Τελευταία Τετάρτη: Γραφικά μυθιστορήματα με δύναμη για κορίτσια

1
Τελευταία Τετάρτη: Γραφικά μυθιστορήματα με δύναμη για κορίτσια

Εμπνευσμένο από την επιτυχία της Cece Bell’s Οι Κωφοί και της Raina Telgemeier Χαμόγελο και Αδερφέςυπάρχουν μερικά υπέροχα graphic novels με κορίτσια φέτος.

Αδέξιος της Σβετλάνα Τσμάκοβα. Δημοσιεύθηκε από την Yen Press.

Ο τίτλος τα λέει όλα. Η Peppi και ο Jaime κυριολεκτικά συναντούν ο ένας τον άλλον την πρώτη μέρα του γυμνασίου και μετά περνούν το πρώτο μισό του βιβλίου αγωνιώντας για το πώς να γίνουν φίλοι. Αποτυπώνει τέλεια αυτά τα σκληρά συναισθήματα του γυμνασίου, με ένα ρεαλιστικά αίσιο τέλος.

Ο Υπόγειος Απαγωγέας του Νέιθαν Χέιλ. Έκδοση Harry N. Abrams

Το τελευταίο Hazardous Tale του Nathan Hale τροφοδοτείται από κορίτσια από τη Harriet Tubman. Η συναρπαστική ιστορία του πιο διάσημου μαέστρου του Underground Railroad.

Sunny Side Up από την Jennifer Holm, εικονογράφηση Matthew Holm. Έκδοση Graphix.

Είναι 1976 και η Σάννυ είναι δυστυχισμένη που αναγκάζεται ξαφνικά να περάσει τον Αύγουστο με τον παππού της στη Φλόριντα. Σκηνές αναδρομής αποκαλύπτουν την οικογενειακή κρίση που οδήγησε στο ταξίδι της. Η ομάδα αδερφών Τζένιφερ και Μάθιου Χολμ συνεργάζονται για αυτό το οικογενειακό δράμα/κωμωδία που βασίζεται στις δικές τους παιδικές εμπειρίες.

Roller Girl από τη Victoria Jamieson. Έκδοση από την Dial Books.

Η Άστριντ αντιμετωπίζει προβλήματα με την καλύτερη φίλη της καθώς ετοιμάζεται για το γυμνάσιο, αλλά ένα καλοκαίρι σε κατασκήνωση ντέρμπι χαρίζει στους νέους φίλους της, αυξημένη αυτοπεποίθηση και περίπου χίλια χτυπήματα και μώλωπες. Το προσωπικό μου αγαπημένο

.

Βοηθός του Μπάμπα Γιάγκα της Marika McCoola, εικονογράφηση της Emily Carroll

Όταν η Μάσα βλέπει μια διαφήμιση για τη βοηθό του Μπάμπα Γιάγκα, θυμάται τις παλιές ιστορίες της γιαγιάς της για τη μάγισσα και αποφασίζει να κάνει αίτηση. Μέσα από δεξιοτεχνία, τύχη και λίγο μαγικό ταλέντο, καταφέρνει να αποδειχθεί άξια της δουλειάς, ενώ ταυτόχρονα θεραπεύει μερικές από τις δύσκολες οικογενειακές της σχέσεις.

Schreibe einen Kommentar