5 πράγματα να κάνετε στην πόλη του Λουξεμβούργου με προϋπολογισμό

5 πράγματα να κάνετε στην πόλη του Λουξεμβούργου με προϋπολογισμό

Januar 25, 2021 0 Von admin

Όταν σκέφτεστε την πόλη του Λουξεμβούργου, πιθανώς οραματίζεστε ένα πολύ υψηλό επίπεδο διαβίωσης, με τις τιμές που ταιριάζουν. Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι αλήθεια, αλλά σίγουρα μπορείτε να επισκεφτείτε αυτήν την όμορφη, συμπαγή πόλη χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Το υψηλό κόστος ζωής στο Λουξεμβούργο ήταν κάτι για το οποίο ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε διαβάσει πολύ πριν ταξιδέψουμε πραγματικά εκεί. Σύμφωνα με την έκθεση τιμών και κερδών της UBS 2018, το Λουξεμβούργο βαθμολογήθηκε ως η 15η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Έτσι ήμασταν προετοιμασμένοι να δούμε απίστευτες τιμές και να ζήσουμε από τα δείπνα του παντοπωλείου για τη διάρκεια της διαμονής μας των πέντε διανυκτερεύσεων.

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, θα κερδίσω προμήθεια εάν αποφασίσετε να κάνετε μια αγορά αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Στην πραγματικότητα, μας εξέπληξαν ευχάριστα οι τιμές σε όλα. Όπως με κάθε μεγάλη πόλη, μπορείτε σίγουρα να ξοδέψετε πολλά χρήματα στην πόλη του Λουξεμβούργου, αν το επιλέξετε. (Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο μας είχε ένα υπέροχο φυλλάδιο για ένα τοπικό κοσμηματοπωλείο, στο οποίο τίποτα δεν είχε τιμή κάτω από 3000 €!)

Αλλά γενικά, βρήκαμε τις μέσες τιμές στο Λουξεμβούργο πιο λογικές από ό,τι, ας πούμε, η Κοπεγχάγη. Το κόστος ζωής μπορεί να είναι υψηλό εδώ, αλλά ως επισκέπτης, δεν είναι τόσο ακριβό όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν.

Παρόλα αυτά, ανακαλύψαμε μερικές συμβουλές και κόλπα κατά τη διάρκεια της διαμονής μας που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε μερικά ακόμη ευρώ.

1. Πάρτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Λουξεμβούργο είναι αρκετά βατό και συμπαγές. Αλλά αν δεν θέλετε να περπατήσετε παντού, ειδικά αν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός, πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η διαμετακόμιση στο Λουξεμβούργο ήταν πάντα λογική – ήταν μόλις 2 ευρώ για μια μόνο διαδρομή για να ταξιδέψετε οπουδήποτε στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου – αλλά από την 1η Μαρτίου 2020, η κυβέρνηση έκανε όλες τις μεταφορές (τρένα, τραμ και λεωφορεία) εντελώς δωρεάν! Αυτό έγινε με την ελπίδα να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επίσης δωρεάν είναι το Πανοραμικός ανελκυστήρας Pfaffenthal. Αυτός ο δροσερός γυάλινος ανελκυστήρας άνοιξε στο κοινό το 2016. Συνδέει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τη γειτονιά Pfaffenthal στην κοιλάδα του ποταμού κάτω. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα είναι 60 μέτρα (περίπου 18 ορόφους), οπότε είναι πολύ εντυπωσιακή!

Πανοραμικός ανελκυστήρας Pfaffenthal

Με την γυάλινη καμπίνα (συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του δαπέδου!) έχετε υπέροχη θέα στην πόλη του Λουξεμβούργου από μια διαφορετική οπτική γωνία.

θέα από το πανοραμικό ασανσέρ Pfaffenthal

Διεύθυνση: 2 Rue du Pont, L-2344

2. Επισκεφθείτε το Bock Casemates

ο Bock Casemates αποτελούν μέρος του παλιού Φρούριο του Λουξεμβούργου, η πρώην οχύρωση της πόλης. Το φρούριο χτίστηκε για πολλές εκατοντάδες χρόνια, ξεκινώντας από την εποχή της ίδρυσης της πόλης τον 10ο αιώνα μέχρι το 1867.

Η πόλη του Λουξεμβούργου – η παλιά πόλη ούτως ή άλλως – ιδρύθηκε σε μια απότομη, βραχώδη προεξοχή και πλαισιώθηκε από τη συμβολή των ποταμών Alzette και Pétrusse. Αυτό έφερε την πόλη σε εξαιρετική στρατηγική και πολιτική θέση. Στη συνέχεια, το Λουξεμβούργο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία για εκατοντάδες χρόνια.

ο Bock Casemates είναι αμυντικές σήραγγες που χρονολογούνται στο 1644, όταν το Λουξεμβούργο βρισκόταν υπό ισπανική κυριαρχία. Η έκταση των σηράγγων μήκους 24 χιλιομέτρων κάλυπτε πολλαπλούς ορόφους και περιείχε επίσης πολλές στοές, οι οποίες μπορούσαν να φιλοξενήσουν 1200 στρατιώτες.

σήραγγα Bock casemates

Μετά τον Αυστρο-Πρωσικό πόλεμο και την Κρίση του Λουξεμβούργου το 1866, όταν η Γαλλική Αυτοκρατορία και η Πρωσία έφτασαν στο κεφάλι σχετικά με το πολιτικό καθεστώς του Λουξεμβούργου, συντάχθηκε η Συνθήκη του Λονδίνου του 1867. Αυτή η συνθήκη έδωσε στο Λουξεμβούργο πλήρη ουδετερότητα και ανεξαρτησία. Αλλά σε αντάλλαγμα, η πόλη έπρεπε να κατεδαφίσει το φρούριο. Το υπόλοιπο τμήμα του φρουρίου και η παλιά πόλη καταχωρήθηκαν ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1994.

bock casemates εξωτερικά

17 χιλιόμετρα από τα καζεμίδια γλιτώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαταγής κατεδάφισης του 1867. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι υπόγειες σήραγγες δεν μπορούσαν να καταστραφούν εντελώς χωρίς να προκληθούν ζημιές στα αστικά κτίρια από πάνω. Αυτό ήταν αρκετά τυχαίο, καθώς οι καζεμάτες χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγιο και στους δύο παγκόσμιους πολέμους σε περίπτωση βομβαρδισμού.

εσωτερικό καζεμάτες bock

Αν επισκεφτείτε τα καζεμίδια θα περπατήσετε επίσης Γέφυρα του Κάστρου, που κατασκευάστηκε το 1735 για να αντικαταστήσει μια παλιά ξύλινη κινητή γέφυρα. Η γέφυρα συνδέει επίσης το Bock Promontory και την Άνω Πόλη.

Γέφυρα του Κάστρου

Η είσοδος για ενήλικες στο Bock Casemates είναι κάτω από 10 €.

Γρήγορη οικονομική συμβουλή ταξιδιού: Μια άλλη επιλογή για να εξοικονομήσετε μερικά ευρώ κατά την είσοδο είναι να αγοράσετε το Κάρτα Λουξεμβούργου – προσφέρουν κάρτες 1, 2 ή 3 ημερών. Η κάρτα σας προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 60 αξιοθέατα σε όλο το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Η μονοήμερη κάρτα για ένα άτομο είναι 13,00 €, για παράδειγμα, οπότε αν πάρετε 2-3 αξιοθέατα ή περισσότερα σε μια μέρα, η κάρτα πληρώνει περισσότερο από μόνη της.

3. Δείτε τα Μουσεία

Η είσοδος στα μουσεία στο Λουξεμβούργο (καθώς και στα περισσότερα ιστορικά κάστρα και άλλα αξιοθέατα) κοστίζει συνήθως κάτω από 10 € ανά ενήλικα. Κάτι που δεν φαίνεται πολύ μέχρι να αρχίσετε να το προσθέτετε. Εάν επισκέπτεστε 2-3 αξιοθέατα την ημέρα, αυτό αθροίζει την τιμή ενός γεύματος. (Εκτός φυσικά και αν έχετε την προαναφερθείσα Κάρτα Λουξεμβούργου.) Αλλά ορισμένα μουσεία είναι λιγότερο ακριβά, και μερικά είναι ακόμη και δωρεάν για επίσκεψη!

Εάν βλέπετε μόνο ένα μουσείο στην πόλη του Λουξεμβούργου, ας είναι αυτό Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης.

Η είσοδος στα μόνιμα εκθέματα του μουσείου είναι δωρεάν. Τα προσωρινά εκθέματα κοστίζουν 7€. Η επίπεδη, μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση του μουσείου, που του δίνει την εντύπωση σεμνής και λιτής, κρύβει έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό εσωτερικό. Το μουσείο όχι μόνο εκτείνεται πλάγια σε έναν γυάλινο πεζόδρομο σε μια σειρά από ιστορικά σπίτια απέναντι (γνωστά ως Πτέρυγα Wiltheim), αλλά εκτείνεται επίσης κατακόρυφα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπόγειων επιπέδων.

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα ρωμαϊκό μωσαϊκό που χρονολογείται στο 240 μ.Χ., προϊστορικά αντικείμενα, κομμάτια Art Deco και σύγχρονη τέχνη. Μπορείτε εύκολα να περάσετε μια ολόκληρη μέρα θαυμάζοντας όλα όσα έχουν στην οθόνη.

Άλλα μουσεία που δεν είναι δωρεάν, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε:

MUDAM – Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λουξεμβούργου
Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Μουσείο της πόλης του Λουξεμβούργου: ζωντανή ιστορία της πόλης

Το περπάτημα, φυσικά, είναι δωρεάν και είναι πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε μια πόλη. Το Λουξεμβούργο είναι ένας πολύ βατός προορισμός. Και έχουν μια αγάπη –με τα όρια-εμμονή– στα μονοπάτια και τα μονοπάτια πεζοπορίας, ειδικά στους κυκλικούς περιπάτους. Αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν αγαπάτε τη φύση, την ιστορία και την πεζοπορία και θέλετε να βρείτε έναν τρόπο να συνδυάσετε και τα τρία.

μονοπάτι λουξεμβούργου

Μέσα στην πόλη υπάρχει το Wenzel Walk, μια κυκλική βόλτα που χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες συνολικά για να ολοκληρωθεί. Αυτό το μονοπάτι σας οδηγεί μετά από το φρούριο, την παλιά πόλη και τμήματα της πόλης έξω από το τείχος της πόλης.

Φροντίστε να σταματήσετε στο Corniche Road – γνωστό ως το πιο όμορφο μπαλκόνι της Ευρώπης – για να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες από την κοιλάδα του ποταμού παρακάτω. Οι Ισπανοί και οι Γάλλοι έχτισαν τον κορνίσκο τον 17ο αιώνα ως μέρος των επάλξεων της πόλης.

άποψη του Λουξεμβούργου από το Chemin de la Corniche

Αν και μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση κατά μήκος της διαδρομής, δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Μπορείτε να παραλάβετε ένα έντυπο φυλλάδιο στο Πόλη του Λουξεμβούργου Τουριστικό γραφείο στο 30 Place Guillaume II. Απλώς σημειώστε ότι ορισμένα τμήματα του περιπάτου δεν είναι κατάλληλα για καρότσι ή αναπηρικό αμαξίδιο.

Πέρα από την πόλη του Λουξεμβούργου, υπάρχουν αμέτρητες πεζοπορίες και θεματικοί περίπατοι που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και σωματικές ικανότητες. Τα πιο δημοφιλή είναι τα μονοπάτια Escapardenne και το Μονοπάτι Mullerthal. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μονοπάτια πεζοπορίας στο Λουξεμβούργο εδώ.

5. Εξερευνήστε το Rives de Clausen τη νύχτα

Ομολογώ ότι έχω μεγάλη αδυναμία στις παλιές βιομηχανικές τοποθεσίες που επαναχρησιμοποιήθηκαν – το Landschaftspark Duisburg-Nord στη Γερμανία είναι ένα ιδιαίτερο φαβορί. Αν σας αρέσει να βλέπετε τι όμορφα μπορούν να γίνουν τα βιομηχανικά κτίρια από τούβλα, πρέπει να περάσετε από το Rives de Clausen. Αυτή η πρώην ζυθοποιία Mousel et Clausen είναι τώρα μια ζωντανή, ζωντανή περιοχή με εστιατόρια και μπαρ. Είναι ωραίο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά είναι ιδιαίτερα όμορφο όταν δύει ο ήλιος.

Rives de Clausen τη νύχτα

Ορισμένα μπαρ και εστιατόρια εδώ είναι πιο ακριβά από άλλα, επομένως θα θέλετε να ψάξετε για τις καλύτερες προσφορές. Αλλά αυτή είναι μια υπέροχη μικρή περιοχή για να περιπλανηθείτε και να παρακολουθήσετε οι άνθρωποι.

Συμβουλή μπόνους: Τι πρέπει να κάνετε

Λοιπόν, ίσως το «φουρνιά» να το διαφημίζει πάρα πολύ. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα στο Λουξεμβούργο που πρέπει να περιποιηθείτε τον εαυτό σας – και όχι, δεν είναι κοσμήματα 3000$! Το Λουξεμβούργο κάνει δύο πράγματα απίστευτα καλά – φτιάχνει μπύρα και φτιάχνει αρτοσκευάσματα. Κανένα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, αλλά για μερικούς ανθρώπους αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν μη απαραίτητα πράγματα που απλώς προσθέτουν επιπλέον έξοδα. Αλλά εδώ, αυτά τα λίγα επιπλέον ευρώ αξίζουν εντελώς.

Μπύρα

Η μπύρα παρασκευάζεται στο Λουξεμβούργο τουλάχιστον από το 1300 μ.Χ. Το Lager είναι το στυλ της επιλογής, αλλά θα βρείτε πολλές επιλογές σε αυτή τη μικρή χώρα. Ενώ κάποτε το Λουξεμβούργο είχε 12 μεγάλες ζυθοποιίες, τώρα υπάρχουν μόνο τρεις μεγάλες εταιρείες και μερικές μικρότερες μικροζυθοποιίες.

Η σύστασή μας για υπέροχη μπύρα σε συνδυασμό με μια ζωντανή, διασκεδαστική ατμόσφαιρα είναι η Big Beer Company στην περιοχή Rives de Clausen. Αυτή η μπυραρία βρίσκεται στο παλιό κτήριο του ζυθοποιείου Mousel.

Big Beer Company

Έχει μια αέναη ατμόσφαιρα του Oktoberfest, που περιλαμβάνει επιλογές φαγητού βαυαρικού στιλ, γενναιόδωρες κούπες ενός λίτρου και ζωντανή μουσική. Οι παλιές ατμομηχανές βρίσκονται ακόμα στο επίκεντρο του κτιρίου.

Σκηνή Big Beer Company

Προστ!

Διεύθυνση : 12 Rives de Clausen

Αρτοσκευάσματα και επιδόρπια

Ειλικρινά, τα αρτοσκευάσματα και τα αρτοσκευάσματα στο Λουξεμβούργο ανταγωνίζονται αυτά στη Γαλλία. Απλώς κοιτάξτε τους μικρούς χοιρινούς στα αριστερά – οι καρφίτσες είναι φτιαγμένες από αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Το ξέρω αυτό για γεγονός γιατί μετά το περπάτημα από το Ζαχαροπλαστείο Jean-Claude Arens ζαχαροπλαστείο δίπλα στο ξενοδοχείο μας κάθε πρωί, έπρεπε επιτέλους να πάρω ένα. Δεν απογοήτευσε!

αρτοσκευάσματα στην πόλη του Λουξεμβούργου

Επισκεφθήκαμε γύρω από την Ημέρα του Πατέρα, και αυτές οι τούρτες αγωνιστικών αυτοκινήτων ήταν επίσης στη βιτρίνα τους. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καλλιτεχνία.

γλυκά για την ημέρα του πατέρα στο Λουξεμβούργο

Διεύθυνση: 4A Avenue du Dix Septembre

Που να μείνω

Ψάχνετε μέρος για να μείνετε στην Πόλη του Λουξεμβούργου; Ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ:

Καρφιτσώστε το για αργότερα:

Πόλη του Λουξεμβούργου με προϋπολογισμό