Η 17η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Ανθρώπινους Οικισμούς

Η 17η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Ανθρώπινους Οικισμούς

Januar 22, 2023 0 Von admin

Ως ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια παγκοσμίως με επίκεντρο τις βιώσιμες πόλεις και τους ανθρώπινους οικισμούς, η 17η Ετήσια Συνεδρία του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (GFHS 2022) πραγματοποιήθηκε σε εικονική μορφή στις 15-16 Δεκεμβρίου 2022, με θέμα Μαζί για ένα κοινό ασφαλέστερο και πιο πράσινο αστικό μέλλον: ανθεκτικές, ουδέτερες εκπομπές άνθρακα και θετικές για τη φύση πόλεις.

Πολλοί οργανισμοί συμμετείχαν στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημαντικών υπηρεσιών του ΟΗΕ και διεθνών οργανισμών. Περισσότεροι από 80 ειδικοί συνέβαλαν στο φόρουμ, μεταξύ των οποίων επικεφαλής διεθνών οργανισμών, ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δήμαρχοι, διάσημοι ειδικοί, μελετητές και ηγέτες επιχειρήσεων.

Το διήμερο φόρουμ έφτασε σε επαγγελματικό κοινό μέσω ζωντανής ροής και συμμετοχής εξ αποστάσεως. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν περιελάμβαναν τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων για την κυκλική οικονομία και τις πόλεις με μηδενικά απόβλητα, την ενίσχυση της χρηματοδότησης για τη δράση για το κλίμα και τη μείωση της ρύπανσης σε τοπικό επίπεδο, τα βιώσιμα αστικά συστήματα τροφίμων για την επιτάχυνση των ΣΒΑ και άλλα.

Ο Andrea Magarini, Διευθυντής της Επισιτιστικής Πολιτικής του Μιλάνου, συμμετείχε στον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τα κύρια επιτεύγματα του Δήμου στην προώθηση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με όλα τα τμήματα της πόλης για να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και στρατηγική στη χάραξη πολιτικής για τα τρόφιμα. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της συνεχούς πολιτικής δέσμευσης για τη διασφάλιση της διάθεσης επαρκών πόρων για τη διαμόρφωση των αστικών συστημάτων διατροφής. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα δεδομένων είναι απαραίτητη για θέματα όπως η επισιτιστική φτώχεια για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος τροφίμων και την παρακολούθηση και αξιολόγηση του αντίκτυπου των διαφόρων έργων που υλοποιούνται.

Βρείτε την εγγραφή του Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=6N2QYA44VBg&feature=youtu.be