A DIY Attic Conversion Guide » Residence Style

A DIY Attic Conversion Guide » Residence Style

April 14, 2021 0 Von admin

Αν ψάχνετε για έναν μοναδικό τρόπο για να προσθέσετε περισσότερο χώρο διαβίωσης στο σπίτι σας, μια μετατροπή σοφίτας μπορεί να είναι κάτι που βρίσκεται ακριβώς στο σοκάκι σας. Στην πραγματικότητα, πολλά σπίτια σε όλη την Αυστραλία μπορούν να αποδώσουν έως και το 30% της επιφάνειας του δαπέδου τους μόνο στην κοιλότητα της οροφής, καθιστώντας τη σοφίτα έναν από τους πιο ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενους χώρους σε ένα σπίτι. Στο σημερινό άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τη σοφίτα σας σε ένα κομψό πατάρι, οπότε πάρτε μερικά κόντρα πλακέ και διαβάστε για να μάθετε περισσότερα!

Μετατροπή σοφίτας: Τα οφέλη

Πρώτα – είναι σημαντικό να σημειωθεί τα οφέλη που προσφέρει μια μετατροπή σοφίτας. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι μια μετατροπή σοφίτας κοστίζει συχνά πολύ λιγότερο από την επέκταση του σπιτιού σας, με ανακαινίσεις που είναι λιγότερο ενοχλητικές και συχνά πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν. Μια μετατροπή σοφίτας είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας και θα κάνει το σπίτι σας λίγο πιο εύκολο στην πώληση.

Φυσικά, τα οφέλη δεν σταματούν μόνο εκεί. Μια ανακαινισμένη σοφίτα είναι ο τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε κάποιο επιπλέον δωμάτιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειάς σας — είτε πρόκειται για έναν έφηβο που ζητάει τον δικό του χώρο, για έναν σύζυγο που χρειάζεται ένα γραφείο στο σπίτι ή ακόμα και ως ελεύθερο δωμάτιο για επισκέπτες και φίλους που επισκέπτονται .

Διερεύνηση του Διαστήματος

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ολοκληρώσετε είναι η επιθεώρηση της σοφίτας σας. Αυτό είναι το στάδιο όπου θα μπορείτε να αξιολογήσετε πλήρως τις επιλογές σας. Η χρήση μάσκας σκόνης όταν το κάνετε αυτό συνιστάται πάντα για να προστατευτείτε. Μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

  • Παράσιτα όπως ποσουμ ή αρουραίους
  • Υπάρχουσες καλωδιώσεις και σωλήνες (προσέξτε να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος)
  • Αμίαντο
  • Πιθανά δομικά ή ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Μετατροπή σοφίτας3

Επιλογές μετατροπής σοφίτας

Για να μετατραπεί ο χώρος της σοφίτας σας θα πρέπει να έχει ελάχιστο ύψος κεφαλής 2,4 μέτρα τουλάχιστον στο 60% της επιφάνειας του δαπέδου. Μια συνηθισμένη ερώτηση που μας κάνουν συχνά είναι αν η μετατροπή σοφίτας DIY είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο μέσος Joe και η γρήγορη απάντηση σε αυτό είναι ναι. Ωστόσο, θεωρώντας ότι μια μετατροπή είναι μια αρκετά βαριά εργασία που πρέπει να αναλάβετε, είναι σημαντικό να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα πριν ξεκινήσετε το έργο DIY σας.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε την κοιλότητα της οροφής σας σε ένα χρησιμοποιήσιμο ή κατοικήσιμο δωμάτιο, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε την έγκριση του δήμου, οπότε φροντίστε να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν ξεκινήσετε Έργο DIY. Αφού λάβετε έγκριση, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

Μετατροπή ελαφριάς σοφίτας – Αυτή είναι η πιο βασική από τις μετατροπές και δεν περιλαμβάνει κανενός είδους δομικές αλλαγές. Τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα ή δύο παράθυρα στον χώρο για να εισάγετε περισσότερα φυσικό φως.

Μετατροπή Dormer – Μια τυπική μετατροπή της σοφίτας με κοιτώνες είναι μια προέκταση σε σχήμα κουτιού της υπάρχουσας οροφής σας, η οποία δημιουργεί πρόσθετο χώρο στο δάπεδο και προεξοχή μέσα στην περιοχή της σοφίτας. Οι κοιτώνες λειτουργούν καλύτερα για μικρές σοφίτες, καθώς δημιουργούν τον απαραίτητο πρόσθετο χώρο.

Μετατροπή Mansard – Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε δραματικά το σπίτι σας και ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε η μετατροπή Mansard είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η μετατροπή σοφίτας ουσιαστικά προσθέτει έναν ακόμη όροφο στο σπίτι σας και θα εκτείνεται σε όλο το πλάτος του σπιτιού σας.

Μετατροπή Hip to Gable – Τέλος, η μετατροπή Hip σε Gable λειτουργεί για μονοκατοικίες ή ημι-ανεξάρτητες κατοικίες χρησιμοποιώντας το χώρο μεταξύ της άκρης της κεκλιμένης οροφής και του αέτωμα του σπιτιού σας Μια ολοκαίνουργια σοφίτα δημιουργείται επεκτείνοντας τόσο το ύψος του τοίχου του αέτωμα όσο και η κεκλιμένη στέγη για να συναντήσει τον νέο τοίχο.

Βασικά Βήματα Μετατροπής Αττικής

Τώρα που αποφασίσατε για τον τύπο της μετατροπής που θα θέλατε να ξεκινήσετε, το διασκεδαστικό μέρος μπορεί να ξεκινήσει!

Μετατροπή σοφίτας2

  • Καθάρισε – η διασφάλιση ότι αφαιρείτε τυχόν σκουπίδια ή σκουπίδια από τη σοφίτα σας είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία μετατροπής. Υποθέτοντας ότι πρόκειται να προσθέσετε νέα μόνωση πριν εγκαταστήσετε τη γυψοσανίδα σας, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε και την παλιά μόνωση.
  • Συνδέστε το – Μόλις λάβετε άδεια από το συμβούλιο σας, είναι σημαντικό να προσλάβετε α επαγγελματίας ηλεκτρολόγος για να διασφαλίσετε ότι όλες οι καλωδιώσεις σας πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. Το ηλεκτρικό σας θα μπορεί να εγκαταστήσει ηλεκτρικές καλωδιώσεις στους τοίχους και την οροφή, επιτρέποντάς σας να παρακάμψετε κοινά προβλήματα που τείνουν να αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού DIY.
  • Μονώστε τη σοφίτα σας – Η καλύτερη μόνωση DIY για μια σοφίτα είναι η μόνωση batt με πρόσοψη επιβραδυντικού ατμού. Αυτή είναι μια απίστευτα ευέλικτη και εύκολη στην εγκατάσταση επιλογή και μπορεί ακόμη και να στρωθεί για πρόσθετη κάλυψη. Πριν εγκαταστήσετε τις ρόπαλες, καλαφατίστε τυχόν χώρους ή διαρροές όπου ο αέρας μπορεί να περάσει στα παρακάτω δωμάτια.
  • Τοποθετήστε οροφή και γυψοσανίδα – Ακολουθεί η τοποθέτηση της οροφής και της γυψοσανίδας. Βάψτε τη γυψοσανίδα σας σε ανοιχτό χρώμα, ειδικά αν η σοφίτα σας έχει λίγο φυσικό φως. Σημειώστε ότι η ολοκαίνουργια γυψοσανίδα θα πρέπει να ασταρωθεί πριν τη βαφή. Συνιστούμε πάντα δύο στρώσεις βαφής για να δώσετε στο γυψοσανίδα μια τελειωμένη εμφάνιση.
  • Τοποθετήστε δάπεδο – Έχετε σχεδόν τελειώσει με την ανακαίνιση της σοφίτας που κάνετε DIY και το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξετε και τοποθετήστε το δάπεδο της προτίμησής σας. Το δάπεδο με μοκέτα είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς βοηθά στη μείωση του ήχου και προσθέτει πρόσθετη μόνωση στο πάτωμά σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης με βάση το δάπεδο της επιλογής σας.

Συναρπαστικές στιγμές! Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να επιπλώνετε και να διακοσμείτε τον ολοκαίνουργιο χώρο της σοφίτας σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

_________

Και να το έχετε – όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε τη δική σας μετατροπή στη σοφίτα, DIY. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έχει δώσει όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να μετατρέψετε τη σοφίτα σας σε ένα εξαιρετικά λειτουργικό δωμάτιο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.