Πόσο βιώσιμη είναι η ηλιακή σας εταιρεία;

3
Πόσο βιώσιμη είναι η ηλιακή σας εταιρεία;

Το ESG περνάει τη μέρα του στον ήλιο. Είναι η ηλιακή σας εταιρεία τόσο βιώσιμη όσο θα έπρεπε;

Οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές επενδύσεις και οι επενδύσεις σε θέματα διακυβέρνησης (ESG) έχουν μια χρονιά ορόσημο και για τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, αυτή η δυναμική είναι σπουδαία νέα. Ωστόσο, οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσουν τις δικές τους προσπάθειες βιωσιμότητας.

Καθώς περισσότεροι οργανισμοί αντιμετωπίζουν τις καθημερινές πραγματικότητες των επιπτώσεων του κλίματος στις δραστηριότητές τους, στις αλυσίδες εφοδιασμού και, εν τέλει, στα αποτελέσματα τους, οι επενδύσεις ESG βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Ο Covid-19 φαίνεται να συμβάλλει σε αυτή την τάση. Σύμφωνα με α πρόσφατη έρευνα από την CoreData, το 60% των επιλογέων κεφαλαίων παγκοσμίως έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στο ESG από την αρχή της πανδημίας.

Φωτογραφία: Woody Welch

Την ίδια στιγμή, πόλεις, πολιτείες και εταιρείες δίνουν καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις όσο ποτέ άλλοτε. Περισσότερες από 700 πόλεις σε 53 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν δεσμευτεί να μειώσει στο μισό τις εκπομπές έως το 2030 και να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η εκπλήρωση των δεσμεύσεων για το κλίμα θα συνεπάγεται μια κβαντική ενεργειακή μετατόπιση σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη που έχουμε δει στη ζωή μας.

Αλλά η επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων είναι πολύ πιο δύσκολη από τον καθορισμό τους, και είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνει με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη κάθε κοινωνική και περιβαλλοντική επίπτωση, καθώς πρόσφατους ισχυρισμούς καταναγκαστικής εργασίας στην κινεζική ηλιακή αλυσίδα εφοδιασμού.

Η πρόκληση της ηλιακής αειφορίας

Η ηλιακή ενέργεια και η βιωσιμότητα φαίνεται να συμβαδίζουν, αλλά αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα. Για χρόνια, εταιρείες ηλιακής ενέργειας – από παγκόσμιους κατασκευαστές έως τοπικές εταιρείες εγκατάστασης – βάζουν το ESG στο πίσω μέρος, εν μέρει επειδή το ίδιο το προϊόν που προσφέρουν θεωρείται εγγενώς βιώσιμο. Αλλά η νέα έμφαση στις βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού σημαίνει ότι αυτό απλά δεν είναι αρκετό.

«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση όταν, για μια ενεργειακή τεχνολογία που υποτίθεται ότι είναι καθαρή, υπάρχουν τίτλοι για βρώμικες διαδικασίες, σπατάλη ή κακές εργασιακές σχέσεις», λέει ο Dustin Mulvaney, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του San José και συγγραφέας πολλών βιβλίων. σχετικά με την ηλιακή ενέργεια και τη βιωσιμότητα, σε πρόσφατο Άρθρο του περιοδικού PV. «Οι τίτλοι όπως αυτός θα μπορούσαν πραγματικά να αποτρέψουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν και να υποστηρίξουν την ηλιακή ενέργεια – και η ηλιακή ενέργεια εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τη δημόσια υποστήριξη».

First Movers in Solar ESG

Πολλές εταιρείες ηλιακής ενέργειας, ωστόσο, αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στη βιωσιμότητα και το ESG. Η SunPower ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές πάνελ που έδωσε προτεραιότητα στο ESG. Τα πάνελ SunPower Maxeon DC ήταν τα πρώτα στη βιομηχανία που έγιναν Cradle-to-Cradle Certifiedμια ανεξάρτητη πιστοποίηση που βαθμολογεί την περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση ενός προϊόντος σε πέντε κρίσιμες κατηγορίες βιωσιμότητας: υγεία υλικών, επαναχρησιμοποίηση υλικών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαχείριση άνθρακα, διαχείριση του νερού και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Maxeon Solar, η spinoff της SunPower που τώρα είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις παραγωγής της εκτός των ΗΠΑ, προωθεί τη δάδα με ανανεωμένη έμφαση σε όλους τους τομείς του ESG. Και οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και και οι δύο δημοσίευσαν πρόσφατα τις εκθέσεις βιωσιμότητας για το 2020 (βλ. SunPower’s εδώ και του Maxeon εδώ).

Ευθυγράμμιση της επιχείρησής σας στην ηλιακή ενέργεια με τις στρατηγικές ESG των πελατών σας

Οργανισμοί με ισχυρές στρατηγικές ESG καθιστούν ιδανικούς πελάτες για εταιρείες ηλιακής ενέργειας. Δεν χρειάζεται να τους πείσουμε για τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη. Έχουν ήδη επικεντρωθεί στους σωστούς στόχους.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες ηλιακής ενέργειας αγωνίζονται να δώσουν την ίδια έμφαση στη βιωσιμότητα που φέρνει τους εμπορικούς πελάτες σε αυτές εξαρχής.

Φωτογραφία: Woody Welch

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ διπλασιάστηκε, παρά την πανδημία. Η Solar σημείωσε ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την Έκθεση Insight Solar Market των ΗΠΑμε κάθε τομέα — οικιστική, εμπορική και κοινής ωφέλειας — να αυξάνεται σημαντικά χρόνο με το χρόνο.

Με αυτό το είδος ανάπτυξης, οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να αναμένουν να διαθέσουν ένα μέρος των προϋπολογισμών τους για την κατασκευή, τη μέτρηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων βιωσιμότητας. Το να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία σας ηλιακής ενέργειας έχει εφαρμόσει μια στρατηγική ESG θα αποτρέψει τυχόν προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς οι πελάτες σας εφαρμόζουν τις απαιτήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού.

Εισαγάγετε το πρωτόκολλο ιχνηλασιμότητας της αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας

Η Solar Energy Industries Alliance (SEIA) εισήγαγε πρόσφατα το Πρωτόκολλο Solar Supply Chain να βοηθήσει τις εταιρείες ηλιακής ενέργειας να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Αν και δεν είναι εξαντλητικό, το πρωτόκολλο δίνει στις εταιρείες ηλιακής ενέργειας κάτι που έλειπε πολύ μέχρι τώρα: έναν οδικό χάρτη τόσο για τον εντοπισμό της πηγής των εισροών υλικών ενός προϊόντος όσο και για τον εντοπισμό των κινήσεών του σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

«Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας έχει την ευθύνη να μετριάσει και να διαχειριστεί το πλήρες φάσμα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων των κοινοτήτων και άλλων ενδιαφερομένων και την ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία των επιχειρήσεων. .»

Πρωτόκολλο SEIA Solar Supply Chain

ESG για εταιρείες ηλιακής ενέργειας: Από πού να ξεκινήσετε

Μια υγιής στρατηγική ESG περιλαμβάνει περισσότερα από τη διασφάλιση μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού — αν και αυτή είναι μια ουσιαστική προσπάθεια. Περιλαμβάνει κάθε πτυχή μιας επιχείρησης – από περιβαλλοντικές πρακτικές έως συμμετοχή της κοινότητας έως πρακτικές πρόσληψης και πρωτοβουλίες κοινωνικής ισότητας.

Η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ESG ξεκινά με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών, των επενδυτών, των προμηθευτών και των συνεργατών. Κάτι τέτοιο επιτρέπει τα υλικά ζητήματα βιωσιμότητας στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί μια εταιρεία για να αναδυθεί από αυτούς που έχουν πραγματικό μερίδιο στην εταιρεία.

Χρειάζεστε βοήθεια με τη στρατηγική ESG ή ένα σχέδιο επικοινωνίας βιωσιμότητας; Η CPMG προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής βιωσιμότητας καθώς και βοήθεια για την πιστοποίηση B Corp. Ερχομαι σε επαφή.

Schreibe einen Kommentar