Τα οφέλη των μικροδικτύων σε απομακρυσμένες περιοχές

12
Τα οφέλη των μικροδικτύων σε απομακρυσμένες περιοχές

Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε από πού προέρχεται η ενέργειά μας. Γυρίζουμε το διακόπτη φώτων και ανάβουν τα φώτα. Μερικοί άνθρωποι και επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, ωστόσο, δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν το να βρίσκονται στο τέλος μιας γραμμής διανομής, όπου οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές και μακροχρόνιες. Άλλοι δεν έχουν καθόλου σύνδεση κοινής ωφέλειας και θα αντιμετωπίσουν σημαντικό κόστος εγκατάστασης για να συνδεθούν στο δίκτυο. Το κόστος σύνδεσης με ορισμένες απομακρυσμένες εγκαταστάσεις κυμαίνεται από 150 χιλιάδες δολάρια μέχρι 2 εκατομμύρια δολάρια για μια σύνδεση στα Βραχώδη Όρη, και αυτή η τιμή αφορά μόνο τη σύνδεση κοινής ωφελείας. Πρέπει ακόμα να πληρώσετε για την ενέργεια που χρησιμοποιείτε μετά την πραγματοποίηση της σύνδεσης.

Απομακρυσμένες τοποθεσίες όπως αυτή είναι όπου τα μικροδίκτυα μπορούν να έχουν τεράστιο όφελος.

Στην EnTech Solutions, σχεδιάζουμε τα μικροδίκτυά μας για να παράγουν τη βέλτιστη ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας για να καλύπτουν το φορτίο σας, να γεμίζουν τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας και ενδεχομένως να πουλάνε ξανά στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί καθαρή ενέργεια, αλλά μετά την αρχική πληρωμή, η ενέργεια που δημιουργείται είναι δωρεάν. Προκειμένου να προσθέσουμε ανθεκτικότητα σε λύσεις εκτός δικτύου, μπορούμε να συνδέσουμε μια γεννήτρια προπανίου/φυσικού αερίου χαμηλών εκπομπών στο μικροδίκτυο για να καλύψουμε τυχόν διαλείποντα κενά στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Μπορεί να υπάρχει συνεχές ενεργειακό κόστος από τις γεννήτριες, αλλά συνήθως βλέπουμε χαμηλότερο ισοπεδωμένο κόστος (κόστος διάρκειας ζωής της ιδιοκτησίας) ενέργειας από αυτό που φέρνει η κοινή επιχείρηση. Η λύση μικροδικτύου εκτός δικτύου θα έχει γενικά παρόμοια ή χαμηλότερη τιμή εγκατάστασης από την προσθήκη υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και χαμηλότερο μηνιαίο λειτουργικό κόστος.

Ίσως το πιο σημαντικό, η ανθεκτικότητα του μικροδικτύου προσθέτει μια ουσιαστική, σχεδόν μη μετρήσιμη αξία. Αντί να έχετε πιθανώς μίλια καλωδίου μετάδοσης μεταξύ της εγκατάστασης σας και της πηγής ενέργειάς σας, το μικροδίκτυο μπορεί να απέχει μόνο μερικές εκατοντάδες πόδια ή λιγότερο από τις εγκαταστάσεις σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερη ανησυχία κατά τη διάρκεια των περιόδων που χρειάζεστε περισσότερο ενέργεια, όπως κατά τη διάρκεια καιρικών καταστροφών ή άλλων τύπων διακοπών λειτουργίας. Εάν διαθέτετε ηλεκτρικό όχημα, αυτή η πρόσθετη ανθεκτικότητα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την αξιόπιστη φόρτιση της μεταφοράς.

Αν θέλετε να φέρετε ενέργεια στον απομακρυσμένο χώρο σας ή να προσθέσετε ενεργειακή ανθεκτικότητα, επικοινωνήστε μαζί μας στην EnTech Solutions για να μάθετε πώς ένα μικροδίκτυο καθαρής ενέργειας μπορεί να λύσει τις ενεργειακές σας προκλήσεις.

Schreibe einen Kommentar