Τι είναι το Τοπικό SEO;  Πόσο σημαντικό είναι για την επιχείρησή σας

Τι είναι το Τοπικό SEO; Πόσο σημαντικό είναι για την επιχείρησή σας

Januar 22, 2023 0 Von admin

Σε περίπτωση που χρειάζεστε την επιχείρησή σας να βρεθεί από μια τοπική ομάδα κοινού, θα πρέπει να ασχοληθείτε με τη βελτιστοποίηση μηχανών τοπικής αναζήτησης (SEO). Χωρίς αυτό, θα καταπολεμήσετε ξεκάθαρα την ενίσχυση της εικόνας της επωνυμίας σας στον Ιστό, η οποία μπορεί να επηρεάσει και τις πωλήσεις εκτός σύνδεσης της επιχείρησής σας.

Για να κατανοήσετε ακριβώς πόσο σημαντικό είναι το τοπικό SEO, σκεφτείτε ότι το 46% όλων των αναζητήσεων στο Google γίνονται ενώ στοχεύουν με τοπικό σκοπό.

Ο τοπικός σκοπός είναι η επιθυμία εντοπισμού προϊόντων, υπηρεσιών ή πληροφοριών στην τοπική περιοχή. Αυτό το είδος αναζήτησης συνήθως προσδιορίζεται με την προσθήκη της φράσης „κοντά μου“ στη λέξη-κλειδί ή την προσθήκη μιας γεωγραφικής περιοχής, όπως η περιοχή ή η πόλη του χρήστη.

Για παράδειγμα, μια αναζήτηση στο Google για «ακατέργαστη τροφή για γάτες» θα είναι πιθανώς μια γενική αναζήτηση δεδομένων σχετικά με αυτό το είδος τροφής για γάτες. Ωστόσο, η «ακατέργαστη τροφή για γάτες κοντά μου» ή η «ακατέργαστη τροφή για γάτες banjara hills» έχει έναν τοπικό σκοπό ότι ο ερευνητής θέλει ξεκάθαρα να αναζητήσει έναν κοντινό πάροχο που πουλάει ακατέργαστη τροφή για γάτες.

Γίνονται περίπου 8,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις Google κάθε μέρα και, με σχεδόν το 50% αυτών των αναζητήσεων να έχουν τοπικές προσδοκίες, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τον αριθμό των ατόμων που αναζητούν στο διαδίκτυο για να παρατηρήσουν τι χρειάζονται στη γειτονιά τους. Στην περίπτωση που η επιχείρησή σας δεν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το τοπικό SEO για να πάρει ένα κομμάτι της πίτας, τότε, σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι οι ανταγωνιστές σας θα είναι οι ανταγωνιστές σας!

Το τοπικό SEO είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος εξορθολογισμού μιας επιχείρησης, ενός εμπορεύματος ή μιας υπηρεσίας για μια ερώτηση διερεύνησης που αφορά συγκεκριμένη περιοχή. Η Google (και άλλες μηχανές αναζήτησης) χρησιμοποιεί την περιοχή ενός χρήστη λόγω της διεύθυνσης IP (για την περιοχή εργασίας) και της γεωγραφικής τοποθεσίας (για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας) για να καταλάβει ποια αποτελέσματα θα εμφανίσει στον χρήστη. Έτσι, όταν ένα άτομο πραγματοποιεί μια τοπική αναζήτηση που περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά της τοποθεσίας ή της γεωγραφικής τοποθεσίας για έναν οδοντίατρο, το πλύσιμο οχημάτων ή ένα συνεργείο κλειδιών, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζει συνοικιακές επιχειρήσεις ή καταστήματα που ισχύουν για την περιοχή τους.