Τελευταία Τετάρτη: Κάνοντας τη διαφορά

2
Τελευταία Τετάρτη: Κάνοντας τη διαφορά

Μπορεί ένα άτομο να κάνει τον κόσμο καλύτερο; Διαβάστε ένα από αυτά τα βιβλία για να δείτε ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι!

Emmanuel’s Dream: The True Story of Emmanuel Ofosu Yeboah από τη Laurie Ann Thompson, σε εικονογράφηση Sean Qualls. Έκδοση Random House.

Μεγαλώνοντας στην Γκάνα με μόνο ένα πόδι που δούλευε, ο Emmanuel αρνήθηκε να πιστέψει ότι δεν μπορούσε να κάνει αυτό που μπορούσαν να κάνουν όλα τα άλλα παιδιά. Έμαθε να περπατά στο σχολείο, να παίζει ποδόσφαιρο και να οδηγεί ποδήλατο. Τελικά οδήγησε αυτό το ποδήλατο από τη μια άκρη της Γκάνας στην άλλη για να ευαισθητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία. Το έργο του οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για τα άτομα με αναπηρία της Γκάνας το 2006.

The Red Bicycle: The Extraordinary Story of One Ordinary Bicycle από Jude Isabella, εικονογράφηση Simone Shin. Έκδοση Kids Can Press.

Ακόμη και μια απλή πράξη όπως η δωρεά του παλιού σας ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά. Ακολουθήστε την ιστορία αυτού του ποδηλάτου, δωρεάς ενός Αμερικανού αγοριού, καθώς ταξιδεύει στη Μπουρκίνα Φάσο για πολλαπλές μετενσαρκώσεις.

Γυρίζοντας 15 στον Δρόμο προς την Ελευθερία: Η ιστορία μου για την Πορεία για τα δικαιώματα ψήφου της Σέλμα το 1965 της Lynda Blackmon Lowery. Έκδοση από την Dial Books.

Το νεότερο άτομο στην πορεία της Σέλμα, η Λίντα Μπλάκμον Λόουερι, ήθελε να δείξει στον Κυβερνήτη Τζορτζ Γουάλας τα τραύματά της από τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε στη διαμαρτυρία της Ματωμένης Κυριακής στις 7 Μαρτίου 1965.Εσείς έχετε και φωνή», λέει στους αναγνώστες. «Και με αποφασιστικότητα, μπορείς να γίνεις ιστορικός, όπως κι εγώ».

Μία Πλαστική Σακούλα: Ο Ισάτου Τσεσάι και οι γυναίκες ανακύκλωσης της Γκάμπια της Miranda Paul, εικονογράφηση της Elizabeth Zunon. Εκδόθηκε από την Millbrook Press.

Όταν η Isatou Ceesay συνάντησε για πρώτη φορά μια πλαστική σακούλα παντοπωλείου στο χωριό της στην Γκάμπια, σκέφτηκε ότι ήταν μια ελαφριά, δυνατή εναλλακτική λύση στα καλάθια που συνήθως κουβαλούσε. Χρόνια αργότερα, οι σακούλες έπνιγαν τις κατσίκες που τις έτρωγαν και προσέλκυαν τα κουνούπια καθώς έβρισκαν στα σκουπίδια. Η Ισάτου είχε την ιδέα να κροσέ το πλαστικό σε πορτοφόλια που θα μπορούσε να πουλήσει εκείνη και άλλες γυναίκες για να βγάλουν χρήματα για βελτιώσεις στο χωριό τους.

Schreibe einen Kommentar