Ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να γνωρίζετε

Ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να γνωρίζετε

Mai 28, 2022 0 Von admin

Οι Μαλδίβες, η επιτομή της φυσικής ομορφιάς είναι ένας παράδεισος για νεόνυμφους και κόμβος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες.

Το 2022, είναι η χρονιά που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν ξανά. Λοιπόν, τι θα λέγατε για τις Μαλδίβες φέτος. Αυτό το όνομα έχει ξυπνήσει τον ταξιδιωτικό σας πόθο; Σίγουρα, έχει. Οι Μαλδίβες είναι 99% νερό και 1% στεριά. Έχει 1190 νησιά (200 κατοικημένα), γαλαζοπράσινα νερά, όμορφες παραλίες με την πιο λευκή άμμο, ζωντανούς κοραλλιογενείς υφάλους, ονειρεμένα θέρετρα πάνω από το νερό που μεταφέρουν την πολυτέλεια σε νέο επίπεδο, εντυπωσιακή άγρια ​​ζωή και δάση με φοίνικες που κάνουν αυτή τη νησιωτική χώρα ονειρική χώρα.

Παλαιότερα οι Μαλδίβες αποτελούσαν προορισμό μόνο για ελίτ και νεόνυμφους. Το 2019, η κυβέρνηση των Μαλδίβων επέτρεψε την παραμονή σε νησιά και το άνοιγμα ξενώνων και ξενώνων. Ως εκ τούτου, το παιχνίδι άλλαξε και τώρα είναι ένας τέλειος ταξιδιωτικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, είτε πρόκειται για οικογένειες, μόνους ταξιδιώτες, δύτες κ.λπ. Οι Μαλδίβες προσφέρουν μια πληθώρα δραστηριοτήτων και επιλογών διαμονής για όλους τους τουρίστες. Έχουν ξενοδοχεία από πολυτελείς διαμονές έως ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας έως ξενώνες.

Έτσι, πριν προγραμματίσετε και ταξιδέψετε στις Μαλδίβες, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές και οδηγό για τις Μαλδίβες.

Σημείωση: Το ταξίδι στις Μαλδίβες μπορεί να γίνει κλαμπ ενώ ταξιδεύετε στη Μέση Ανατολή (ΗΑΕ) ή στη Σριλάνκα.

Μαλδίβες ταξιδιωτικές συμβουλές

Τα ταξίδια στις Μαλδίβες είναι συναρπαστικά, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες για ασφαλείς, άνετες και χαρούμενες διακοπές σε αυτό το όμορφο νησιωτικό έθνος. Ο σωστός προγραμματισμός θα σας δώσει μια εκπληκτική εμπειρία, ένα πλήρες διάλειμμα εργασίας από την καθημερινή καθημερινή ζωή.

Μαλδίβες ταξιδιωτικές συμβουλές

1. Προγραμματίστε το ταξίδι σας ανάλογα με τον καιρό

Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο είναι η περίοδος αιχμής στις Μαλδίβες, επομένως όλες οι δραστηριότητες και τα καταλύματα θα είναι διαθέσιμα σε υψηλές τιμές. Για το οικονομικό ταξίδι, το καλύτερο είναι να προγραμματίσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου ώμου (η περίοδος μεταξύ της περιόδου αιχμής και εκτός εποχής), δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα έχετε συναρπαστικές εκπτώσεις και εξαιρετικές υπηρεσίες.

Σημείωση: Η βροχή είναι συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, αλλά δεν βρέχει όλη την ημέρα.

2. Προετοιμάστε ένα δρομολόγιο από πριν

Αφού επιλέξετε τον μήνα ταξιδιού, ετοιμάστε ένα δρομολόγιο σύμφωνα με το τι έχουν να προσφέρουν οι Μαλδίβες και τι θα σας άρεσε να κάνετε περισσότερο. Ξεκινήστε να κάνετε κρατήσεις με βάση αυτό. Θυμηθείτε να αφήσετε τα αθλήματα περιπέτειας ώστε να μην είστε πολύ εξαντλημένοι για να απολαύσετε το υπόλοιπο ταξίδι σας. Αφήστε μια buffer ημέρα στο δρομολόγιό σας.

3. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων για πτήσεις και ξενοδοχεία

Ο χρυσός κανόνας του ταξιδιού είναι: «Τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα όταν τα κάνετε κράτηση εκ των προτέρων». Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην ημερομηνία ταξιδιού, τόσο αυξάνεται το κόστος. Έτσι, τα συνολικά ταξίδια είναι φθηνότερα όταν τα κάνετε κράτηση μήνες νωρίτερα.

Επιπλέον, ελέγξτε εάν θέλετε να πάτε μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα ή θέλετε να κάνετε κρατήσεις για τον εαυτό σας. Σε κάθε περίπτωση, πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις και εξαιρετικές προσφορές σε πακέτα. Μπορείτε να προσέξετε για εκπτώσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος του ταξιδιού σας. Πολλές εταιρείες προσφέρουν επίσης προσφορές σε περιόδους χαλάρωσης.

4. Επιλέξτε τις βόλτες με αεροπλάνο με σύνεση

Μια βόλτα μετ‘ επιστροφής με υδροπλάνο στις Μαλδίβες είναι μια αξέχαστη εμπειρία αλλά και αρκετά ακριβή. Η καλύτερη οικονομική επιλογή είναι να κλείσετε πτήση για Μαλέ και μετά ταχύπλοο μεταφορά μεταξύ των νησιών των Μαλδίβων για να φτάσει στα συγκεκριμένα νησιά. Μια άλλη επιλογή είναι η πτήση εσωτερικού στις Μαλδίβες για τη μεταφορά, αλλά οι πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν και επίσης δεν υπάρχει προγραμματισμένη ώρα για μεταφορά με υδροπλάνο μεταξύ του παραθύρου από την αυγή έως το σούρουπο. Προσπαθήστε λοιπόν να σχεδιάσετε την πτήση που προσγειώνεται το πρώτο μισό της ημέρας για να μεταφερθείτε στο νησί πριν από τη δύση του ηλίου, διαφορετικά ίσως χρειαστεί να περάσετε τη νύχτα στο Μαλέ και να κάνετε την πρώτη μεταφορά την επόμενη μέρα.

Υδροπλάνα στις Μαλδίβες
Υδροπλάνα στις Μαλδίβες

5. Βίζα για τις Μαλδίβες

Κάθε αλλοδαπός που ταξιδεύει στις Μαλδίβες, δεν χρειάζεται προεγκεκριμένη βίζα. Η τουριστική βίζα χορηγείται για όλες τις εθνικότητες κατά την άφιξη στις Μαλδίβες. Ωστόσο, το άτομο πρέπει να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις εισόδου για να λάβει άδεια μετανάστευσης κατά την άφιξή του.

Ένας κάτοχος ινδικού διαβατηρίου επίσης δεν χρειάζεται να υποβάλει αίτηση για βίζα για τις Μαλδίβες, καθώς υπάρχει δυνατότητα για βίζα κατά την άφιξη για Ινδούς στις Μαλδίβες. Ωστόσο, φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα και το διαβατήριό σας θα πρέπει να ισχύει για 6 μήνες από την ημερομηνία άφιξης.

Σημείωση: Για τη βίζα για τις Μαλδίβες κατά την άφιξη για Ινδούς, πρέπει να έχετε στοιχεία διαμονής και επιστροφής για να λάβετε βίζα.

6. Αποκτήστε διεθνή ταξιδιωτική ασφάλιση

Τα ταξίδια είναι κοινά και μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Οπότε, καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Φανταστείτε, αφού προσγειωθείτε στις Μαλδίβες, θα μάθετε ότι οι αποσκευές σας έχουν χαθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είστε σε θέση να τα βγάλετε πέρα ​​με τα χρήματα που έχετε, αλλά η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να πληρώσει για την τσάντα που λείπει. Ταυτόχρονα, εάν προκύψει κάποιο επείγοντα ιατρικό περιστατικό στις Μαλδίβες, μπορείτε να αναζητήσετε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια για να καλύψετε το κόστος. Εάν δεν είστε καλά ή υπάρχει τραυματισμός, αυτό σας καθιστά ακίνητο. Η ταξιδιωτική σας πολιτική θα σας καλύπτει επίσης για επείγουσα ιατρική εκκένωση. Εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί, η ασφάλειά σας θα καλύψει και τα έξοδα. Να πάρει ταξιδιωτική ασφάλιση για Μαλδίβες είναι ο τέλειος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας δεν θα διαταραχθεί λόγω οικονομικών αναποδιών.

7. Φωτιστικό Pack & Tavel

Λιγότερο είναι περισσότερο. Έτσι, το φως συσκευασίας είναι πάντα καλύτερο. Στις Μαλδίβες, το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, επομένως συσκευάζετε ρούχα μόνο από βαμβάκι. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά όπως το μετάξι γιατί θα σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα και απαιτούν επίσης πολλή φροντίδα και συντήρηση. Μεταφέρετε άνετα παπούτσια με εξαιρετικό κράτημα για να σας βοηθήσουν να πλοηγείστε στις παραλίες καθώς και να κρατάτε άνετα τα δάχτυλα των ποδιών σας ενώ περπατάτε. Επίσης, έχετε μαζί σας μαγιό, αντηλιακό, προϊόντα περιποίησης, κερί σερφ, προϊόντα προσωπικής περιποίησης και ένα κιτ ιατρικής ανάγκης.

Εάν θέλετε να ζήσετε τη θαλάσσια ζωή, μεταφέρετε τα πτερύγια, την κολύμβηση με αναπνευστήρα, το σέρφινγκ ή τον εξοπλισμό καταδύσεων για να μειώσετε το κόστος ενοικίασης. Το πιο σημαντικό, να έχετε μαζί σας μια αδιάβροχη ή υποβρύχια κάμερα με πολωτή για να τραβάτε όλη τη δράση στη στεριά και υποβρύχια.

Σημείωση: Τα μπικίνι δεν επιτρέπονται σε όλο το νησί. Ασχοληθείτε με τη σεμνότητα και φορέστε μπικίνι ή ρούχα που σφίγγουν το δέρμα μόνο όταν βρίσκεστε στα νησιά του θερέτρου. Στα τοπικά νησιά, υπάρχουν μερικές «παραλίες μπικίνι», τις οποίες προορίζονται ειδικά για να επισκεφθούν οι τουρίστες.

Μαλδίβες ταξιδιωτικές συμβουλές

8. Ετοιμάστε μια λίστα με εμπειρίες για να απολαύσετε

Υπάρχουν πολλά πράγματα να ζήσετε στις Μαλδίβες, όπως να πάτε σε μια κρουαζιέρα για ένα ρομαντικό γεύμα στο πλοίο. Εάν είστε εξερευνητής, μπορείτε να πάρετε ένα ιδιωτικό σκάφος σε ένα απομονωμένο νησί για να απολαύσετε τα λάφυρα της φύσης με ηρεμία. Για μια έκρηξη αδρεναλίνης, μπορείτε να πάτε για θαλάσσια σπορ στις Μαλδίβες. Κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και υποβρύχιο περπάτημα στη θάλασσα είναι μερικές από τις άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες στις Μαλδίβες.

9. Ελέγξτε & Συγκρίνετε τιμές για θαλάσσιες δραστηριότητες

Οι Μαλδίβες προσφέρουν μια πληθώρα θαλάσσιων σπορ, π.χ. θαλάσσιο καγιάκ, τζετ σκι, αλεξίπτωτο, stand-up paddleboarding, wakeboarding, βαρκάδα και ταξίδια παρακολούθησης φαλαινών, δελφινιών ή Manta. Σχεδόν όλα τα θέρετρα και οι ιδιωτικοί διοργανωτές προσφέρουν αυτές τις δραστηριότητες. Κάντε, συγκρίνετε τις τιμές πριν επιλέξετε ένα.

Δραστηριότητες νερού στις Μαλδίβες

10. Δείτε τους φόρους και τα κρυφά κόστη

Προσέξτε το επιπλέον κόστος για τα εισαγόμενα τρόφιμα και ποτά στα θέρετρα μαζί με το κόστος υπηρεσιών 10% και το φόρο υπηρεσιών 8%. Μην χάσετε τη δημόσια τιμή στα μενού, φόρους για ενοικιάσεις εξοπλισμού, συνεδρίες σπα και πολλά άλλα.

Σημείωση: Επομένως, το φιλοδώρημα δεν είναι συνηθισμένο στις Μαλδίβες. δεν είναι υποχρέωση για φιλοδώρημα. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η υπηρεσία που προσφέρθηκε ήταν αξιέπαινη και πρέπει να τους επαινείτε, τότε μπορείτε να δώσετε μια συμβουλή.

11. Μάθετε Βασικούς Όρους στην Τοπική Γλώσσα

Είτε ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε χώρα, είναι πάντα καλύτερο να μάθετε τις βασικές λέξεις στην επίσημη γλώσσα για μια ομαλή εμπειρία. Όμως, δεν είναι απαραίτητο για τις Μαλδίβες, καθώς η χώρα έχει ένα δυνατό παιχνίδι τουρισμού και οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά, ειδικά σε θέρετρα και εστιατόρια. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα μεταφραστικό βιβλίο στο πρόγραμμα περιοδείας σας στις Μαλδίβες.

12. Αγοράστε μια τοπική κάρτα sim στο αεροδρόμιο

Τα θέρετρα στις Μαλδίβες προσφέρουν υπηρεσία Wi-Fi, αλλά είναι εντελώς αναξιόπιστα. Έτσι, για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους σας και να μην σας χτυπήσουν, καλό είναι να αγοράσετε μια κάρτα sim στο ίδιο το αεροδρόμιο.

13. Φωτογραφία με drone

Το 2022, η φωτογραφία με drone έχει αρχίσει και όλοι θέλουν να απαθανατίσουν τις παρθένες λευκές παραλίες με τα μπανγκαλόου ανάμεσα στα τιρκουάζ νερά στις Μαλδίβες. Αλλά, σημειώστε στις Μαλδίβες ορισμένα θέρετρα έχουν ένα πλήρες Καμία πολιτική φωτογραφίας με drone για την προστασία των καλεσμένων τους. Επομένως, ελέγξτε πριν πετάξετε ένα.

Ηλιοβασίλεμα στις Μαλδίβες

14. Κρατήστε USD για εύκολες συναλλαγές

Το Maldivian Rufiyaa είναι το εθνικό νόμισμα που χρησιμοποιείται στις Μαλδίβες, αλλά το USD είναι ευρέως αποδεκτό παντού. Εκτός από τα τοπικά νησιά, τα περισσότερα από τα καταστήματα έχουν τα πράγματα με ετικέτα USD. Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρέως, συμπεριλαμβανομένων των θέρετρων, αλλά κρατάτε και μετρητά για την αγορά διαφόρων αντικειμένων. Επίσης, είναι δύσκολο να βρεις ΑΤΜ κοντά στα νησιά των Μαλδίβων.

15. Μην μεταφέρετε αλκοόλ

Οι Μαλδίβες είναι μια χώρα που κυριαρχείται από μουσουλμάνους. Το μόνο μέρος όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει ένα ποτό χωρίς καμία ανησυχία είναι στα ιδιωτικά θέρετρα. Επίσης, μην μεταφέρετε αλκοόλ κατά την είσοδό σας στη χώρα. Εάν μεταφέρετε, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο από το τελωνείο.

συμπέρασμα

Το να ταξιδέψετε στις Μαλδίβες και να ζήσετε όσα προσφέρει ο τόπος είναι μια ευκαιρία που δίνετε μια φορά στη ζωή και απολαύστε την στο έπακρο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσετε τις αναμνήσεις μιας ζωής.