Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ευρείας και υπερμεγέθους φορτίων;

0
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ευρείας και υπερμεγέθους φορτίων;

Όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά αποστολής, τα τυπικά κοντέινερ μεταφοράς μπορούν να χειριστούν μια τεράστια ποικιλία αντικειμένων. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα να χωρέσουν σε ένα κοντέινερ αποστολής, όπου παίζουν μεγάλα φορτία και υπερμεγέθη φορτία. Επειδή οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί κανονισμοί επιβλέπουν τις οδηγίες μεταφοράς φορτηγών, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συνιστά ένα μεγάλο ή μεγάλο φορτίο. Η γνώση αυτών των ουσιαστικών διαφορών διασφαλίζει ότι μπορείτε να στείλετε τα υλικά σας νόμιμα και χωρίς πιθανούς πονοκεφάλους.

Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στις ιδιαιτερότητες των μεγάλων φορτίων έναντι των μεγάλων διαστάσεων και στον τρόπο αποστολής τους.

Τι είναι ένα ευρύ φορτίο;

Αν και οι μέγιστες διαστάσεις αποστολής ποικίλλουν ανά πολιτεία, οι γενικές οδηγίες αναφέρουν ότι όλα τα φορτία πρέπει να έχουν πλάτος έως 8,5 πόδια, μήκος 53 πόδια, ύψος 8,5 πόδια και 46.000 λίβρες. Για να θεωρηθεί ένα φορτίο „πλατύ“, πρέπει να υπερβαίνει το όριο των 8,5 ποδιών. Σε αυτήν την περίπτωση, η αποστολή δεν υπερβαίνει άλλες οδηγίες, όπως ύψος ή βάρος.

Δεδομένου ότι οι τυπικές λωρίδες αυτοκινητόδρομων έχουν πλάτος 12 πόδια, κάθε φορτίο που υπερβαίνει αυτό το πλάτος πιθανότατα θα απαιτεί από τα πιλότα οχήματα να προσέχουν για εμπόδια ή πιθανά προβλήματα κατά μήκος της διαδρομής. Εάν το πλάτος του φορτίου υπερβαίνει τα 16 πόδια, θα εμπίπτει στην κατηγορία «υπερφόρτωσης», πράγμα που σημαίνει ότι το κλείσιμο των δρόμων και η αστυνομική συνοδεία είναι πιθανώς απαραίτητα, καθώς τα υλικά θα παραβιάζουν τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Και πάλι, κάθε πολιτεία θέτει τις δικές της κατευθυντήριες γραμμές και περιορισμούς, επομένως εάν αποστέλλετε μεγάλο φορτίο σε πολλές πολιτείες, θα πρέπει να λάβετε άδεια σε κάθε μία από αυτές. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσαρμόσετε τα στοιχεία της αποστολής σας μόλις διασχίσετε τις γραμμές του κράτους.

Τι είναι υπερμεγέθη φορτίο;

Τεχνικά, όλα τα μεγάλα φορτία είναι υπερμεγέθη φορτία, αλλά όχι το αντίστροφο. Υπερμεγέθη φορτία είναι τυχόν αποστολές που υπερβαίνουν τις οδηγίες που περιγράψαμε παραπάνω. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μεταφέρετε κάποιο κατασκευαστικό εξοπλισμό που ταιριάζει στις παραμέτρους ύψους, βάρους και μήκους, αλλά ζυγίζει 50.000 λίβρες. Παρόλο που δεν επηρεάζει άλλες συνθήκες κυκλοφορίας λόγω των διαστάσεων του, το φορτίο εξακολουθεί να είναι μεγάλο, επειδή υπερβαίνει τους περιορισμούς βάρους.

Όπως και με τα μεγάλα φορτία, οι οδηγίες για υπερμεγέθη αποστολές διαφέρουν μεταξύ των κρατών. Για παράδειγμα, το φορτίο σας μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο εάν έχει μήκος πάνω από 50 πόδια σε μια κατάσταση αλλά 53 πόδια σε άλλη. Και πάλι, εάν μεταφέρετε εξοπλισμό σε κρατικές γραμμές, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες ώστε να μπορείτε να συμμορφώνεστε με αυτούς σε κάθε βήμα.

Συνήθως, τα μεγάλα και υπερμεγέθη φορτία μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευαστικός Εξοπλισμός (Γερανοί, Μπουλντόζες κ.λπ.)
  • Κατασκευασμένα σπίτια
  • Υλικά Κατασκευής (Ατσάλινες Δοκοί, Σωλήνες κ.λπ.)
  • Γεωργικά Μηχανήματα (Συνδυασμοί, Εκσκαφές κ.λπ.)

Πώς να προετοιμαστείτε για τη μεταφορά ενός μεγάλου ή μεγάλου φορτίου

Πριν αποστείλετε τα ανταλλακτικά ή τα υλικά σας, πρέπει να υπολογίσετε τα κατάλληλα logistics και τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε. Ακολουθεί μια σύνοψη των εξαρτημάτων που πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων:

  • Επιτρέποντας – Κάθε πολιτεία έχει τις δικές της απαιτήσεις αδειοδότησης, επομένως πρέπει να μιλήσετε με μεμονωμένα τμήματα μεταφορών. Τούτου λεχθέντος, εάν η αποστολή σας παραμένει μόνο σε ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους εντός μιας πολιτείας, μπορεί να χρειαστείτε μόνο άδειες από το USDOT. Ακόμα και τότε, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να ελέγχετε με κάθε κράτος για να βεβαιωθείτε ότι το φορτίο σας δεν θα τραβηχτεί.
  • Χρονοδρομολόγηση – Επειδή τα μεγάλα και υπερμεγέθη φορτία επηρεάζουν τα μοτίβα κυκλοφορίας και απαιτούν επιπλέον ορατότητα, οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν τις αποστολές να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν χρησιμοποιείτε πιλοτικά οχήματα, μπορείτε να βρίσκεστε στο δρόμο μόνο από 30 λεπτά πριν την ανατολή έως 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Επομένως, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας ανάλογα.
  • Σήμανση – Τα μεγάλα και μεγάλα φορτία απαιτούν επιπλέον σήμανση και φωτισμό για να ειδοποιούν τους άλλους οδηγούς για την παρουσία τους. Αυτοί οι δείκτες είναι ζωτικής σημασίας γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την απόσυρση της αποστολής.
  • Ασφάλεια και προστασία – Δεδομένου ότι αυτά τα φορτία μπορεί να γίνουν επικίνδυνα εάν μετατοπιστούν υπερβολικά, είναι σημαντικό να δέσετε τα πάντα όσο πιο σφιχτά γίνεται. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί να σπάσετε τον εξοπλισμό σε μικρότερα μέρη, εάν είναι δυνατόν. Κατά κανόνα, εάν τουλάχιστον μία πολιτεία από την οποία θα περάσετε απαιτεί διάσπαση υλικών, θα πρέπει να το κάνετε πριν το στείλετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε δαπανηρές καθυστερήσεις μόλις διασχίσετε τις γραμμές κατάστασης.
  • Πιλοτικά Οχήματα – Δεν απαιτούν όλα τα μεγάλα ή υπερμεγέθη φορτία πιλοτικά οχήματα. Θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν είναι απαραίτητα και τον τύπο σήμανσης και φωτισμού που θα χρειαστούν.

Αποστείλετε τα μεγάλα και υπερμεγέθη φορτία σας με την εξειδικευμένη μεταφορά Osage

Όπως μπορείτε να δείτε, τα μεγάλα και μεγάλα φορτία μπορεί να είναι δύσκολο να μεταφερθούν από το ένα σημείο στο άλλο, ειδικά αν ταξιδεύετε σε πολλές πολιτείες. Ευτυχώς, η Osage Specialized Transport μπορεί να χειριστεί τον προγραμματισμό και την επιμελητεία για εσάς. Έχουμε έναν τεράστιο στόλο οχημάτων που μπορούν να φιλοξενήσουν φορτία όλων των σχημάτων και μεγεθών. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Κατηγοριοποιείται σε: Υπερμεγέθη έλξη

Schreibe einen Kommentar