Τι πρέπει να ξέρετε για την απανθρακοποίηση για την επιχείρησή σας

3
Τι πρέπει να ξέρετε για την απανθρακοποίηση για την επιχείρησή σας

Μάλλον ακούτε τη λέξη απανθρακοποίηση πολλά στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τι σημαίνει πραγματικά; Η απανθρακοποίηση είναι η προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας παραδοσιακής παραγωγής και χρήσης ενέργειας με ένταση ορυκτών καυσίμων. Αν και δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον άνθρακα από τη στιγμή που εκπέμπεται, είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε μια γραμμή στην άμμο και να προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε ελάχιστη ζημιά στην ατμόσφαιρα προχωρώντας προς τα εμπρός.

Ενώ μπορείτε να σκεφτείτε οχήματα που καίνε φυσικό αέριο όταν σκέφτεστε τις εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), το 30% των οικιακών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) προέρχεται στην πραγματικότητα από τον βιομηχανικό τομέα, σχεδόν όσο το 35% από τις μεταφορές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στόχο να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Ας εξερευνήσουμε τι σημαίνει αυτό για εσάς και την επιχείρησή σας.

Μέθοδοι απανθρακοποίησης

Η έρευνα έχει αποκαλύψει τέσσερις κύριες προσεγγίσεις για τη βελτιστοποίηση των προσπαθειών για την απαλλαγή από τον άνθρακα:

  • Προγράμματα ενεργειακής απόδοσης. Ένας από τους ευκολότερους και λιγότερο δαπανηρούς τρόπους χρήσης τεχνικών απανθρακοποίησης είναι απλώς η χρήση λιγότερης ενέργειας. Τοποθέτηση φώτων LED και χρήση ελέγχους εγκαταστάσεων για την αυτοματοποίηση των συστημάτων κτιρίων είναι παραδείγματα τρόπων αποφυγής σπατάλης ενέργειας.
  • Παράγουν χαμηλάάνθρακα ή ενέργεια χωρίς άνθρακα. Η χρήση Κατανεμημένων Ενεργειακών Πόρων (DER) όπως η ηλιακή, η αιολική, η υδροηλεκτρική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε μαζί είτε χωρίς συμβατικές πηγές ενέργειας, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών.
  • Ηλεκτρισμός περισσότερων υπηρεσιών. Από την ηλεκτροδότηση κτιριακών συστημάτων μέχρι την κατασκευή της υποδομής για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων, υπάρχει μια ώθηση για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.
  • Σύλληψη και εκτροπή άνθρακα. Πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που συνεχίζουν να δημιουργούν αέρια θερμοκηπίου. Για παράδειγμα, οι αγελάδες θα δημιουργούν πάντα κοπριά, η οποία απελευθερώνει μεθάνιο. Ωστόσο, είναι δυνατό να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις για να εκτρέψουμε τα GHG από την είσοδο στην ατμόσφαιρα. Στον αγροτικό χώρο, η EnTech Solutions και ο συνεργάτης μας Norther Biogas έχουν επαναχρησιμοποιήσει έναν βιοχωνευτήρα για τη δέσμευση μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα από τα γεωργικά απόβλητα και τη μετατροπή τους σε ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG). Αυτό οδηγεί σε μια διαδικασία αρνητική στον άνθρακα, επειδή η ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της εγκατάστασης και παράγει ένα προϊόν –RNG– που αντικαθιστά μια έκδοση καυσίμου με βάση τον άνθρακα.

Η δέσμευση άνθρακα είναι μια άλλη μέθοδος απανθρακοποίησης, και υπάρχουν δύο τύποι – γεωλογικός και βιολογικός – που εξηγούνται όμορφα από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η γεωλογική δέσμευση άνθρακα είναι η διαδικασία αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε υπόγειους γεωλογικούς σχηματισμούς. Η βιολογική δέσμευση άνθρακα αναφέρεται στη φυσική αποθήκευση του ατμοσφαιρικού άνθρακα στη βλάστηση, το έδαφος, τα δέντρα και τα υδάτινα σώματα.

Κάνοντας την Απανθρακοποίηση οικονομικά εφικτή

Ας είμαστε ειλικρινείς: για να εξετάσουν οι οργανισμοί έργα βιωσιμότητας, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά οφέλη.

Ανεξάρτητα από τα σαφή αλτρουιστικά οφέλη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει ακόμα ένας επιχειρηματικός λόγος για επενδύσεις σε συστήματα και τεχνολογίες. Ευτυχώς, αυτά τα οικονομικά κίνητρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια για να συμπληρώσουν την ανάγκη να «κάνουμε το σωστό».

Οι ακόλουθες δυνάμεις της αγοράς συμβάλλουν στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τον άνθρακα από οικονομική άποψη:

  • Επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα. Είναι πλέον καιρός να επωφεληθείτε από τις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και τα φορολογικά κίνητρα για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το EnTech Solutions περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με επιλέξιμα προγράμματα ως μέρος της διαδικασίας εκτίμησης. Αυτά τα κίνητρα πιθανότατα δεν θα διαρκέσουν για πάντα, επομένως τώρα είναι η ώρα να εξετάσετε εάν το μέλλον σας περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση και εάν ένα αναβληθέν χρονοδιάγραμμα αξίζει τον κίνδυνο να τελειώσουν τα σχετικά προγράμματα.
  • Ασφάλιστρα αγοράς. Οι εταιρείες με στόχους Περιβαλλοντικούς, Κοινωνικούς και Διακυβέρνησης (ESG) ή τοπικές εντολές θα πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή προϊόντα που παράγονται με διαδικασία ουδέτερης άνθρακα ή αρνητικής άνθρακα.
  • Εξισορρόπηση της ουσίας. Χάρη στην πρόοδο στον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε και χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα περιουσιακά στοιχεία που απαιτούνται για την κατασκευή της υποδομής και τα αποτελέσματα της χρήσης είναι πλέον οικονομικά αποδοτικά.

Τελικά, οι περισσότερες επιχειρηματικές αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την αξία και την απόδοση της επένδυσης. Στην EnTech Solutions, σχεδιάζουμε έργα που ενσωματώνουν τις προτεραιότητές σας σχετικά με τις ίδιες τρεις μεταβλητές, προσαρμόζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες σας:

  • Υψηλότερη τιμή (συνήθως σημαίνει τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα)
  • Λιγότερο ακριβό
  • Το πιο αξιόπιστο

Μοντελοποιούμε κάθε σχέδιο για να παραδίδουμε και τις τρεις αυτές μεταβλητές και προσαρμόζουμε με βάση τις ανάγκες του έργου σας και τις εταιρικές σας προτεραιότητες. Χάρη στο αποκλειστικό μας λογισμικό μοντελοποίησης, Energy DNA™, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλές επαναλήψεις για να διασφαλίσουμε ότι πετυχαίνουμε τους στόχους σας για λειτουργική και οικονομική βελτιστοποίηση.

Εξερευνώντας τι είναι δυνατό

Μόλις τα οικονομικά αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους, ένα από τα τελευταία εμπόδια στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι να κατανοήσετε ποιες λύσεις είναι δυνατές για εσάς. Η σύστασή μας είναι να συνεργαστείτε με έναν ειδικό όπως η EnTech Solutions νωρίς στη διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να τα έχετε όλα ξεκαθαρίσει. μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία. Μόλις παρέχετε κάποιες σχετικά βασικές πληροφορίες, μπορούμε να μοντελοποιήσουμε πολλές επιλογές σχεδίασης και να σας δείξουμε μια ποικιλία σεναρίων που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας. Εάν ο πιο σημαντικός στόχος σας είναι οι καθαρές μηδενικές εκπομπές, τότε μπορούμε να σας δείξουμε πώς μπορεί να μοιάζει. Εάν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη λειτουργική ανθεκτικότητα και να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας, τότε ο σχεδιασμός σας θα επικεντρωθεί σε αυτό. Και αν θέλετε απλώς να σημειώσετε κάποια πρόοδο στους στόχους βιωσιμότητας με περιορισμένο προϋπολογισμό, αυτό είναι επίσης δυνατό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εξατομικευμένη λύση προσαρμοσμένη στους συγκεκριμένους στόχους σας για την απανθρακοποίηση.

Η ικανότητά μας να αξιολογούμε την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας σας και τις δυνατότητες μοντέλων είναι το πρώτο βήμα για να προσδιορίσουμε πόσο βιώσιμη είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα για την εταιρεία σας και την περίπτωσή σας. Όταν εργάζεστε με έναν ενεργειακό σύμβουλο της EnTech που μπορεί να είναι μαζί σας από την αρχή μέχρι το τέλος, ακούμε συχνά ότι φέρνει ηρεμία γύρω από αυτές τις αποφάσεις.

Εάν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση για να διερευνήσετε τις δυνατότητες απανθρακοποίησης, συμπληρώστε το δικό μας επαφή fορμ, καλέστε μας στο 920-225-6737 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Schreibe einen Kommentar