Επαγγελματική συμβουλή μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών: Μελέτη και προς τις δύο κατευθύνσεις

0
Επαγγελματική συμβουλή μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών: Μελέτη και προς τις δύο κατευθύνσεις
συμβουλή μελέτης - μελέτη και προς τις δύο κατευθύνσεις

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Η συμβουλή μελέτης που θα εξηγήσω εδώ μπορεί να φαίνεται προφανής στην αρχή, αλλά είναι κάτι που βλέπω πάντα τους δικούς μου μαθητές να ξεχνούν να κάνουν. Διαβάστε μέχρι το τέλος και αν πιστεύετε ότι είναι κάτι που ήδη κάνετε, σας προκαλώ να αναρωτηθείτε: Αλλά το κάνω πραγματικά αυτό;

Ακολουθεί η συμβουλή μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών, απλή και απλή:

Όταν προσπαθούμε να μάθουμε νέο υλικό, είναι καλύτερο να το μελετάμε και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η πιο προφανής εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι όταν μελετάμε λέξεις λεξιλογίου. Εάν, για παράδειγμα, μαθαίνετε 20 νέες λέξεις, βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε τον εαυτό σας ανακαλώντας τους ορισμούς όταν σας δίνονται οι λέξεις και, στη συνέχεια, επίσης ανακαλώντας τις λέξεις όταν δίνονται οι ορισμοί.

Σε περίπτωση που αυτή η εξήγηση δεν έχει νόημα, θα σας σχεδιάσω μια όμορφη εικόνα αυτής της συμβουλής μελέτης:

Συμβουλή μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών
Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε τον εαυτό σας και στις δύο κατευθύνσεις, αναγκάζοντας τον εγκέφαλό σας να ανακαλέσει και τις δύο πλευρές της πληροφορίας. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε και να θυμάστε τι μαθαίνετε. Και να θυμάστε: αυτή η συμβουλή μελέτης λειτουργεί για περισσότερα από απλό λεξιλόγιο.

Αυτή η συμβουλή μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει όταν μελετάτε κάτι διαφορετικό από λέξεις λεξιλογίου, όπως χημεία, για παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι μελετάτε την κυτταρική αναπνοή και πρέπει να είστε σε θέση να σχεδιάσετε και να επισημάνετε τις διάφορες διαδικασίες που εμπλέκονται: θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να απαγγείλετε τις πληροφορίες προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Με άλλα λόγια, θα μπορούσατε να ονομάσετε τη διαδικασία εάν βλέπατε μια εικόνα της; Και επίσης, εάν σας δοθεί το όνομα της διαδικασίας, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε και να ονομάσετε μια εικόνα της;

Εάν δεν γνωρίζετε το υλικό προς τα εμπρός και προς τα πίσω, τότε μόνο οι μισοί το ξέρετε. Αυτό μπορεί να είναι έλεγχος πραγματικότητας.

Όταν μελετάμε υλικό και από τις δύο κατευθύνσεις, είμαστε ενισχύοντας τις συνδέσεις στον εγκέφαλό μας που μας επιτρέπουν να αποθηκεύουμε πρώτα τις πληροφορίες και, στη συνέχεια, να τις ανακαλούμε αργότερα – όπως στην πραγματική δοκιμή!

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές μελέτης για την εκμάθηση νέων πληροφοριών, όπως η εκμάθηση λεξιλογίου; Εδώ είναι ένας σύνδεσμος για το δικό μου καλύτερες πηγές μελέτης.
Schreibe einen Kommentar