Εκστρατεία Απομακρυσμένης Παρακολούθησης Ασθενών – Βελτίωση Ποιότητας Υγείας

Εκστρατεία Απομακρυσμένης Παρακολούθησης Ασθενών – Βελτίωση Ποιότητας Υγείας

Januar 23, 2023 0 Von admin
Τελευταίες δημοσιεύσεις από Maddie Sprik (Προβολή όλων)

Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενούς

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών (RPM) είναι ένας επαναστατικός τρόπος για να βοηθήσετε τους ασθενείς να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το RPM μειώνει τις επισκέψεις ER κατά 35%, μειώνει τους χρόνους αναμονής για νέους ασθενείς κατά 83% και αποζημιώνεται πλήρως από το Medicare. Το RPM μειώνει το ιατρικό κόστος για τους ασθενείς, ενώ επιτρέπει στον επαγγελματία υγείας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η Medicare επέκτεινε την κάλυψη των υπηρεσιών RPM για να συμπεριλάβει χρόνιες και/ή οξείες καταστάσεις που μπορεί να υποστηρίξει η τηλευγεία. Πολλοί ασθενείς πλέον πληρούν τις προϋποθέσεις για RPM, ειδικά ασθενείς σε γηροκομεία και ασθενείς που ζουν σε αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, το RPM μπορεί να είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε ασθενή. Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι πάνω από 23 εκατομμύρια ασθενείς στις ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες ή/και εργαλεία RPM σε κάποια δυναμικότητα. Ενώ μια άλλη έρευνα έδειξε ότι 8 στους 10 γιατρούς χρησιμοποιούν ήδη μια μορφή RPM με τους ασθενείς τους. 9 στους 10 παρόχους υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι είχαν/ενδιαφερόντουσαν για τεχνολογίες απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών.

Η τεχνολογία απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών μας ειδικεύεται σε εξοπλισμό παρακολούθησης του διαβήτη, διαχείρισης βάρους, αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου. Το RPM, που αναφέρεται επίσης ως απομακρυσμένη φυσιολογική παρακολούθηση, επιτρέπει στον ασθενή να ζήσει την κανονική του ζωή. Αντί να καταγράφει μόνο δεδομένα σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ο εξοπλισμός RPM μπορεί να καταγράφει κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής του ασθενούς. Περισσότερο από τη διαχείριση των συμπτωμάτων, το RPM βοηθά τον ασθενή να στοχεύσει την ασθένειά του. Το RPM είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους γιατρούς να παρακολουθούν ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες ή μπορεί να χρειάζονται μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενούς είναι ένας αποτελεσματικός, αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για τους γιατρούς να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του ασθενούς τους χωρίς ο ασθενής να επισκέπτεται σωματικά ένα ιατρείο.

Εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών για διαβήτη

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν περισσότερα από 34 εκατομμύρια άτομα που ζουν με διαβήτη, ενώ άλλα 88 εκατομμύρια είναι προδιαβητικά. Όχι μόνο αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, αλλά ο διαβήτης κοστίζει στους Αμερικανούς περισσότερα από 325 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς και απώλεια παραγωγικότητας. Για κάποιον με διαβήτη, η συνεχής παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα είναι κρίσιμη για την υγεία και την ευημερία του. Οι διαβητικοί ασθενείς πρέπει να έχουν επίγνωση της υγείας τους και να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο σάκχαρό τους. Η παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα για έναν διαβητικό ασθενή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές RPM για τον ασθενή και τον γιατρό.

Πολλοί διαβητικοί ασθενείς δεν αισθάνονται διαβητικά συμπτώματα έως ότου είναι υπεργλυκαιμικοί (υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα) ή υπογλυκαιμικοί (πολύ χαμηλό σάκχαρο στο αίμα). Η τεχνολογία RPM μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου για έναν διαβητικό ασθενή. Η υπεργλυκαιμία που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή σε κετοξέωση (διαβητικό κώμα) και δυνητικά να προκαλέσει επιπλοκές που επηρεάζουν τα μάτια, τα νεφρά, τα νεύρα και την καρδιά. Η υπογλυκαιμία που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση, σύγχυση, μπερδεμένη ομιλία και υπνηλία, αλλά τελικά θα οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, κώμα και μερικές φορές θάνατο. Η Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενούς επιτρέπει την έγκαιρη προληπτική υγειονομική περίθαλψη αντί απλώς τη διαχείριση των συμπτωμάτων μόλις τα συμπτώματα κλιμακωθούν.

RPM για διαχείριση βάρους

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβλέπεται ότι πάνω από το 42% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακή ανεπάρκεια ή διαβήτη. Η πρόληψη και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι η μακροπρόθεσμη λύση για τη διαχείριση του βάρους. Ωστόσο, ορισμένες παθήσεις υγείας μπορεί επίσης να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Χρησιμοποιώντας την Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενούς για τη διαχείριση βάρους, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να είναι καλά ενημερωμένοι για την καθημερινή ζωή. Αυτό τους βοηθά επίσης να αποκτήσουν και οι δύο πληροφορίες για τα μοτίβα βάρους. Έχοντας καθημερινές πληροφορίες, ο ιατρός μπορεί να προσαρμόσει καλύτερα ένα σχέδιο διαχείρισης βάρους για τον ασθενή.

Η τεχνολογία RPM για τη διαχείριση βάρους είναι συχνά μια κυτταρική ζυγαριά, η οποία στη συνέχεια διαβιβάζεται στον επαγγελματία υγείας. Σε τι διαφέρει αυτό από τον ασθενή που παίρνει το βάρος του κάθε μέρα; Χρησιμοποιώντας το RPM για τη διαχείριση βάρους, το 84% των ασθενών ένιωσαν ότι είχαν μεγαλύτερο έλεγχο της υγείας τους. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμφώνησαν ότι τα σχόλια από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης είχαν ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση της υγείας τους, με το 70% των ασθενών να παρουσιάζουν βελτιωμένα αποτελέσματα υγείας.

Εξ αποστάσεως Παρακολούθηση Ασθενούς για την Αρτηριακή Πίεση

Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) είναι μια κύρια ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Μόνο το 2018, σχεδόν 500.000 θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες περιελάμβαναν την υπέρταση είτε ως κύρια είτε ως συμβάλλουσα αιτία. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και νεφρική νόσο, απώλεια όρασης, σεξουαλική δυσλειτουργία, στηθάγχη, μεταξύ άλλων ασθενειών.

Ένα από τα πιο κοινά εμπόδια για την επαρκή διαχείριση της αρτηριακής πίεσης είναι οι κακές ή ασυνεπείς τεχνικές παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών βοηθά άμεσα τον ασθενή και τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να λαμβάνουν ακριβείς μετρήσεις. Το RPM επιτρέπει πιο συχνή παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης για εκτεταμένες περιόδους, ώστε ο γιατρός και ο ασθενής να μπορούν να έχουν μια πιο ακριβή εκτίμηση της αρτηριακής πίεσης ενός ασθενούς, μειώνοντας τον κίνδυνο επικίνδυνων καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Έχοντας περισσότερα δεδομένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει καλύτερα φάρμακα.

RPM για Οξυγόνο

Το μέσο επίπεδο οξυγόνου στο αίμα είναι μεταξύ 95%-100%. Τα άτομα που πάσχουν από ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) μαζί με άλλες πνευμονικές παθήσεις μπορεί να έχουν χαμηλότερο από το κανονικό επίπεδο κορεσμού οξυγόνου οξυγόνου μπορεί να είναι χαμηλότερο. Το τρέχον προβλεπόμενο κόστος για τους εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες με χρόνια πνευμονικά προβλήματα είναι περίπου 50 $ ετησίως, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν συλλογικά περισσότερες από 16 εκατομμύρια ημέρες εργασίας ετησίως. Μερικές κοινές αιτίες χαμηλών επιπέδων οξυγόνου είναι οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, η βρογχίτιδα, το εμφύσημα, η υπνική άπνοια και άλλα προβλήματα. Τα συμπτώματα των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου στο αίμα (υποξαιμία) μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσπνοια, βήχα, υψηλό καρδιακό ρυθμό, σύγχυση, μια μπλε ή κόκκινη απόχρωση στο δέρμα και τα νύχια.

Η Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενούς μπορεί να παρακολουθεί με συνέπεια τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας, γεγονός που δίνει τη δύναμη της γνώσης στον ασθενή και στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Παρακολουθώντας τα επίπεδα οξυγόνου σας με συνέπεια, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει καλύτερα τα φάρμακά σας και να παρακολουθεί καλύτερα τα επείγοντα περιστατικά οξυγόνου. Χρησιμοποιώντας το RPM για την παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου, αυτό μειώνει τις επισκέψεις στον γιατρό για έλεγχο των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που καθιστά τα πράγματα ασφαλέστερα για τους ασθενείς σε κίνδυνο.

Ευκαιρίες εσόδων για γηροκομεία

Πολλά από τα δίκτυά μας δυσκολεύονται και διαπιστώνουν ότι η αγορά μετέπειτα φροντίδας με την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών μπορεί να είναι μια νέα σωτηρία για έσοδα. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το Δάνειο Φορολογικών Πιστώσεων Διατήρησης Υπαλλήλων που θα σας βοηθήσει να εισαγάγετε μετρητά στο γηροκομείο σας καλό για μισθοδοσία και γενική χρήση.