Τι είναι το Τεχνικό SEO;  Χρήσεις Τεχνικού SEO

Τι είναι το Τεχνικό SEO; Χρήσεις Τεχνικού SEO

Januar 23, 2023 0 Von admin

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η google επιδιώκουν να παρέχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα ερωτήματα των καταναλωτών τους. Ως αποτέλεσμα, το bot της Google ανιχνεύει και αξιολογεί ιστοσελίδες με βάση μια ποικιλία κριτηρίων. Ορισμένα στοιχεία, όπως το πόσο γρήγορα φορτώνεται ένας ιστότοπος, βασίζονται στην εμπειρία του χρήστη. Άλλα στοιχεία βοηθούν τα bot μηχανών αναζήτησης στον προσδιορισμό του περιεχομένου των σελίδων σας. Μπορείτε να έχετε ένα υπέροχο περιεχόμενο και τον καλύτερο ιστότοπο. Αλλά αν το τεχνικό SEO σας δεν λειτουργεί; Τότε δεν θα καταταγείτε.

Μια λίστα ελέγχου κρίσιμων εργασιών για να διασφαλίσετε ότι το τεχνικό σας SEO είναι ικανοποιητικό μπορεί να βρεθεί παρακάτω. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, μπορείτε απλά να εγγυηθείτε ότι η ασφάλεια και η δομή του ιστότοπού σας ικανοποιούν τις προσδοκίες της βελτιστοποίησης SEO και ότι ο ιστότοπός σας αναγνωρίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

1. Χρησιμοποιήστε οργανωμένα και δομημένα δεδομένα – Η δομή του ιστότοπού σας καθορίζει τον τρόπο οργάνωσης όλων των σελίδων. Γενικά, θέλετε μια „επίπεδη“ δομή. Με άλλους όρους, οι σελίδες στον ιστότοπό σας θα πρέπει να απέχουν μόνο μερικούς συνδέσμους μεταξύ τους. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το google μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας με επίπεδη δομή.

2. Βελτιώστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας – Η ταχύτητα σελίδας θεωρείται σημαντικός δείκτης κατάταξης από τις μηχανές αναζήτησης, οι οποίες προτιμούν ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα. Μπορείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας με διάφορους τρόπους:

ένα) Γρήγορη φιλοξενία

σι) Γρήγορος πάροχος DNS (σύστημα ονομάτων τομέα)

ντο) Μειώστε τα „αιτήματα HTTP“

ρε) Συμπιέστε τα αρχεία εικόνων (χωρίς pixelation) και τις ιστοσελίδες σας

μι) Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο στυλ CSS

φά) Ελαχιστοποιήστε τον κώδικα του ιστότοπού σας.

3. Βελτιστοποιημένη μορφή τοποθεσίας – Μια «ανταποκριτική» σχεδίαση ιστότοπου προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιαδήποτε συσκευή, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση και την ανάγνωση. Η Google καθιστά προφανές ότι η ύπαρξη ενός ανταποκρινόμενου ιστότοπου είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης για τους αλγόριθμους της. Ένας προσαρμόσιμος ιστότοπος είναι πλέον πιο κρίσιμος από ποτέ, χάρη στη νέα τεχνική της Google για την ευρετηρίαση πληροφοριών «πρώτα από το κινητό». Ως αποτέλεσμα, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι πλήρως αποκριτικός και εμφανίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για κινητά, tablet και επιτραπέζιους θεατές.

4. Ασφάλεια του ιστότοπού σας – Το SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα πρωτόκολλο ασφαλείας που δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης Ιστού και του διακομιστή Ιστού. Μπορείτε να καταλάβετε εάν ένας ιστότοπος υιοθετεί SSL επειδή η διεύθυνση URL αρχίζει με „https://“ αντί „http://“. Σύμφωνα με τον κανόνα της Google, οι ασφαλείς ιστότοποι HTTPS θα προτιμώνται στα αποτελέσματα αναζήτησης έναντι των μη ασφαλών. Είναι καλύτερο να διασφαλίζετε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής όπου είναι δυνατόν — αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση πιστοποιητικού SSL στον ιστότοπό σας, αν και οι περισσότεροι κορυφαίοι κατασκευαστές ιστοτόπων ενσωματώνουν πλέον το SSL από προεπιλογή.

5. Χάρτης ιστότοπου XML – Ένας χάρτης ιστότοπου XML είναι ένα αρχείο που βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τον ιστότοπό σας. Περιλαμβάνει επίσης βασικές πληροφορίες για κάθε σελίδα του ιστότοπου, όπως ποια προτεραιότητα έχει στον ιστότοπό σας, την τελευταία τροποποίηση και πόσο συχνά ενημερώνεται. Τα ρομπότ δεν θα απαιτούν έναν χάρτη ιστοτόπου XML εάν έχει μια καλή εσωτερική δομή σύνδεσης που συνδέει όλες τις πληροφορίες όμορφα. Ωστόσο, δεν είναι κάθε ιστότοπος καλά δομημένος, επομένως ένας χάρτης ιστότοπου XML δεν είναι κακή ιδέα. Ως αποτέλεσμα, συνιστούμε πάντα να συμπεριλάβετε έναν χάρτη τοποθεσίας XML στον ιστότοπό σας.

6. Έλεγχος για διπλό περιεχόμενο – Οι χρήστες (και οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης) μπορεί να μπερδευτούν από διπλό υλικό και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν την κατάταξη αναζήτησης ή να κερδίσουν περισσότερη επισκεψιμότητα. Ως λόγος, οι μηχανές αναζήτησης δεν το λατρεύουν και η Google και η Bing συνιστούν στους webmasters να διορθώνουν τυχόν προβλήματα που ανακαλύπτουν διπλό περιεχόμενο.

7. Χρήση AMP – Το AMP είναι ένα έργο που υποστηρίζεται από την Google και χρησιμοποιεί μοναδικό κώδικα γνωστό ως AMP HTML για να επιταχύνει τη μετάδοση δεδομένων σε κινητές συσκευές. Αυτό το επιτυγχάνουν μειώνοντας το περιεχόμενο και τον κώδικά σας στα ελάχιστα απαραίτητα, διατηρώντας κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά απενεργοποιώντας σχόλια, προσθήκες και φόρμες.

Ως αποτέλεσμα, η ενίσχυση τεχνικών παραγόντων βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να κατανοήσουν τον ιστότοπό σας. Μπορεί να ανταμειφθείτε με υψηλότερες βαθμολογίες ή ακόμα πιο πλούσια αποτελέσματα εάν το κάνετε αυτό καλά. Με λίγα λόγια, αυτό είναι τεχνικό SEO. Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλά, αλλά εμπιστευτείτε μας όταν λέμε ότι έχουμε ξύσει μόνο την επιφάνεια.