Περίληψη Τετάρτη: Αμερικανική Ιστορία | Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

1
Περίληψη Τετάρτη: Αμερικανική Ιστορία |  Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

Αγάπη ιστορία; Το μισώ? Δεν έχει σημασία. Σχεδόν κάθε παιδί θα μπορεί να συνδεθεί με κάτι σε ένα (ή περισσότερα) από αυτά τα βιβλία.

Ο Υπόγειος Απαγωγέας του Νέιθαν Χέιλ. Έκδοση Harry N. Abrams.

Ξέρετε αυτά τα 11χρονα αγόρια που αγαπούν πραγματικά την ιστορία; Δώστε τους τα Hazardous Tales του Nathan Hale, γραφικά μυθιστορήματα άψογα ερευνημένα. Ο Υπόγειος Απαγωγέας, η ιστορία της Χάριετ Τάμπμαν, είναι το νούμερο πέντε της σειράς. (Και μην ανησυχείτε, θα αρέσουν και στα κορίτσια, ειδικά αυτό.)

Ένα εκλεκτό επιδόρπιο: Τέσσερις αιώνες, τέσσερις οικογένειες, μια νόστιμη απόλαυση από την Emily Jenkins, σε εικονογράφηση Sophie Blackall. Έκδοση Schwartz & Wade.

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία της χρονιάς. Η ιδέα είναι απλή: τέσσερις οικογένειες από διαφορετικές χρονικές περιόδους της αμερικανικής ιστορίας φτιάχνουν ένα επιδόρπιο που ονομάζεται βλάκας βατόμουρου. Αλλά η εκτέλεση είναι τόσο ωραία, με πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα ρούχα εποχής, την τεχνολογία και τους κοινωνικούς κανόνες. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να απολαύσεις, όπως ακριβώς και η απόλαυση που περιγράφει.

Μαγευμένος: Πώς ο Μπεν Φράνκλιν έλυσε ένα μυστήριο που μπέρδεψε όλη τη Γαλλία της Mara Rockliff, εικονογράφηση του Iacopo Bruno. Έκδοση Candlewick.

Αχ, αυτός ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν! Ποια πίτα του δέκατου όγδοου αιώνα δεν είχε το δάχτυλο; Αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του τρόπου με τον οποίο απομυθοποίησε τον μελαγχολία, μια πρακτική που σάρωνε τη Γαλλία όταν ο Φράνκλιν βρισκόταν εκεί για να υποστηρίξει την Αμερικανική Επανάσταση. Είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα της επιστημονικής διαδικασίας και έχει καταπληκτικές εικονογραφήσεις για εκκίνηση.

The Founding Fathers!: They Horse-Ridin‘, Fiddle-Playin‘, Book-Readin‘, Gun-Totin‘ Gentlemen Who Started America του Jonah Winter, εικονογράφηση του Barry Blitt. Έκδοση Atheneum Books for Young Readers.

Αν θέλετε σε βάθος πληροφορίες για τους ιδρυτές, ψάξτε αλλού. Αν θέλετε ένα βιβλίο γεμάτο ενδιαφέροντα γεγονότα και στοιχεία για τον Τζορτζ, τον Μπεν, τον Τζον, τον Τόμας (και μερικούς άλλους που μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι), αφιερώστε λίγο χρόνο για να περάσετε μαζί τους Οι Ιδρυτές Πατέρες.

Schreibe einen Kommentar