Οι φοιτητές δασοπονίας συγκεντρώνονται για περιφερειακή συνάντηση

0
Οι φοιτητές δασοπονίας συγκεντρώνονται για περιφερειακή συνάντηση

Η τοπική οργανωτική επιτροπή του SARM κάνει όλα τα εμπόδια για να διασφαλίσει ότι όλες οι ρυθμίσεις για αυτό το συμπόσιο με γνώμονα τους φοιτητές έχουν τεθεί σε ισχύ. Τα μέλη της ομάδας που εργάζονται στα παρασκήνια περιλαμβάνουν – πίσω, fltr Entle Kwababa, Onesimo Sipiki, Sbonginkosi Hlatshwayo, Lomcebo Dlamini, Vuyile Dlamini. (μπροστά) Akhanani Baleka, Nomcebo Gama, Collen Baloi (Πρόεδρος), Andile Nzimande και Lungile Phethata.

SARM για να δει φοιτητές δασοκομίας της ηπείρου και ενδιαφερόμενους φορείς να συγκλίνουν στο Πανεπιστήμιο Mandela στο George…

Ο Φοιτητικός Δασικός Σύλλογος από την Πανεπιστημιούπολη George του Πανεπιστημίου Μαντέλα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση της Περιφερειακής Συνάντησης της Νότιας Αφρικής (SARM) της Διεθνούς Ένωσης Φοιτητών Δασοκομίας (IFSA). Αυτή η συναρπαστική εκδήλωση – ένα συλλογικό εγχείρημα που περιλαμβάνει περισσότερους από 70 φοιτητές δασοκομίας από πανεπιστήμια SA (Stellenbosch University, University of Venda, University of Pretoria, Fort Cox College και Nelson Mandela University) και από διάφορες αφρικανικές χώρες όπως η Κένυα και η Ουγκάντα ​​- έχει προγραμματιστεί από 23 έως 29 Ιουνίου 2019.

Οι εργασίες της εβδομάδας θα περιλαμβάνουν διάφορους ενδιαφερόμενους του κλάδου και πρόκειται να διερευνήσουν προοπτικές για διάφορες πτυχές της Αειφόρου Διαχείρισης Δασών. Το SARM 2019 θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία να παρουσιαστεί το Southern Cape Forestry.

Το θέμα για το SARM 2019 είναι «Μελλοντικά μοντέλα πολλαπλών χρήσεων γης και εναλλακτικά επιχειρηματικά μοντέλα για τη δασοκομία της Νότιας Αφρικής». Επιδιώκει να εξερευνήσει την ταχέως μεταβαλλόμενη δασοκομία, ειδικά έχοντας υπόψη την 4η βιομηχανική επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και άλλους παράγοντες. Τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η δασική βιομηχανία για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα καθ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευημερία/τα συμφέροντα των ενδιαφερομένων σε αυτόν τον κλάδο θα έρθουν στο επίκεντρο.

Το θέμα στοχεύει περαιτέρω στη «διερεύνηση των διαφορετικών αξιών των ενδιαφερομένων στα δάση και του ρόλου των δασοκόμων στην παροχή κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ισορροπίας μεταξύ των συμφερόντων της επιστήμης, της πολιτικής και της κοινωνίας, παρέχοντας παράλληλα έναν σημαντικό πόρο στην κοινότητα», εξηγεί ο Πρόεδρος του η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή και ο φοιτητής Δασολογίας του Πανεπιστημίου Mandela, Collen Baloi.

Η Περιφερειακή Συνάντηση πρόκειται να «παραδώσει ένα ισχυρό, καλά ενοποιημένο πρόγραμμα με μια πολύ ισχυρή ακαδημαϊκή συνιστώσα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτόπιας περιήγησης στο Νότιο Ακρωτήριο, διασφαλίζοντας ότι οι εκπρόσωποι που θα παρευρεθούν στην περιφερειακή συνάντηση αντιμετωπίζουν καλά τη γνώση σχετικά με το θέμα του SARM 2019».

Οι εκπρόσωποι θα φτάσουν στο George Campus την Κυριακή, 23 Ιουνίου, με τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου να περιλαμβάνει τα επίσημα εγκαίνια το πρωί, διάφορους διαλόγους και ενασχόληση με VIP καλεσμένους και ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου. Ο κύριος ομιλητής της πρώτης ημέρας είναι ο καθηγητής Mike Wingfield από τη Διεθνή Ένωση Οργανισμών Ερευνών Δασών (IUFRO – ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό διεθνές δίκτυο δασοεπιστημόνων που «…προωθεί την παγκόσμια συνεργασία στην έρευνα που σχετίζεται με τα δάση και ενισχύει την κατανόηση των οικολογικών, οικονομικών και κοινωνικών πτυχών των δασών και των δέντρων.Διαδίδει επιστημονική γνώση στους ενδιαφερόμενους φορείς και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και συμβάλλει στη δασική πολιτική και στην επιτόπια διαχείριση των δασών».

«Τάσεις στη δασική εκπαίδευση στη Νότια Αφρική» είναι το θέμα της παρουσίασης του καθηγητή Jos Louw από το Τμήμα Δασών του Πανεπιστημίου Mandela (Σχολή Επιστημών) που έχει επίσης προγραμματιστεί για το πρωί, ακολουθούμενο από ένα μίνι συμπόσιο που θα διευκολυνθεί από εξέχοντες ενδιαφερόμενους φορείς το απόγευμα.

Κριτικοί διάλογοι, εργαστήρια και μεταπτυχιακές παρουσιάσεις, καθώς και εκπαιδευτικές/επιτόπιες εκδρομές αποτελούν μέρος του ενδιαφέροντος και προκλητικού προγράμματος για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Schreibe einen Kommentar