Τι είναι το Educational Coaching; 10 τρόποι που βοηθά τους εφήβους

4
Τι είναι το Educational Coaching; 10 τρόποι που βοηθά τους εφήβους

εκπαιδευτική καθοδήγηση για εφήβουςΜπορεί να είστε εξοικειωμένοι με την έννοια του φροντιστηρίου, αλλά τι γίνεται με την εκπαιδευτική καθοδήγηση;

Περισσότερο από ένα τσιτάτο, η εκπαιδευτική καθοδήγηση είναι μια μοναδική προσέγγιση για την ενδυνάμωση των εφήβων να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Μπορεί να βελτιώσει δραματικά την απόδοση των εφήβων σας και να τους βάλει στο σωστό δρόμο για να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους και όχι μόνο.

Τι είναι το coaching στην εκπαίδευση;

Σκεφτείτε τι κάνει ένας αθλητικός προπονητής.

Ας πούμε ότι τα παιδιά σας μπαίνουν σε μια ομάδα μπάσκετ. Υπάρχουν πολλές δεξιότητες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά σας, όπως να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να σουτάρουν.

Ένας μεγάλος προπονητής μπάσκετ δεν θα δίδασκε απλώς αυτές τις ατομικές δεξιότητες και τίποτα άλλο – η ομάδα δεν θα κέρδιζε ποτέ κανένα παιχνίδι!

Αντίθετα, οι καλύτεροι προπονητές κατανοούν την αξία μιας ολιστικής προσέγγισης, όπου οι παίκτες έχουν κίνητρα και αυτο-οδηγούνται, και κατανοούν πώς πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Το ίδιο ισχύει και για έναν εκπαιδευτικό προπονητή.

Οι εκπαιδευτικοί προπονητές δεν διδάσκουν απλώς στους μαθητές τα θέματα με τα οποία παλεύουν ή τους αναγκάζουν να απομνημονεύσουν μαθηματικούς τύπους.

Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί προπονητές διδάσκουν στους μαθητές πώς να μαθαίνουν. Δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν κίνητρο για τον εαυτό τους, να συγκεντρωθούν και να ενεργήσουν.

Ως αποτέλεσμα, οι έφηβοί σας όχι μόνο θα ανακαλύψουν την αξία της εκπαίδευσης, αλλά θα αποκτήσουν επίσης τις θεμελιώδεις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα που χρειάζονται για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην εκπαιδευτική καθοδήγηση και πώς μπορεί να ωφελήσει τους εφήβους σας σήμερα.

Τι είναι το εκπαιδευτικό coaching;

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση βοηθά τους μαθητές να γίνουν καλύτεροι μαθητές παρακινώντας τους να λύσουν τα προβλήματά τους σε ένα ενθαρρυντικό και ενδυναμωτικό περιβάλλον.

Αντί να δίνει προτεραιότητα σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (π.χ. να πάρει έναν καλό βαθμό σε ένα συγκεκριμένο μάθημα), η εκπαιδευτική καθοδήγηση επικεντρώνεται στη διαδικασία του πώς να γίνεις αυτοδιοικούμενος και ανεξάρτητος μαθητής.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι μαθητές επιτυγχάνουν βιώσιμη και διαρκή επιτυχία – τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της καθοδήγησης και του φροντιστηρίου;

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση και η διδασκαλία μπορεί να ακούγονται παρόμοια, αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο προσεγγίσεων.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα δύο μοντέλα στην εκπαίδευση, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για τον έφηβό σας.

Φροντιστήριο

φροντίζει έναν νεαρό μαθητή έξω

Δυσκολεύονται οι έφηβοί σας να πάρουν καλούς βαθμούς σε μερικά συγκεκριμένα μαθήματα, παρά τη σκληρή δουλειά τους;

Καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, αλλά απλά δεν μπορούν να κατακτήσουν τις τετραγωνικές εξισώσεις.

Ή ίσως, όσο σκληρά κι αν μελετούν, δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά στις εξετάσεις Αγγλικών.

Σε αυτά τα παραδείγματα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν δάσκαλο.

Ένας δάσκαλος είναι συνήθως κάποιος που είναι ικανός σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως τα μαθηματικά ή τα αγγλικά. Ένας δάσκαλος θα συνεργαστεί με τον έφηβό σας για να επιτύχει έναν στόχο που σχετίζεται με το αποτέλεσμα, όπως να περάσει την επόμενη εξέταση.

Εάν ο έφηβός σας έχει εξαιρετική μαθησιακή στάση, αλλά παλεύει με ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε η διδασκαλία μπορεί να είναι χρήσιμη.

Αλλά αν ο έφηβός σας δεν έχει εστίαση και εγγενές κίνητρο, τότε η διδασκαλία δεν πρόκειται να βοηθήσει.

Εδώ έρχεται το εκπαιδευτικό coaching…

Εκπαιδευτική καθοδήγηση

Οι γονείς έρχονται τακτικά σε μένα και λένε πράγματα όπως:

 • «Ο έφηβός μου είναι έξυπνος, αλλά δεν εργάζεται σκληρά και παίρνει κακούς βαθμούς».
 • «Ο έφηβός μου παραπονιέται συνεχώς για το σχολείο. Νιώθω σαν να την γκρινιάζω συνέχεια να σπουδάσει!».

Αν αυτό ακούγεται σαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, μην ανησυχείτε — δεν είστε μόνοι.

Προβλήματα όπως αυτά είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά υπάρχουν καλά νέα:

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση μπορεί να εξοπλίσει τους εφήβους σας με τη νοοτροπία και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν στο σχολείο και όχι μόνο.

Σε αντίθεση με τη διδασκαλία, η εκπαιδευτική καθοδήγηση καθοδηγεί τους εφήβους σας στη διαδικασία ανάπτυξης εγγενών κινήτρων και καλλιέργειας σωστή μαθησιακή στάση.

Ο έφηβος σας θα μάθει πώς να μαθαίνει, ανεξάρτητα από το θέμα.

Αντί να εστιάζετε υπερβολικά στους βαθμούς, η εκπαιδευτική καθοδήγηση είναι μια συλλογική, προσανατολισμένη στη διαδικασία προσέγγιση που θα επιτρέψει στον έφηβό σας να αποκτήσει περισσότερα κίνητρα, να συγκεντρωθεί και να πειθαρχήσει.

Φυσικά, οι βαθμοί του εφήβου σας θα βελτιωθούν επίσης!

Πώς ένας εκπαιδευτικός προπονητής βοηθά τους εφήβους;

Η δύναμη της εκπαιδευτικής καθοδήγησης είναι ότι εξοπλίζει τους εφήβους σας με τις δεξιότητες που χρειάζονται για επιτυχία πολύ καιρό μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα 10 κορυφαία οφέλη της εκπαιδευτικής καθοδήγησης ένας προς έναν για τον έφηβό σας:

1. Καλλιεργήστε εσωτερικό κίνητρο και ώθηση στον έφηβό σας

έφηβος καθυστερεί τις σπουδές τουΟι έφηβοί σας καθυστερούν τις εργασίες και τις εργασίες τους;

Όταν τελικά κάθονται να μελετήσουν, αποσπώνται εύκολα η προσοχή τους;

Δεν είναι εύκολο να καλλιεργήσετε μακροπρόθεσμα κίνητρα και ώθηση — ειδικά όταν ο έφηβός σας δεν έχει έμπνευση να ολοκληρώσει το έργο που έχει στη διάθεσή του.

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση βοηθά τους μαθητές να καλλιεργήσουν σημαντικά χαρακτηριστικά όπως:

 • Επιμονή
 • Σκληρή δουλειά
 • Συγκεντρώνω
 • Πειθαρχία
 • Αυτοπεποίθηση

2. Βοηθήστε τον έφηβό σας να κατανοήσει τη σημασία της εκπαίδευσης

Δυσκολεύονται οι έφηβοί σας να καταλάβουν γιατί πρέπει να μάθουν ιστορία ή γεωγραφία;

Παραπονιούνται ότι πρέπει να απομνημονεύουν άσκοπα γεγονότα — αυτά που είναι βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ στο μέλλον;

Όταν δεν καταλαβαίνουμε Γιατί κάτι μαθαίνουμε, είναι εύκολο να απογοητευόμαστε. Γι‘ αυτό η μάθηση με γνώμονα τις διαδικασίες είναι τόσο ζωτικής σημασίας.

Μετατοπίζει την εστίαση από το αποτέλεσμα (απομνημόνευση ενός συνόλου γεγονότων) στο επεξεργάζομαι, διαδικασία της μάθησης (βρίσκοντας χαρά στην κατανόηση εννοιών, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, κατάκτηση της ύλης κ.λπ.).

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση είναι μια ισχυρή μέθοδος για να ενσταλάξετε στον έφηβό σας την αξία της δια βίου μάθησης.

3. Καθοδηγήστε τον έφηβό σας να θέσει ουσιαστικούς στόχους για τους οποίους αισθάνεται έμπνευση να εργαστεί

Μερικοί μαθητές απολαμβάνουν να σχεδιάζουν για το μέλλον. Άλλοι μαθητές κυριεύονται από τη σκέψη να κάνουν τέτοιο σχεδιασμό.

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση βοηθά τους εφήβους σας να αναπτύξουν βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους που έχουν νόημα και εμπνέουν.

Αντί να βασίζονται σε προσωρινά κίνητρα για να ολοκληρώσουν τα πράγματα, οι έφηβοί σας θα αναπτύξουν την αίσθηση του σκοπού και θα θέσουν στόχους που θα βασίζονται στη διαδικασία θέλω να εργαστεί προς.

4. Δώστε τη δυνατότητα στον έφηβό σας να εξαλείψει τις αρνητικές στάσεις και τις περιοριστικές πεποιθήσεις

οι μαθητές γράφουν εργασίες εκπόνησης

Περιοριστικές πεποιθήσεις είναι ψευδείς πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να επιδιώξουμε τους στόχους μας.

Εάν ο έφηβός σας έχει αρνητική στάση απέναντι στο σχολείο, μπορεί να οφείλεται σε μια περιοριστική πεποίθηση. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ο έφηβός σας συνεχίζει να παίρνει κακούς βαθμούς στα αγγλικά του δοκίμια. Μπορεί να αρχίσει να εσωτερικεύει μια περιοριστική πεποίθηση όπως:

«Είμαι απλώς κακός συγγραφέας, οπότε δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να βελτιωθώ».

Στην πραγματικότητα, ο έφηβος σας μπορεί να είναι ένας αξιοπρεπής συγγραφέας – χρειάζεται απλώς να μάθει πώς να δομεί καλύτερα τα δοκίμιά του.

Με τον κατάλληλο εκπαιδευτικό προπονητή, οι έφηβοί σας θα μάθουν πώς να ξεπερνούν την αρνητική σκέψη με τεχνικές που υποστηρίζονται από την επιστήμη, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

5. Διδάξτε στον έφηβό σας υπευθυνότητα και σεβασμό

Νιώθετε ότι ο έφηβός σας δεν σας δείχνει πολύ σεβασμό;

Κάθε γονιός θέλει να διδάξει στα παιδιά του την αξία του σεβασμού, που θα οδηγήσει σε μια πιο αρμονική οικογενειακή ζωή.

Εξάλλου, είναι απογοητευτικό να μαλώνετε συνεχώς με τα παιδιά σας όταν θέλετε απλώς το καλύτερο για αυτά!

Το εκπαιδευτικό coaching διδάσκει στους μαθητές υπευθυνότητα και σεβασμό εξοπλίζοντάς τους να επενδύσουν στη δική τους προσωπική ανάπτυξη.

Αυτό γίνεται σε ένα περιβάλλον ενδυνάμωσης όπου ο μαθητής νιώθει ότι τον υποστηρίζουν, τον ακούνε και τον εκτιμούν.

Όταν οι έφηβοί σας νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και οι απόψεις τους έχουν σημασία, θα γίνουν πιο υπεύθυνοι και με σεβασμό, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

6. Δημιουργήστε ανθεκτικότητα στον έφηβό σας

Δεν είναι θέμα στόχου. Το θέμα είναι να αναπτυχθείς για να γίνεις το άτομο που μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. – Τόνι Ρόμπινς

Η ακαδημαϊκή επιτυχία είναι ένας αξιόλογος στόχος για την επίτευξη του στόχου, ειδικά εάν οι μαθητές θέλουν να ακολουθήσουν υποτροφίες ή τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τι είναι όμως πιο σημαντικό από το να πάρεις καλούς βαθμούς;

Τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα, η νοοτροπία και οι δεξιότητες που θα αναπτύξουν οι έφηβοί σας στην πορεία προς την επίτευξη των στόχων τους.

Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής με αποφασιστικότητα — και είναι σίγουρα μια κρίσιμη δεξιότητα ζωής που πρέπει να αναπτύξεις.

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση παρέχει στους μαθητές την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζονται για να επιμείνουν στις προκλήσεις, να χτίσουν ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν μια νοοτροπία ανάπτυξης.

7. Διδάξτε στον έφηβο σας δοκιμασμένες τεχνικές για να μαθαίνει αποτελεσματικά πληροφορίες

Εργασία για το σπίτι. Εξωσχολικές δραστηριότητες. Μικροδουλειές. Κοινωνικές δεσμεύσεις.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι περισσότεροι έφηβοι νιώθουν ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα!

Ευτυχώς, το να παίρνεις καλούς βαθμούς δεν είναι να σπουδάζεις περισσότερο. Πρόκειται για τη μελέτη πιο έξυπνος.

Έχω ξοδέψει αμέτρητες ώρες διαβάζοντας τα καλύτερα άρθρα και ερευνητικά περιοδικά για να ανακαλύψω πώς να μελετήσω πιο αποτελεσματικά.

Αυτές είναι οι τακτικές που χρησιμοποίησα για να παίρνω κατευθείαν Α καθ‘ όλη τη διάρκεια της επίσημης εκπαίδευσής μου — και τις δοκιμασμένες τεχνικές που τώρα διδάσκω στους μαθητές στις ατομικές εκπαιδευτικές συνεδρίες καθοδήγησης.

8. Παρέχετε συστήματα βήμα προς βήμα, ώστε ο έφηβός σας να δίνει προτεραιότητα στις εργασίες και να διαχειρίζεται τον χρόνο πιο αποτελεσματικά

φοιτητής που μελετά αργά το βράδυΞέρω ότι μόλις είπα ότι οι μαθητές σήμερα αναλαμβάνουν μυριάδες ευθύνες.

Οι έφηβοί σας μπορεί να αισθάνονται συγκλονισμένοι από το γεμάτο πρόγραμμά τους και δεν θέλω να υποβαθμίσω πόσα έχουν στο πιάτο τους.

Ταυτόχρονα θέλω να πω και το εξής:

Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες την ημέρα.

Μερικοί μαθητές ξέρουν πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το χρόνο τους και να ιεραρχούν τις εργασίες τους, ενώ άλλοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα συστήματα βήμα προς βήμα για να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί.

Κοιμόμουν οκτώ ώρες τη νύχτα και παρόλα αυτά αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Duke με ΣΔΣ 3,98/4,0. Δεν το λέω για να καυχηθώ, αλήθεια! Θέλω απλώς να σας δείξω ότι είναι δυνατό να έχετε μια ισορροπημένη ζωή ενώ τα πηγαίνετε καλά στο σχολείο.

Το κλειδί είναι να εφαρμόσω τις στρατηγικές διαχείρισης χρόνου που μοιράζομαι με τους πελάτες μου στις ατομικές μου εκπαιδευτικές συνεδρίες καθοδήγησης.

9. Διδάξτε στον έφηβό σας στρατηγικές λήψης τεστ για λιγότερο άγχος και καλύτερους βαθμούς

Δεν είναι μυστικό ότι οι εξετάσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής του εφήβου σας.

Ωστόσο, πολλοί εργατικοί μαθητές παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στις εξετάσεις λόγω άγχους, απρόσεκτων λαθών και έλλειψης δεξιοτήτων εξέτασης.

Υπάρχουν ισχυρές στρατηγικές λήψης τεστ που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο έφηβός σας για να αρχίσει να τα πηγαίνει καλύτερα στα τεστ σήμερα.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι ο πλήρης οδηγός μου για τη λήψη τεστ και εξετάσεων. Για πρόσθετη βοήθεια, η εκπαιδευτική καθοδήγηση είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Σε τελική ανάλυση, τίποτα δεν ξεπερνά την εξατομικευμένη υποστήριξη που ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες και προκλήσεις του εφήβου σας.

10. Ενδυναμώστε τον έφηβό σας να βελτιώσει την εστίαση και να ξεπεράσει τους περισπασμούς

αποσπασμένος μαθητής στην τάξη

Ζούμε σε έναν όλο και πιο αποσπασμένο κόσμο.

Τα στατιστικά στοιχεία για τους εφήβους και τον εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανησυχητικά, με Το 57% των εφήβων λένε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους αποσπούν την προσοχή από την εργασία.

Με τον καιρό, αυτά τα στατιστικά στοιχεία θα γίνουν πιο ανησυχητικά!

Μέσω της εκπαιδευτικής καθοδήγησης, οι έφηβοί σας θα:

 • Εξαλείψτε τους περισπασμούς
 • Βελτιώστε την εστίαση
 • Δημιουργήστε ένα αποτελεσματικό καθημερινό πλάνο
 • Σταματήστε να αισθάνεστε χωρίς κίνητρα και καταπονημένοι
 • Δεσμευτείτε εκ των προτέρων για τις υγιεινές συμπεριφορές στις οποίες θέλουν να ακολουθήσουν

Εδώ είναι το θέμα…

Οι περισπασμοί και η τεχνολογία δεν οδηγούν πουθενά. Αλλά με τη σωστή υποστήριξη μέσω της εκπαιδευτικής καθοδήγησης ένας προς έναν, ο έφηβός σας θα αναπτύξει υγιεινές συνήθειες και ρουτίνες και θα γίνει αποτελεσματικός μαθητής.

Αναρωτιέστε αν η εκπαιδευτική καθοδήγηση θα λειτουργήσει για τον έφηβό σας;

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε το επόμενο βήμα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα καθοδήγησης μου για εφήβους ένας προς έναν εδώ.

(Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τις ιστορίες επιτυχίας των πελατών μου για την καθοδήγηση εδώ.)

Θα ήθελα να καθοδηγήσω προσωπικά τον έφηβό σας ώστε να αποκτήσει κίνητρο, συγκεντρωμένο, υπεύθυνο και ανθεκτικό!

Schreibe einen Kommentar