Τελευταία Τετάρτη: Ακούστε τη μουσική!

1
Τελευταία Τετάρτη: Ακούστε τη μουσική!

Είμαι μόνο εγώ ή υπάρχουν πολλές βιογραφίες μουσικών βιβλίων με εικόνες φέτος; Ακολουθούν μερικά βιβλία που μπορείτε να μοιραστείτε με εκείνα τα παιδιά που επιστρέφουν σπίτι με τα πρώτα τους όργανα μπάντας:

Κοντό τρομπόνι του Troy Andrews, εικονογράφηση του Bryan Collier. Έκδοση Harry N. Abrams.Ο Troy „Trombone Shorty“ Andrews αφηγείται πώς ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως μικρό παιδί στη Νέα Ορλεάνη. Αυτός και οι φίλοι του έφτιαξαν τα δικά τους όργανα από castoffs, και πήρε το μεγάλο του διάλειμμα όταν άρχισε να παίζει μαζί σε ένα φεστιβάλ τζαζ. Όμορφη εικονογράφηση από τον Ολυμπιονίκη του Caldecott Collier.

Elvis: The Story of the Rock and Roll King από την Bonnie Christensen. Εκδόθηκε από τον Henry Holt and Company.Δεν μπορώ να μην ερωτευτώ την ιστορία του πώς ένα φτωχό αγόρι από το Μισισιπή έγινε ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ.

Swing Sisters: The Story of the International Sweethearts of Rhythm από την Karen Deans, εικονογράφηση Joe Cepeda. Έκδοση Holiday House.

Η εμπνευσμένη ιστορία της αποκλειστικά γυναικείας, σχεδόν εξ ολοκλήρου αφροαμερικανικής μπάντας τζαζ που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη τη δεκαετία του 1940. Σπάζοντας τα όρια φυλής και φύλου, το γκρουπ ήταν μια αληθινή αδελφότητα ταλαντούχων μουσικών.

Drum Dream Girl: How One Girl’s Courage Changed Music της Margarita Engle, εικονογράφηση Rafael Lopez. Έκδοση HMH Books for Young Readers.

Ένας άλλος μουσικός που έσπασε τα εμπόδια, ο Millo Castro Zaldarriaga, έγινε ντράμερ στην Κούβα όταν δεν επιτρεπόταν σε κορίτσια και γυναίκες να παίζουν ντραμς. Περισσότεροι από ένας blogger έχουν επιλέξει αυτό το βιβλίο ως πιθανό νικητή του Caldecott.

Fab Four Friends: The Boys Who Beatles Beatles της Susanna Reich, εικονογράφηση Adam Gustavson. Εκδόθηκε από τον Henry Holt and Company.

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν τέσσερα αγόρια που μεγάλωναν στο μεταπολεμικό Λίβερπουλ με τα ονόματα John, Paul, George και Richard. Αυτό το βιβλίο εξετάζει τις ιστορίες αυτών των τεσσάρων και πώς διασταυρώθηκαν και τελικά συνδέθηκαν για να γίνουν οι Beatles.

Schreibe einen Kommentar