Τελευταία Τετάρτη: Αγαπημένα της Πέμπτης Δημοτικού

0
Τελευταία Τετάρτη: Αγαπημένα της Πέμπτης Δημοτικού

Κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων λίγων εβδομάδων του σχολείου, έχω δοκιμάσει μερικές «δοκιμές βιβλίων» με μαθητές της πέμπτης δημοτικού. Βάζω πολλά από τα νέα βιβλία και τους βάζω να δοκιμάσουν τρία διαφορετικά βιβλία για μερικά λεπτά το καθένα. Το συμπλήρωσα με μερικές ομιλίες για βιβλία. Αφού το έκανα αυτό στις επτά πέμπτες τάξεις, έχω καταλάβει ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα φέτος:

The Terrible Two των Mac Barnett και Jory John, εικονογράφηση Kevin Cornell, έκδοση Harry N. Abrams.

Οι θαυμαστές του Wimpy Kid τσεκάρουν αυτό το βιβλίο για δύο μαχόμενους φαρσέρ που ενώνονται για να δημιουργήσουν την απόλυτη φάρσα εναντίον του διευθυντή τους.

Ψάρι σε ένα δέντρο της Lynda Mullaly Hunt. Έκδοση Nancy Paulsen Books.

Η Άλι, μαθήτρια της έκτης δημοτικού, μετακινείται τόσο συχνά που η δυσλεξία της δεν έχει διαγνωστεί. Αισθάνεται σαν ξένη στο σχολείο μέχρι που ο αντικαταστάτης εξαιρετικός κύριος Ντάνιελς της ζητήσει βοήθεια. Σίγουρα ο ύπνος της νέας σχολικής χρονιάς, με αρκετά κορίτσια της πέμπτης τάξης να φωνάζουν για αυτόν τον τίτλο.

Roller Girl από τη Victoria Jamieson. Έκδοση από την Dial Books.

Καμία έκπληξη εδώ. Η ιστορία της Άστριντ σχετικά με τη συμμετοχή στο roller ντέρμπι ήταν δημοφιλής στους θαυμαστές μου της Raina Telgemeier και περιμένω ότι η από στόμα σε στόμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς προχωρά η σχολική χρονιά.

Πώς να μιλήσετε δελφίνι από την Τζίνι Ρόρμπι. Έκδοση Scholastic.

Οποιοδήποτε βιβλίο με ένα δελφίνι στο εξώφυλλο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον. Η ιστορία είναι επίσης συναρπαστική, καθώς η Λίλι αναγκάζεται να κάνει μια δύσκολη επιλογή όταν υποπτεύεται ότι το δελφίνι που βοηθάει τον αυτιστικό αδερφό της κακομεταχειρίζεται.

Ava και Taco Cat από την Carol Weston. Εκδόθηκε από το Sourcebook Jabberwocky.

Με εξέπληξε το ενδιαφέρον για αυτό το βιβλίο. Ένας αναγνώστης το έχει ήδη τελειώσει και μου ζήτησε τη συνέχεια, Άβα και Πιπ (ευτυχώς, το είχα). Η ιστορία της Ava για τη νέα της γάτα αφηγείται σε μορφή ημερολογίου, με μερικά από τα λεκτικά παιχνίδια που απολαμβάνει όλη η οικογένειά της.

Schreibe einen Kommentar