Οι καλύτεροι τρόποι μεταφοράς βαρέως εξοπλισμού

2
Οι καλύτεροι τρόποι μεταφοράς βαρέως εξοπλισμού

Ο βαρύς εξοπλισμός είναι απαραίτητο συστατικό οποιασδήποτε εργασίας, είτε πρόκειται για κατασκευή, εξωραϊσμό ή κατασκευή. Ωστόσο, σπάνια αυτός ο εξοπλισμός βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα, μηχανήματα και οχήματα όλων των σχημάτων και μεγεθών πρέπει να αποστέλλονται στην τοποθεσία του έργου. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πρέπει να μεταφέρετε βαρύ εξοπλισμό, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Επίπεδη αποστολή

Ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια είναι ένα όχημα με ένα μεγάλο, επίπεδο και ανοιχτό κρεβάτι στο πίσω μέρος. Η εμφάνιση είναι παρόμοια με ένα pickup truck αλλά χωρίς τα πλαϊνά. Η αποστολή με επίπεδη επιφάνεια είναι ιδανική για βαρύ εξοπλισμό, επειδή αυτά τα φορτηγά μπορούν να χειριστούν μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Επειδή δεν υπάρχουν τοίχοι ή στέγες για να ανησυχείτε, μπορείτε να στείλετε κομμάτια όπως γερανούς και μπουλντόζες σε ένα επίπεδο κρεβάτι.

Το άλλο πλεονέκτημα της αποστολής με επίπεδη επιφάνεια είναι ότι είναι ασφαλέστερη για τον ίδιο τον εξοπλισμό. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κατασκευαστικά μηχανήματα δεν είναι νόμιμα στο δρόμο και η προσπάθεια να οδηγήσεις μια εξέδρα σε ένα εργοτάξιο μπορεί να αυξήσει τη φθορά της. Επομένως, είναι πολύ καλύτερο να αποστέλλετε τον εξοπλισμό σε επίπεδο κρεβάτι και να αποφύγετε εντελώς αυτό το πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επεκτεινόμενα φορτηγά με επίπεδο κρεβάτι, τα οποία χρησιμοποιούν δοκούς από χάλυβα για να κάνουν το κρεβάτι μακρύτερο και πιο ευχάριστο. Το συμβιβασμό, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε τόσο βάρος επειδή ένα εκτεταμένο κρεβάτι δεν έχει τόση στήριξη.

Αποστολή φορτίου υπερμεγέθους

Αν και ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια μπορεί να λειτουργήσει για τις περισσότερες περιπτώσεις, έχει ορισμένους περιορισμούς. Εάν μεταφέρετε εξειδικευμένο εξοπλισμό, χρειάζεστε ένα εξειδικευμένο φορτηγό και ρυμουλκούμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να αποκτήσετε μια προσαρμοσμένη εξέδρα που μπορεί να χειριστεί συγκεκριμένες παραμέτρους, όπως πολύ μεγάλα ή πολύ ψηλά φορτία.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα τρέιλερ με σκαλοπάτια που κάθεται χαμηλότερα στο έδαφος από ένα επίπεδο κρεβάτι. Αυτή η επιλογή διασφαλίζει ότι μπορείτε να αποφύγετε την παραβίαση τυχόν περιορισμών ύψους στο δρόμο. Κατά κανόνα, το μέγιστο ύψος για οποιοδήποτε όχημα είναι 13 πόδια, έξι ίντσες. Έτσι, ένα τρέιλερ με σκαλοπάτια μπορεί να σας δώσει περίπου ένα επιπλέον πόδι για κούνημα, ώστε να μην κινδυνεύετε να σας τραβήξουν.

Μια άλλη επιλογή είναι ένα αφαιρούμενο λαιμό χήνας, το οποίο είναι ιδανικό για τη μεταφορά πολύ βαρέως εξοπλισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να μεταφέρετε έως και 150.000 λίβρες, γνωστό και ως 7,5 τόνους. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να συναντήσετε περιορισμούς βάρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, επομένως πρέπει να ελέγξετε τους τοπικούς κανονισμούς εκ των προτέρων.

Επιπλέον βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την αποστολή ευκολότερη

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και αποτελεσματική μεταφορά είναι να προετοιμάσετε τον εξοπλισμό και τη μεταφορά σας έγκαιρα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

  • Γνωρίστε τους κανονισμούς σας – Δεν θέλετε το φορτίο σας να παρασυρθεί κατά τη μεταφορά επειδή είναι πολύ ογκώδες ή βαρύ. Αν και δεν υπάρχουν ομοσπονδιακές οδηγίες για μέγιστο ύψος, κάθε πολιτεία ορίζει τους δικούς της κανονισμούς. Έτσι, εάν μεταφέρετε βαρύ εξοπλισμό σε κρατικές γραμμές, πρέπει να γνωρίζετε τι να περιμένετε σε κάθε τοποθεσία. Επίσης, πιθανότατα θα χρειαστεί να λάβετε άδειες και έγγραφα, ώστε τα μηχανήματα σας να μην κατασχεθούν.
  • Αποστολή του Εξοπλισμού σε Τεμάχια – Ένας εύκολος τρόπος για να ανακουφίσετε τυχόν προβλήματα αποστολής είναι να αποσυναρμολογήσετε τα μηχανήματα. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικά ημι-φορτηγά, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και ευκολότερα στη χρήση. Τούτου λεχθέντος, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας μπορεί να σπάσει και να επανασυναρμολογηθεί. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα μόλις φτάσει.
  • Σχεδιάστε τη διαδρομή σας – Τα υπερμεγέθη φορτία μπορεί να είναι ταλαιπωρία όταν δεν βρίσκονται σε ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο ή αυτοκινητόδρομο. Η ομάδα σας θα πρέπει να ανησυχεί για χαμηλές γέφυρες και άλλα εμπόδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφή. Επομένως, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα και να διασφαλίσετε ότι το φορτίο θα φτάσει γρήγορα και με ασφάλεια.
  • Σκεφτείτε τα οχήματα συνοδείας – Όταν μεταφέρετε υπερμεγέθη και βαρύ εξοπλισμό, πιθανότατα θα χρειαστείτε αυτοκίνητα συνοδείας ή φορτηγά για να ειδοποιήσετε άλλους οδηγούς για το μεγάλο ή ψηλό φορτίο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα οχήματα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως σύστημα προειδοποίησης. Για παράδειγμα, το πρώτο αυτοκίνητο μπορεί να έχει ένα κοντάρι που ταιριάζει με το ύψος του εξοπλισμού. Εάν ο στύλος χτυπήσει κάτι, ο οδηγός μπορεί να προειδοποιήσει τη συνοδεία να παρασυρθεί.

Αποστολή με φορτηγά Osage

Ανεξάρτητα από την κατάσταση, χρειάζεστε μια εταιρεία μεταφοράς φορτηγών που να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας. Στην Osage Trucking, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα οχημάτων και υπηρεσιών logistics για να διασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός σας φτάνει με ασφάλεια και έγκαιρα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την επιχείρησή σας. Θα προσαρμόσουμε μια προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Κατηγοριοποιούνται σε: Μεταφορές εμπορευμάτων, Μεταφορές Βαρέων Εξοπλισμών, Μεταφορές Υπερμεγέθους, Μεταφορές Υπερμεγέθους

Schreibe einen Kommentar