Κανονισμοί Υπερμεγέθους Φορτίου Ανά Πολιτεία

0
Κανονισμοί Υπερμεγέθους Φορτίου Ανά Πολιτεία

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών, «πάνω από το δρόμο», η μεταφορά με φορτηγά διακινεί πάνω από 10 δισεκατομμύρια τόνους φορτίου κάθε χρόνο, με το 6% του συνολικού φορτίου να είναι υπερμεγέθη φορτία. Η υπερμεγέθης βιομηχανία φορτηγών φορτηγών είναι πολύ περίπλοκη, από τις εταιρείες μεταφοράς φορτηγών μέχρι τους οδηγούς, τους μεσίτες, τους πελάτες, τους πωλητές εξοπλισμού ασφαλείας και τους συμβασιούχους χειριστές οχημάτων συνοδείας. Με όλα τα logistics σε ισχύ, είναι λογικό κάθε κράτος να έχει μια ανεξάρτητη υπηρεσία που είναι εξουσιοδοτημένη να επιτρέπει και να ρυθμίζει τη μεταφορά υπερμεγέθων φορτίων.

Τα υπερμεγέθη ή υπέρβαρα φορτία ενδέχεται να παρουσιάζουν κινδύνους για άλλους χρήστες του δρόμου και κατασκευές στην πορεία. Δεδομένου ότι αυτά τα φορτία συχνά μπλοκάρουν τις λωρίδες κυκλοφορίας και προκαλούν κυκλοφορία, θεσπίζονται ειδικοί ομοσπονδιακοί και κρατικοί κανονισμοί για το πότε και πώς μπορούν να μεταφερθούν. Εκτός από τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, η συμμόρφωση με αυτούς τους περιορισμούς διασφαλίζει ότι τα εμπορεύματα που μεταφέρονται φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια, εντός του καθορισμένου προϋπολογισμού και εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι το φορτίο σας πληροί τις καθορισμένες οδηγίες πριν βγείτε στο δρόμο για να αποφύγετε καθυστερήσεις και άλλες ταλαιπωρίες.

Τι είναι ένα υπερμεγέθη φορτίο;

Ενα υπερμεγέθη φορτίο είναι κάθε φορτίο που υπερβαίνει το τυπικό όριο ύψους, πλάτους, μήκους ή βάρους για ένα φορτηγό για μεταφορά σε καθορισμένη υποδομή μεταφοράς, όπως ορίζεται από κάθε κράτος. Κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ έχει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη «νόμιμη διάρκεια» και τις απαιτήσεις για υπερμεγέθη φορτία, επομένως είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με συγκεκριμένες απαιτήσεις για κάθε πολιτεία. Στις ΗΠΑ, ένα φορτίο υπερμεγέθους είναι ένα φορτίο ή ένα όχημα που έχει πλάτος μεγαλύτερο από 8,5 πόδια ή περίπου 2,59 μέτρα, ενώ το μέγιστο όριο ύψους είναι 13 1/2 έως 14 1/2 πόδια. Το πλάτος των 8,5 ποδιών βασίζεται στην τυπική λωρίδα διαδρομής πλάτους του εθνικού δικτύου (μεγάλος αυτοκινητόδρομος, διακρατικοί), βασικά 12 πόδια. Έτσι, το μέγιστο νόμιμο πλάτος ορίζεται στα 8,5 πόδια για να επιτρέπεται το όριο 2 ποδιών και στις δύο πλευρές του φορτίου.

Οποιοδήποτε φορτίο πλάτους από 8,5 πόδια, κοινώς γνωστό ως φορτίο υπερμεγέθους, απαιτεί κρατική άδεια για να ταξιδέψει σε αυτοκινητόδρομους. Εάν το πλάτος ενός φορτίου φτάσει τα 14 πόδια, ο οδηγός πρέπει να τηρεί πρόσθετους περιορισμούς και κανονισμούς ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Μπορούν να απαιτηθούν πρόσθετα όρια για ένα ή δύο οχήματα συνοδείας/πιλότου και περιορισμένες διαδρομές ταξιδιού και χρόνος δρόμου. Ο σκοπός των ταξιδιωτικών οχημάτων είναι να προειδοποιούν τον οδηγό για τυχόν κινδύνους ή επερχόμενους κινδύνους, όπως χαμηλά καλώδια, ατυχήματα, γέφυρες, εργοτάξια κ.λπ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες πολιτείες επιτρέπουν στον οδηγό να ταξιδεύει με οχήματα συνοδείας μόνο μισή ώρα πριν ξημερώσει και μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Υπάρχουν επίσης πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί νόμοι που ορίζουν όρια βάρους για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Σε διακρατικούς και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα οχήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 λίβρες. Άλλοι περιορισμοί βάρους εξαρτώνται από τον αριθμό των αξόνων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα φορτίο μπορεί να είναι υπέρβαρο αλλά όχι μεγάλο. Αυτό οφείλεται στο ότι το ογκώδες φορτίο μπορεί να χωρέσει τέλεια σε ένα τυπικό φορτηγό μεταφοράς. Ωστόσο, τα υπέρβαρα φορτία μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε κατασκευές δρόμων και γέφυρες. Έτσι, οι οδηγοί πρέπει να ακολουθούν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς για υπερμεγέθη και υπέρβαρα φορτία.

Ποιες προφυλάξεις είναι απαραίτητες για τη μεταφορά ενός υπερμεγέθους φορτίου;

Εάν ένας χειριστής αποτυγχάνει να ασφαλίσει σωστά υπερμεγέθη φορτία ή φορτία μεταφοράς που ξεπερνούν τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές Κανονισμοί, μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό. Ενδέχεται να προκύψουν ατυχήματα λόγω διαρροών, ρίψης γρύλου ή σοβαρών ανατροπών που μπορεί να περιλαμβάνουν άλλους οδηγούς στο δρόμο. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν πιθανούς κινδύνους.

Εξοπλισμός ασφαλείας

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι απαραίτητος όταν μεταφέρετε μεγάλα φορτία. Περιλαμβάνουν

  • Σημαίες
  • Προειδοποιητικές πινακίδες και σημαίες
  • Φώτα που διασφαλίζουν ότι οι άλλοι οδηγοί μπορούν να δουν τα άκρα του φορτίου
  • Πινακίδα ή πανό μπροστά και πίσω
  • Κεχριμπάρι/κόκκινα φώτα για νυχτερινή χρήση
  • Περιστρεφόμενο/αναβοσβήνει φως στο όχημα μεταφοράς

Όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει να αφαιρείται όταν το όχημα δεν βρίσκεται σε κίνηση.

Κανονισμοί υπερμεγέθους φορτίου

Οχήματα Συνοδείας

Ενώ οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν μόνο πιλοτικά οχήματα να συνοδεύουν τον χειριστή εάν το φορτίο είναι μεγαλύτερο από 10 πόδια πλάτος, μερικές πολιτείες δίνουν οδηγίες ότι όλα τα υπερμεγέθη φορτία συνοδεύονται από οχήματα συνοδείας. Μπορεί να χρειαστείτε ένα ή δύο πιλοτικά οχήματα, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του φορτίου. Επίσης, εάν το φορτίο μεταφέρεται τη νύχτα, μπορεί να χρειαστείτε ένα όχημα συνοδείας σε ορισμένες πολιτείες. Σε άλλες πολιτείες, ορισμένα πολύ μεγάλα φορτία μπορεί να χρειάζονται τη συνοδεία ειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας, όπως αστυνομικών που πληρώνονται από τον χειριστή για το χρόνο τους.

Επιτρεπόμενοι χρόνοι ταξιδιού

Οι χρόνοι λειτουργίας διαφέρουν σε κάθε κατάσταση, καθώς πολλές πολιτείες περιορίζουν την κίνηση αυτών των φορτίων μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν υπερμεγέθη φορτία που δεν υπερβαίνουν τα 10 πόδια τη νύχτα σε διακρατικούς δρόμους. Άλλες πολιτείες ενδέχεται επίσης να περιορίσουν την κίνηση κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα Σαββατοκύριακα ή να ορίσουν συγκεκριμένους χρόνους ταξιδιού φορτίου. Κατά τη μετακίνηση φορτίων μέσω πολιτειών, οι χειριστές πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τις τοπικές κατευθυντήριες γραμμές, για την αποτυχία των οποίων ενδέχεται να υποστείτε βαριές κυρώσεις.

Μεμονωμένοι κρατικοί κανονισμοί υπερμεγέθους φορτίου

Για να κατανοήσετε τις ακριβείς απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί η διαδρομή αποστολής σας, συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα για τους κανονισμούς κάθε πολιτείας σχετικά με τα υπερμεγέθη φορτία:

Γιατί διαφέρουν οι κανονισμοί και οι άδειες;

Οι κανονισμοί και η έκδοση αδειών για τη μεταφορά φορτίου μεγάλου μεγέθους διαφέρουν από κάθε πολιτεία. Ένας λόγος για τη διακύμανση είναι επειδή οι παράμετροι μεγέθους και βάρους κυμαίνονται μεταξύ των καταστάσεων, καθιστώντας δύσκολη την τυποποίηση των πάντων. Επομένως, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές για να επιβεβαιώσετε τη συμμόρφωση με τις καθορισμένες οδηγίες. Εξοικειωθείτε με τους ισχύοντες περιορισμούς και επικοινωνήστε με την κρατική άδεια στο Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑιστοσελίδα (FHWA).

Ένας άλλος λόγος για την παραλλαγή είναι ότι κάθε πολιτεία έχει τους ανεξάρτητους κανονισμούς για τους αυτοκινητόδρομους, καθιστώντας την υπεύθυνη για τη διασφάλιση ότι όλοι οι αυτοκινητιστές συμμορφώνονται με τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους μεταφορών. Επίσης, οι περισσότεροι κρατικοί δρόμοι δεν πληρούν τα ομοσπονδιακά πρότυπα, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για υπερμεγέθη φορτία. Επιπλέον, κάθε κράτος κατασκευάζει τους δρόμους του χρησιμοποιώντας τις διαστάσεις και τα όρια βάρους τους για διαφορετικές κατηγορίες δρόμων. Οι άδειες και οι κανονισμοί για κάθε πολιτεία υπόκεινται επίσης σε καιρικές συνθήκες, χρόνο ταξιδιού, κόστος αδειών, έρευνα αυτοκινητόδρομου πριν από το ταξίδι, ανάγκη για συνοδούς και απαιτήσεις εξοπλισμού ασφαλείας. Εάν το φορτίο ταξιδεύει μέσω πολλών πολιτειών, ο χειριστής πρέπει να διασφαλίσει ότι έχει λάβει τις άδειες κάθε κράτους. Μπορεί να είναι μια δυσκίνητη διαδικασία, καθώς οι άδειες μπορεί να χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες για να εκδοθούν.

Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η ενασχόληση με μια αξιόπιστη εταιρεία μεταφοράς φορτηγών, η οποία μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα. Η Osage Specialized Transport είναι μια αξιόπιστη εταιρεία μεταφοράς φορτηγών με έδρα το Κολοράντο, το Ντένβερ, το Τέξας και το McKinney. Είμαστε εξοικειωμένοι με κάθε πολιτεία και μπορούμε να λάβουμε γρήγορα ό,τι χρειάζεται για να φτάσει το φορτίο σας στον επιθυμητό προορισμό σας. Έχουμε συνεργαστεί με πολυάριθμες ενεργειακές εταιρείες, εταιρείες που σχετίζονται με βαρύ εξοπλισμό, εταιρείες εξειδικευμένου κατασκευαστικού εξοπλισμού κ.λπ. Με πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στον τομέα εξειδικευμένου κατασκευαστικού εξοπλισμού και μεγάλων φορτίων, μεταξύ άλλων, είμαστε τα καλύτερα παιδιά για τη δουλειά .

Κατηγοριοποιούνται σε: Oversize Hauling, Oversize Transport

Schreibe einen Kommentar