Μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των τριών

3
Μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των τριών
μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Πολλαπλές μελέτες όπως αυτό και αυτό υποδηλώνουν ότι η λειτουργική μας μνήμη μπορεί να κρατήσει μόνο μικρά κομμάτια πληροφοριών κάθε φορά. Το πόσες ακριβώς πληροφορίες μπορούν να χωρέσουν οι μνήμες εργασίας μας ποικίλλει ανάλογα με τη μελέτη που διαβάζετε, αλλά είναι παγκοσμίως κατανοητό ότι υπάρχει κάποιο είδος μέγιστης χωρητικότητας.

Τι σημαίνει αυτό για τους μαθητές;

Όταν μελετάτε νέες πληροφορίες, είναι καλύτερο να μαθαίνετε μικρές ποσότητες υλικού τη φορά. Και πάλι, ο λόγος είναι επειδή μας εργάσιμες μνήμες κυριολεκτικά δεν μπορεί να αποθηκεύσει αόριστες ποσότητες.

Υποστηρίζω –με βάση την εμπειρία– ότι ο μαγικός αριθμός είναι τρεις. Με άλλα λόγια, ο Η μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών είναι να μαθαίνεις μόνο τρία νέα πράγματα τη φορά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική μελέτης σε διάφορα σενάρια, σε διάφορα θέματα, για όλους τους διαφορετικούς τύπους περιεχομένου.

Μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών: Power of Three

Για παράδειγμα, εάν μαθαίνετε νέες λέξεις λεξιλογίου, δείτε πώς θα λειτουργούσε αυτό το hack μελέτης:

 1. Επιλέξτε τρεις λέξεις λεξιλογίου για να ξεκινήσετε. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε τρεις λέξεις που σχετίζονται κάπως. θα έχετε πιο εύκολο χρόνο να μάθετε με αυτόν τον τρόπο.
 2. Μελετήστε αυτές τις τρεις λέξεις ξανά και ξανά χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική ή αυτήν την τεχνική μελέτης.
 3. Σταδιακά, θα αρχίσετε να μαθαίνετε τις λέξεις. Καθώς μαθαίνετε μια λέξη (όπως, εντελώς μάθετε το), προσθέστε άλλη μια νέα λέξη (μόνο μία) στο σωρό σας.
 4. Μελετήστε αυτές τις λέξεις μέχρι να μάθετε σταθερά μια άλλη – μετά προσθέστε μια ακόμη νέα λέξη στο σωρό.
 5. Δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν περισσότερες από τρεις λέξεις στη στοίβα σας όχι ξέρω.
 6. Κρατήστε τις λέξεις που έχετε μάθει στην εναλλαγή σας.
 7. Συνεχίστε μέχρι να προσθέσετε κάθε νέα λέξη στο σωρό σας, μία κάθε φορά, και να μάθετε όλους τους όρους.
μελέτη hack για την απομνημόνευση πληροφοριών δύναμης των τριών
Οι μνήμες εργασίας μας έχουν περιορισμένες χωρητικότητες. Μελετήστε τις πληροφορίες σε ομάδες των τριών για να τις μάθετε πιο γρήγορα.

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το hack μελέτης και τη δύναμη των τριών για να μάθετε μέρη του σώματος για ένα μάθημα ανατομίας, για παράδειγμα.

Για κάτι τέτοιο, θα μπορούσατε να πάρετε ένα κενό διάγραμμα του σώματος (ή οποιοδήποτε διάγραμμα πρέπει να βάλετε ετικέτα) και να εστιάσετε σε τρία μόνο μέρη. Σημειώστε αυτά τα μέρη ξανά και ξανά μέχρι να μάθετε σταθερά ένα από αυτά. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα νέο μέρος στο μείγμα, προσθέτοντας αργά έναν νέο όρο κάθε φορά που μαθαίνετε έναν. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι δεν εργάζεστε ποτέ με περισσότερους από τρεις «άγνωστους» ταυτόχρονα.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, υπάρχουν δύο σημαντικά κλειδιά για να διασφαλιστεί αυτό δύναμη τριών Το study hack λειτουργεί πραγματικά:

 1. Ποτέ μην εργάζεστε με περισσότερες από τρεις νέες πληροφορίες (ή τρεις «άγνωστες») κάθε φορά.
 2. Κάθε φορά που μαθαίνετε ένα στοιχείο, κρατήστε το στην εναλλαγή σας. Ναι, θα προσθέσετε ένα νέο αντικείμενο και αυτή τη στιγμή, αλλά φροντίστε να συνεχίσετε να ελέγχετε τα „μαθημένα“ στοιχεία την ίδια στιγμή που μελετάτε νέα.

Μελέτη hack #2: Εναλλακτική για τη μελέτη με τη δύναμη των τριών

Υπάρχει μια εναλλακτική λύση για τη χρήση αυτής της δύναμης των τριών για τη μελέτη νέου υλικού και μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την προηγούμενη μέθοδο. Σας προτείνω να παίξετε με τις δύο μεθόδους και να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς ή να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό και των δύο.

Δείτε πώς λειτουργεί το εναλλακτικό hack μελέτης:

 1. Επιλέξτε τρία νέα στοιχεία για να ξεκινήσετε (λεξικό, ημερομηνίες κ.λπ. – ό,τι κι αν σπουδάζετε).
 2. Μελετήστε αυτά τα τρία στοιχεία μέχρι να τα γνωρίζετε 100%. Στη συνέχεια, αφήστε τα στην άκρη.
 3. Επιλέξτε τρία εντελώς νέα στοιχεία για να αρχίσετε να μαθαίνετε. Μελετήστε μόνο αυτά τα τρία στοιχεία μέχρι να τα γνωρίζετε 100%. Προσθέστε τα στο πρώτο σας σωρό των τριών – θα το ονομάσουμε αυτό το «μαθημένο σωρό».
 4. Σηκώστε το σωρό που έχετε μάθει και ελέγξτε εν συντομία και τα 6 αντικείμενα.
 5. Πάρτε άλλα τρία νέα στοιχεία για να μάθετε. Μελετήστε μόνο αυτά τα τρία στοιχεία μέχρι να τα γνωρίζετε 100%. Προσθέστε τα στον μαθημένο σας σωρό.
 6. Σηκώστε το σωρό που έχετε μάθει και ελέγξτε εν συντομία και τα 9 στοιχεία.
 7. Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να μάθετε όλα τα στοιχεία σας.
 8. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει είκοσι λεπτά ή μια εβδομάδα – ανάλογα με το πόσο υλικό διαθέτετε και πόσο περίπλοκο είναι.

Ο τίτλος αυτού του άρθρου είναι «Μελετήστε το hack για να θυμάστε πληροφορίες: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των τριών». Όπως μπορεί να παρατηρήσετε, έκανα μια προσπάθεια να πλαισιώσω αυτήν την τεχνική μελέτης ως «hack» — αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχει πραγματική επιστήμη πίσω από το ρόλο των εργασιακών μας αναμνήσεων στη διαδικασία μάθησης.

Είναι πάντα στόχος μου να διδάξω πώς να μάθεις – χωρίς να βαραίνει τον μαθητή με τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί όλο αυτό. Όπως και με αυτήν την τεχνική μελέτης, πολλές από τις άλλες τεχνικές μελέτης μοιράζομαι στο δικό μου Βίντεο και τα ιστολόγια βασίζονται σε έναν συνδυασμό της γνωστικής επιστήμης και της προσωπικής μου εμπειρίας ιδιωτικής διδασκαλίας χιλιάδες των μαθητών ένας προς έναν.
Schreibe einen Kommentar