Τελευταία Τετάρτη: Καλλιτέχνες | Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

0
Τελευταία Τετάρτη: Καλλιτέχνες |  Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν είναι παγκοσμίως διάσημοι, αλλά ο καθένας συνέβαλε στον κόσμο της τέχνης με μοναδικό τρόπο:

Σχεδιάστε αυτό που βλέπετε: Η ζωή και η τέχνη του Benny Andrews από την Kathleen Benson, εικονογράφηση Benny Andrews. Εκδόσεις Clarion Books.

Γεννημένος από γονείς μετόχους στη Τζόρτζια, ο Benny Andrews ήταν καλλιτέχνης, δάσκαλος και υποστηρικτής των έγχρωμων καλλιτεχνών. Ξεκίνησε ένα πρόγραμμα τέχνης στη φυλακή και ταξίδεψε στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα για να διδάξει τέχνη σε παιδιά εκεί. Οι πίνακές του χρησιμοποιούνται για την εικονογράφηση του βιβλίου.

Funny Bones: Posada and his Day of the Dead Calaveras από τον Duncan Tonatiuh. Έκδοση Abrams Books for Young Readers.

Ο Jose Guadalupe Posada ήταν ένας Μεξικανός τυπογράφος και πολιτικός σκιτσογράφος που έγινε περισσότερο γνωστός για τα σχέδια του Calaveras (σκελετών) για τον εορτασμό του Dia de los Muertos. Το βιβλίο εικάζει τις έννοιες ορισμένων από τις πιο αινιγματικές εκτυπώσεις και δείχνει τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο Posada για να δημιουργήσει την τέχνη του.

Gordon Parks: How the Photographer Captured Black and White America από την Carole Boston Weatherford, σε εικονογράφηση Jamey Christoph. Έκδοση Albert Whitman and Company.

Μεγαλώνοντας στο Κάνσας Σίτι του 1920, στον Γκόρντον Παρκς είπαν ότι θα ήταν αχθοφόρος ή σερβιτόρος. Δούλευε ως σερβιτόρος, αλλά η αγορά μιας κάμερας 7,50 δολαρίων άλλαξε τη ζωή του. Συνέχισε να εργάζεται σε περιοδικά όπως ΖΩΗ και Μόδα, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του για να εργαστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σκηνοθέτησε την ταινία Αξονας.

Schreibe einen Kommentar