Η αξία της εφεδρικής ισχύος

2
Η αξία της εφεδρικής ισχύος

Είχατε πάρα πολλές διακοπές λειτουργίας και αποφασίσατε ότι χρειάζεστε μια εφεδρική πηγή ρεύματος για την εγκατάσταση σας. Τώρα πρέπει να καθορίσετε ποιος τύπος συστήματος θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για εφεδρική τροφοδοσία, καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε καθεμία.

Επιλογές παροχής αντιγράφων ασφαλείας

Η πιο παραδοσιακή μορφή εφεδρικής ισχύος είναι μια γεννήτρια αναμονής. Η αγορά τους είναι σχετικά χαμηλού κόστους και μπορούν να ρυθμιστούν να ενεργοποιούνται χειροκίνητα ή αυτόματα σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας. Πριν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, βεβαιωθείτε ότι η πηγή καυσίμου (ντίζελ, προπάνιο, φυσικό αέριο) θα είναι αξιόπιστη σε περίπτωση διακοπής του δικτύου. Όπως έχουμε δει σε ορισμένες μεγάλες πρόσφατες διακοπές λειτουργίας σε ολόκληρη τη χώρα, η λειψυδρία καυσίμων και οι διακοπές λειτουργίας κοινής ωφέλειας μπορεί να είναι πολύ αλληλένδετες και δύσκολο να προγραμματιστούν. Οι αυτόνομες γεννήτριες πρέπει επίσης να έχουν μέγεθος για τη ζήτηση αιχμής που θα εξυπηρετούνται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της «χωρητικότητας» της γεννήτριας μπορεί να μείνει αχρησιμοποίητο.

Τι γίνεται με την ηλιακή; Ένα παραδοσιακό πλέγμα δεμένο Η ηλιακή εγκατάσταση ΔΕΝ θα παράγει ενέργεια κατά τη διάρκεια διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας. Τα παραδοσιακά ηλιακά συστήματα χρησιμοποιούν το δίκτυο ως αναφορά για την τάση και τη συχνότητα που θα λειτουργήσουν. όταν αυτή η αναφορά δεν είναι διαθέσιμη, το σύστημα κλείνει για να αποτρέψει μια μη ασφαλή κατάσταση. Η προσθήκη ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) μπορεί να επιτρέψει στο σύστημα να λειτουργεί κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας παρέχοντας αυτήν την αναφορά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συστήματα BESS ικανά για αυτό και μπορεί να απαιτείται πρόσθετη ηλεκτρική ενοποίηση.

Η ηλιακή ενέργεια σε συνδυασμό με ένα BESS αναφέρεται συχνά ως ηλιακή + αποθήκευση. Όταν εξετάζετε την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας + ως εφεδρική επιλογή, σκεφτείτε πόση ημερήσια ενέργεια θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στη χειρότερη περίπτωση (λίγη έως καθόλου ηλιοφάνεια, μικρότερες ώρες φωτός της ημέρας) και πώς αυτή συγκρίνεται με τις ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης. Ίσως χρειαστεί να υπερμεγέθετε το σύστημα για να καλύψετε τις ελάχιστες ανάγκες σας σε μια μέρα με χαμηλή ηλιακή ακτινοβολία.

Η αποθήκευση Solar + έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις παραδοσιακές γεννήτριες, καθώς επωφελείστε από το περιουσιακό στοιχείο ακόμα κι αν δεν έχετε ποτέ διακοπές. Ο ηλιακός θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια και θα αντισταθμίζει τη χρήση σας όλο το χρόνο. Το BESS μπορεί ακόμη και να διαμορφωθεί ώστε να βοηθά στη μείωση της ζήτησης αιχμής, γεγονός που θα εξοικονομήσει κόστος στον λογαριασμό κοινής ωφέλειας.

Το καλύτερο και των δύο κόσμων

Είναι δυνατόν να έχουμε εφεδρική ισχύ που είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική; Εκεί μπαίνει ένα μικροδίκτυο. Σας επιτρέπει να συνδυάζετε διάφορους τύπους παραγωγής ενέργειας με αποθήκευση ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι κάθε ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματά τους. Τα οφέλη του συνδυασμού μιας παραδοσιακής γεννήτριας, ηλιακής ενέργειας και BESS σε ένα σύστημα μικροδικτύων περιλαμβάνουν:

  • Η γεννήτρια θα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση και μέχρι να φορτιστούν πλήρως οι μπαταρίες και στη συνέχεια θα απενεργοποιηθεί.
  • Η ηλιακή μπορεί να έχει μέγεθος για την καλύτερη οικονομική απόσβεση, με τη γεννήτρια να δημιουργεί πρόσθετες ενεργειακές απαιτήσεις.
  • Μπορεί να λειτουργεί εντελώς εκτός δικτύου, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη τροφοδοσία καυσίμου.
  • Θα έχει κάποια ποσότητα χρόνου λειτουργίας που παράγεται από την ηλιακή ακτινοβολία κάθε μέρα, η οποία μπορεί να είναι πολύ επιδραστική σε ορισμένες εφαρμογές.

Τα συστήματα μικροδικτύων έχουν το πιο αρχικό κόστος, αλλά η οικονομική απόσβεση είναι συχνά η πιο ελκυστική χάρη στα ενεργειακά πλεονεκτήματα που πραγματοποιούνται. Η EnTech Solutions προσφέρει συμβάσεις μίσθωσης ή ενέργειας ως υπηρεσίας (EaaS), οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αντιστάθμιση ή την εξάλειψη των αρχικών κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Όταν εξετάζετε την εφεδρική ενέργεια για τον οργανισμό σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη την πλήρη αξία αυτής της ενέργειας, εκτός από το κόστος. Η EnTech Solutions μπορεί να σας καθοδηγήσει στις καλύτερες επιλογές για να καλύψετε τις πλήρεις ενεργειακές σας ανάγκες.

Schreibe einen Kommentar