Τελευταία Τετάρτη: Γιορτάζουμε την ανάγνωση και τη γραφή

0
Τελευταία Τετάρτη: Γιορτάζουμε την ανάγνωση και τη γραφή

Καθώς ο Σεπτέμβριος γίνεται Οκτώβριος και ξεκινά η πραγματική δουλειά της σχολικής χρονιάς, αυτά τα βιβλία μπορούν να βοηθήσουν να υπενθυμίσουν στα παιδιά ότι υπάρχει πραγματικά χαρά και διασκέδαση στην ανάγνωση και τη γραφή:

Ρούφος ο συγγραφέας της Ελίζαμπεθ Μπραμ, εικονογράφηση του Τσακ Γκρόσνινκ. Έκδοση Schwartz and Wade.

Αντί για ένα περίπτερο με λεμονάδα, ο Rufus στήνει ένα περίπτερο με ιστορία και γράφει εξατομικευμένες ιστορίες για όλους τους φίλους του. Η διαδικασία γραφής είναι διασκεδαστική, αλλά το καλύτερο μέρος είναι να μοιράζεται τα δώρα του στο τέλος της ημέρας.

Billy’s Booger: A memoir (ορτά) από τον William Joyce και τον νεότερο εαυτό του. Έκδοση Atheneum Books for Young Readers.

Εντάξει, αναγνωρίζω ότι ο τίτλος μπορεί να είναι απογοητευτικός αν είστε άνω των εννέα ετών, αλλά αυτή είναι στην πραγματικότητα μια καλή ιστορία για την πρώτη συγγραφική απόπειρα του νεαρού William Joyce. Η ιστορία του δεν κέρδισε τον διαγωνισμό συγγραφής της βιβλιοθήκης, αλλά ήταν το βιβλίο που ήθελαν να διαβάσουν όλα τα άλλα παιδιά. Και αυτό το ένιωθε σχεδόν τόσο καλό όσο και η νίκη.

Ένα ποίημα στην τσέπη σου της Margaret McNamara, εικονογράφηση G. Brian Karas. Έκδοση Schwartz and Wade.

Ενώ τα άλλα παιδιά διασκεδάζουν πειραματιζόμενοι με ποιητικές φόρμες, η Έλινορ τονίζει να γράψει το τέλειο ποίημα. Όταν ένας ποιητής έρχεται στο σχολείο, μόνο η Έλινορ δεν έχει τίποτα να μοιραστεί. Ο ποιητής την ανεβάζει στη σκηνή και μαζί γράφουν ένα ποίημα που δείχνει στην Έλινορ ότι δεν υπάρχει τελειότητα στη γραφή.

Πώς να διαβάσετε μια ιστορία από την Kate Messner, εικονογράφηση Mark Siegel. Έκδοση Chronicle Books.Αυτά τα δέκα βήματα για το πώς να διαβάσετε μια ιστορία θα σας κάνουν να θέλετε να πάρετε ένα βιβλίο και έναν φίλο και να τα δοκιμάσετε αμέσως.

Schreibe einen Kommentar