μπορείτε να μείνετε τόσο πολύ, προσπαθήστε να προγραμματίσετε τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση, κατά προτίμηση 2.

Που να μείνω

Το να μείνετε ακριβώς στο Εθνικό Πάρκο Etosha είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς σας δίνει πρόσβαση στην προβολή των υδάτινων τρυπών τη νύχτα και νωρίς το πρωί, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας να δείτε μια ευρύτερη ποικιλία άγριας ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο 6 κατασκηνώσεις μέσα στο πάρκο, πράγμα που σημαίνει ότι η κράτηση καταλυμάτων μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν θέλετε να μείνετε ακριβώς στο πάρκο, κάντε κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Στρατόπεδο Onkoshi και Στρατόπεδο Δολομίτη είναι φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα σε στιλ σαλέ. Το Onkoshi βρίσκεται στο χείλος του Etosha Pan, προσφέροντας τεράστιες απόψεις της περιοχής. Το Dolomite Camp βρίσκεται στις εξωτερικές άκρες μιας κορυφογραμμής δολομίτη.

Okaukuejo Camp, Halali Camp και Στρατόπεδο Namutoni Όλα προσφέρουν σαλέ, πισίνες και μια ποικιλία από διαφορετικές απόψεις, ανάλογα με το κατάλυμα που θα επιλέξετε. Απολαύσαμε τη διαμονή μας στο Namutoni Camp, το οποίο προσφέρει καταλύματα σε στιλ σαλέ και χώρους κατασκήνωσης. Υπάρχει ένα παλιό γερμανικό φρούριο στην τοποθεσία, δίνοντάς του μια μοναδική εμφάνιση και αίσθηση.

στρατόπεδο namutoni γερμανικό φρούριο

Κατασκήνωση ανάπαυσης ελέφαντα είναι το νεότερο κάμπινγκ στο πάρκο. Καθώς είναι μόνο για κάμπινγκ, πρέπει να φέρετε το δικό σας φαγητό.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί ξενώνες εκτός των ορίων του πάρκου, εάν προτιμάτε να μην μείνετε μέσα στο πάρκο ή έχετε πρόβλημα να βρείτε καταλύματα.

Χρειάζεστε μέρος για να μείνετε κοντά στο Εθνικό Πάρκο Etosha; Ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ:

Booking.com

Εθνικό Πάρκο Etosha