Μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη του Λουξεμβούργου στο Κάστρο Vianden

Μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη του Λουξεμβούργου στο Κάστρο Vianden

März 30, 2021 0 Von admin

Μια επίσκεψη στο Λουξεμβούργο δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς να επισκεφθείτε ένα-δύο κάστρο. Το κάστρο Vianden, και η γραφική μικρή πόλη με το ίδιο όνομα γύρω του, είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή.

Μετάβαση στο Vianden από την πόλη του Λουξεμβούργου

Υπάρχουν μερικές επιλογές για το πώς να φτάσετε από την πόλη του Λουξεμβούργου στο Vianden.

Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από την πόλη του Λουξεμβούργου προς το Vianden, αλλά πρέπει να κάνετε μερικές μεταφορές στη διαδρομή. Προτιμήστε το τρένο για Ettelbruck και, στη συνέχεια, ανεβείτε στο λεωφορείο 570 κατευθείαν στο Vianden, στο Breck. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μιάμιση ώρα. Το καλύτερο από όλα, η μεταφορά σε όλο το Λουξεμβούργο είναι τώρα δωρεάν!

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω προμήθεια εάν αποφασίσετε να κάνετε μια αγορά αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο.

Πρόγραμμα λεωφορείων για Vianden

Φυσικά, έχετε και την επιλογή να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Αλλά η δημόσια συγκοινωνία είναι εύκολη στην πλοήγηση και αρκετά αποτελεσματική, αν προτιμάτε να καθίσετε και να παρακολουθήσετε τα όμορφα τοπία να περνούν.

Εξερευνώντας την πόλη Vianden

Πριν φτάσετε στο κάστρο Vianden, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη Vianden. Είναι ταυτόχρονα ήσυχο και γραφικό, το τέλειο σκηνικό για ένα κάστρο.

Πόλη Vianden

Η ιστορία του Vianden εκτείνεται εδώ και αιώνες. Το αρχικό του όνομα ήταν Viennensis, όταν οι Γαλλο-Ρωμαίοι έχτισαν ένα castellum (ένα μικρό φρούριο ή πύργο) στο σημείο όπου βρίσκεται τώρα το σημερινό κάστρο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν με το πόσο παλιά φαίνονται μερικά από τα κτίρια εδώ. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, για παράδειγμα, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα:

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Vianden

Ο Βιάντεν έχει επίσης αξίωση για φήμη λόγω των δεσμών του με τον διάσημο ποιητή Βίκτορ Ουγκώ. Επισκέφτηκε το Vianden τρεις φορές πριν εγκατασταθεί εδώ για λίγο μετά την εκδίωξή του από το Βέλγιο. Μερικά από τα έργα και τα υπάρχοντά του μπορείτε να δείτε εδώ στο Λογοτεχνικό Μουσείο του Βίκτορ Ουγκώ.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περπατήσετε σε μερικά από τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια. Τα πεζοδρόμια στους παράδρομους είναι περισσότερο πρόταση παρά κανόνας, ειδικά μπροστά από τις πόρτες ή τις σκάλες. Ευτυχώς δεν υπάρχει πολλή κίνηση!

δρόμο στο Vianden

Μερικές από τις προσόψεις των κτιρίων έχουν δει καλύτερες μέρες. Ειδικά το τραχύ, εύθραυστο εξωτερικό του Musee des Artistes έχει αυτή την άθλια κομψή ατμόσφαιρα:

Musee des artistes, vianden

Στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, υπάρχουν επίσης κτίρια που φαίνονται φρεσκοβαμμένα και άψογα:

Auberge du Chateau Viandenvianden εξωτερικό κτίριο

Παίρνοντας το λιφτ στο κάστρο Vianden

Ο καλύτερος τρόπος –ή τουλάχιστον ο πιο ευχάριστος τρόπος– για να φτάσετε Κάστρο Vianden γίνεται με αναβατήρα. Ναι, αυτή η μικροκαμωμένη πόλη των μόλις 1800 κατοίκων διαθέτει αναβατήρα από και προς το κάστρο. Τι υπέροχος τρόπος να ταξιδέψεις. Σε μεταφέρει ακόμα και στο ποτάμι.

Vianden Chairlift

Α, εκτός κι αν φοβάσαι τα ύψη. Αυτό το απότομο τμήμα μπορεί να σας κάνει λίγο νευρικό. Ίσως μην κοιτάς πίσω σου:

Vianden Chairlift θέα

Ωστόσο, έχετε εκπληκτικά πλεονεκτήματα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου που δεσπόζει από πάνω της:

Άποψη του Vianden και του κάστρου από το τελεφερίκ

Πώς να πάρετε το αναβατήρα:

Διεύθυνση:
39, rue du Santorium
L- 9440 Vianden
Τηλέφωνο: +352 83 42 57

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Εισιτήρια:
Απλή διαδρομή – 4,30 € (ενήλικες) 2,70 € (παιδιά 14 ετών και κάτω)
Και για τις δύο διαδρομές – 5,80 € (ενήλικες) 3,30 € (παιδιά 14 ετών και κάτω)

Μετάβαση στο Κάστρο Vianden

Μόλις κατεβείτε από το αναβατήρα, θα πρέπει να περπατήσετε λίγο για να φτάσετε στο Κάστρο Vianden. Το μονοπάτι είναι λίγο δύσκολο σε σημεία και μπορεί να γλιστράει όταν βρέχει, αλλά είναι τόσο όμορφος περίπατος που δεν θα σας πειράζει να αφιερώσετε χρόνο.

Δάσος του κάστρου Vianden

Μικρές αναλαμπές του κάστρου μέσα από τα δέντρα κέντρισαν τον ενθουσιασμό μας καθώς πλησιάζαμε. Λατρεύω όταν μπορείς να έχεις υπέροχα πλεονεκτήματα για να φωτογραφίζεις πράγματα όπως αυτό.

Κάστρο Vianden από το δάσος

Πληροφορίες επισκεπτών για το Κάστρο Vianden

Διεύθυνση: Montée du Château, 9408 Vianden, Λουξεμβούργο

Ωρες λειτουργίας:

1 Νοεμβρίου – 28 Φεβρουαρίου: 10:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ
1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου: 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ
1 Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου: 10:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ
1 Οκτωβρίου – 31 Οκτωβρίου: 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ

25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου: Κλειστά.

Αδεια:

Ενήλικες: 10 €
Παιδιά: (6-12 ετών): 2,50 €
Φοιτητές: (13-25 ετών) φοιτητική κάρτα: 5 €
Οδηγοί ήχου: 2 €

Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες μόνο με κράτηση εκ των προτέρων. Ταχυδρομείο: [email protected] / Τηλ. : (00352) 84 92 91 / 83 41 08

Κάστρο Vianden

Το Κάστρο Vianden χτίστηκε τον 11ο-14ο αιώνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες φεουδαρχικές κατοικίες δυτικά του ποταμού Ρήνου. Η περιοχή αυτή είχε μακρά περίοδο κατοχής. Οι Γαλλο-Ρωμαίοι έχτισαν για πρώτη φορά εδώ ένα κάστρο γύρω στο 360-450 μ.Χ. Μεταξύ του 6ου και του 10ου αιώνα το castellum άλλαξε. Γύρω στο έτος 1000 προστέθηκαν ένα κτίριο αίθουσας και ένα παρεκκλήσι. Όταν το 1100 οι κόμητες του Βιάντεν έκαναν αυτή την κατοικία τους, πρόσθεσαν έναν μεγάλο πύργο.

Αυτή είναι μια απόδοση του πώς θα έμοιαζε γύρω στο έτος 1000 (εικόνα 1) και μετά από πρόσθετη κατασκευή εκατό χρόνια αργότερα (εικόνα 2):

Απόδοση του κάστρου Vianden

Το κάστρο συνέχισε να αλλάζει και να μεγαλώνει στο πέρασμα των αιώνων. Το κάστρο χτίστηκε σε ρομανικό στυλ, με γοτθικά στοιχεία που προστέθηκαν αργότερα.

Αυτό είναι το Arm’s Hall. Αρχικά οι οροφές ήταν ξύλινες, αλλά αντικαταστάθηκαν από τις γοτθικές θολωτές καμάρες τον 15ο αιώνα:

Εσωτερικό του Vianden Castle Arm's Hall

Δεν μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερο κάστρο από μια ωραία μεγάλη στοίβα οβίδες που απλώνονται γύρω:

Βολές του κάστρου Vianden

Και, φυσικά, κάθε κάστρο χρειάζεται έναν ή δύο ιππότες για να το προστατεύσουν:

Πανοπλία του ιππότη του Κάστρου Vianden

Το κάστρο έχει μια υπέροχη περιοχή που δείχνει μερικά από τα πολλά αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών. Είναι δύσκολο να το δεις σε αυτή τη φωτογραφία, αλλά οι βιτρίνες είναι στην πραγματικότητα αναρτημένες από τα καλώδια από πάνω προς τα κάτω.

Έκθεση κεραμικής Vianden

Τα περισσότερα δωμάτια είναι πολύ αραιά και μη επιπλωμένα. Ωστόσο, το παρεκκλήσι έχει μερικές θαυμάσιες ζωγραφικές λεπτομέρειες:

Βωμός παρεκκλησιών του κάστρου Vianden

Αυτή είναι η θέα από το κάτω υπόγειο του παρεκκλησίου κοιτώντας ψηλά. Υπηρέτες και απλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν τις εκκλησιαστικές λειτουργίες από το κάτω παρεκκλήσι. Αυτό τους εμπόδισε να μπουν στο κάστρο ή να αλληλεπιδράσουν με τον κόμη και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των εκκλησιαστικών λειτουργιών. Παρεμπιπτόντως, οι ανασκαφές σε αυτό το τμήμα του κάστρου αποκάλυψαν τα ερείπια ενός τετράγωνου πύργου – το αρχικό ρωμαϊκό κάστρο.

Στήλες παρεκκλησιού Vianden από το υπόγειο

Οι κίονες στο επίπεδο του παρεκκλησίου. Το παρεκκλήσι σχεδιάστηκε ως διπλό ρητορείο. Αυτό σημαίνει ότι είχε δύο ορόφους, ώστε ο ήχος να μπορεί να μεταφερθεί στο κάτω παρεκκλήσι μέσω του ανοίγματος στο κέντρο. Το παρεκκλήσι ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο και ήταν η πρώτη εκκλησία στο Βιάντεν.

κίονες παρεκκλησιών vianden

Το παρεκκλήσι φαίνεται αρκετά φρεσκοβαμμένο, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν το κάστρο φαίνεται λίγο τραχύ εξωτερικά αν κατοικήθηκε για τόσο καιρό; Λοιπόν, γύρω στον 15ο αιώνα, το κάστρο Vianden έχασε μεγάλο μέρος της σημασίας του και έπεσε σε αχρηστία. Το 1820 κατεδαφίστηκε μερικώς και έμεινε ερειπωμένο. Το 1977 την απέκτησε το κράτος του Λουξεμβούργου. Τότε ξεκίνησε η πραγματική ανασυγκρότηση. Ήταν μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία από τότε. Αλλά αξίζει τον κόπο, θα έλεγα.

Αυτή είναι η Βυζαντινή Πινακοθήκη. Έχει 6 ανοίγματα με τρίφυλλα παράθυρα που βλέπουν στην κοιλάδα από τη μία πλευρά και τέσσερα ανοίγματα που βλέπουν στη δυτική πλευρά.

Βυζαντινή Πινακοθήκη Κάστρο vianden

Αυτή είναι η αίθουσα δεξιώσεων. Δεν σας δίνει την ώθηση να βρείτε μια μπύρα από κασσίτερο γεμάτη μπύρα και να νιώσετε άνετα;

Αίθουσα δεξιώσεων, Κάστρο Vianden

Αυτή είναι η μεγάλη κρεβατοκάμαρα:

Υπνοδωμάτιο Vianden Castle

Και αυτή είναι η Εορταστική Αίθουσα, με τοίχους καλυμμένους με πολυτελείς ταπετσαρίες:

Αίθουσα Εορτασμών, Κάστρο Vianden

Το Grand Kitchen ανταποκρίνεται στο όνομά του:

μεγάλη κουζίνα, κάστρο Viandenμεγάλη κουζίνα στο κάστρο Vianden

Το πηγάδι του κάστρου είναι ακόμα ορατό. Έχει βάθος 53 μέτρα:

πηγάδι κάστρου vianden

Αυτό είναι το Knight’s Hall. Θα μπορούσατε να φανταστείτε να διοργανώσετε ένα πάρτι εδώ;

Knight's Hall, Κάστρο Vianden

Φροντίστε να ολοκληρώσετε την ξενάγησή σας με μια ματιά στο κελάρι:

Κελάρι κάστρου Vianden

Το Vianden Castle διαθέτει επίσης ένα καφέ στις εγκαταστάσεις του, όπου μπορείτε να βρέξετε το σφύριγμα σας με μια τοπική μπύρα!

vianden castle cafe pretzel

Που να μείνω

Ψάχνετε για καταλύματα στην Πόλη του Λουξεμβούργου; Ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ:

Booking.com

Εάν προτιμάτε να μείνετε στο Vianden, ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ:

Booking.com

ημερήσια εκδρομή στο Vianden του Λουξεμβούργου