Bouncing Back: Lessons from the Front Lines of Solar

5
Bouncing Back: Lessons from the Front Lines of Solar

Καθώς πλησιάζουμε σε σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας, η CPMG έχει την τύχη να συνεργάζεται εξ αποστάσεως με όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ηλιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστατών, προγραμματιστών, κατασκευαστών και ανακυκλωτών. Την τελευταία εβδομάδα, είχαμε κάποιες οξυδερκείς συζητήσεις με αρκετούς από αυτούς για να δούμε πώς τα πάνε τις ημέρες του COVID-19.

Από την ψηφιακή εργασία έως την επανεκτίμηση του τοπίου των πελατών – ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτές οι εταιρείες είναι έτοιμες να ανακάμψουν από τον COVID-19. Αν και σίγουρα παραμένουν οι προκλήσεις, πιστεύουμε ότι οι προοπτικές για την ηλιακή ενέργεια είναι ισχυρές στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο. Αποστάξαμε τις συνομιλίες μας σε τρία μαθήματα και μια „λίστα ανάγνωσης καραντίνας“ πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε. Μείνετε ασφαλείς και διαβάστε!

Μάθημα 1: Συνεργαστείτε με το Zoom, αλλά μην χτίζετε την επιχείρησή σας γύρω από αυτό.

Το λατρεύετε ή το μισείτε, η τηλεδιάσκεψη είναι εδώ για να μείνει. Οι περισσότεροι εγκαταστάτες και προγραμματιστές ηλιακής ενέργειας πραγματοποιούν κλήσεις Zoom με προοπτικές σε διάφορα στάδια του κύκλου λήψης αποφάσεων ηλιακής ενέργειας. Carl Ramsbey, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο CAM Solar, το θέτει ως εξής:

Η συνομιλία με πελάτες μέσω Zoom και Skype είχε την καμπύλη εκμάθησής της, αλλά όλοι την ακολούθησαν. Η εταιρεία μας στο σύνολό της διέκοψε την εγκατάστασή μας κατά τη διάρκεια του COVID για να βελτιώσει την εθιμοτυπία Zoom και τις στρατηγικές εξυπηρέτησης πελατών μας. Καθώς εργαζόμαστε με πελάτες μέσω του Zoom, θεωρήσαμε ότι πάντα εκτιμούμε την επαγγελματική εμφάνιση και συμπεριφορά στην κάμερα. Εξίσου αποτελεσματικό είναι η προβολή του βίντεό μας κατά τη διάρκεια όλα καλεί, ακόμα κι αν ο πελάτης προτιμά να μην το κάνει. Αυτό το «να βάλουμε πρόσωπο στη φωνή», σίγουρα μας βοήθησε να κλείσουμε συμφωνίες εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν όλοι οι ερωτηθέντες το Zoom για να δημιουργήσουν συνδέσεις με πελάτες και πελάτες. AJ Orben, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Λειτουργιών στο WeRecycle Solar, έχει διατηρήσει ένα πιο BC (Πριν από τον COVID) στυλ επικοινωνίας. Αυτος λεει:

Πείτε με τρελό—Λατρεύω τις ψυχρές κλήσεις και το εξερχόμενο μάρκετινγκ. Καθώς πολλές πολιτείες παραμένουν σε lockdown, η συζήτηση είναι μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση. Υπήρξε εξίσου ισορροπία στην πραγματοποίηση και την αποδοχή κλήσεων για την ομάδα μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. παρέχει την ευκαιρία να οικοδομήσουμε πραγματικές, ουσιαστικές συνδέσεις με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Τούτου λεχθέντος, Κούραση ζουμ είναι πραγματικό πράγμα. Και ακόμα δεν υπάρχει τίποτα σαν μια κατ‘ ιδίαν συνάντηση για την ανάπτυξη σχέσεων, λέει Helen Brauner του προγραμματιστή με έδρα το Όστιν 7Χ Ενέργεια:

Ενώ η εξ αποστάσεως εργασία με πελάτες είναι αποτελεσματική, είναι χρήσιμο να τους έχω συναντήσει προσωπικά τουλάχιστον μία φορά, ειδικά όταν διαπραγματεύομαι μια συμφωνία όπου η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για τη σχέση.

Μάθημα 2: Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά τη διάρκεια του COVID, αλλά το ίδιο και το ενδιαφέρον για ηλιακή ενέργεια + αποθήκευση.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά της LG Chem/BusinessWire

Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε περισσότερη κατανάλωση ενέργειας, με υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας, ειδικά όταν η καλοκαιρινή χρήση AC μόλις ξεκινά. Επιπλέον, η αβεβαιότητα είναι το μόνο σίγουρο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη, συνεχή ενέργεια στην οποία μπορούν να εξαρτηθούν.

Οι εγκαταστάτες οικιακής χρήσης σε περιοχές και αγορές αναφέρουν ότι καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας αυξάνονται απότομα, οι πελάτες σκέφτονται σοβαρά την ηλιακή (και την αποθήκευση) κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Tim Sylvia στο Το PV Magazine αναφέρει μια έρευνα Διεξήχθη από την LG και τη δημοσκόπηση Harris, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρξε αύξηση 13% στους ανθρώπους που σκέφτονται τώρα την ηλιακή ενέργεια από την έναρξη του Covid-19. Επιπλέον, η επισκεψιμότητα του ιστότοπου στον ιστότοπο αποθήκευσης μπαταριών της LG μερικές φορές αυξάνεται κατά 100% από έτος σε έτος. Αυτοί οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και θα είναι προς όφελός σας να μιλήσετε αποτελεσματικά σε αυτές τις νέες προτεραιότητες πελατών.

Μάθημα 3: Αυτός είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας. Τελειώστε δυνατά.

Οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας αναγνωρίζουν ότι έχουν δεχθεί πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, αλλά οι περισσότερες προσπαθούν να επανεμφανιστούν το επόμενο τρίμηνο περίπου, πιο δυνατές από ποτέ. Yann Brandt, του δημοφιλούς ενημερωτικού δελτίου και της ιστοσελίδας SolarWakeup, ερεύνησε πολλούς εγκαταστάτες και προγραμματιστές σχετικά με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τις προοπτικές AC (Μετά τον COVID).

Τα ευρήματά του δείχνουν ότι οι πωλήσεις ηλιακών κατοικιών μειώθηκαν κατά 22% σε σύγκριση με τις πωλήσεις BC τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, το 58% των ερωτηθέντων λέει ότι επί του παρόντος βρίσκονται στα επίπεδα πωλήσεων ή πάνω από αυτά πριν από την πανδημία. Το 42% αυτών των εταιρειών προσλαμβάνουν για θέσεις πωλήσεων και κεφαλαίων κίνησης, με πίστωση που δίνεται στο ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Προστασίας Πληρωμών (PPP) για να γεφυρωθεί το χάσμα.

Richard Klein, Πρόεδρος της Κιχωτικά Συστήματα, δίνει μια προσωπική άποψη. Ο Klein διευθύνει την εμπορική του επιχείρηση ηλιακής ενέργειας στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά της επιδημίας του κορωνοϊού. Ο Richard αναφέρει ότι, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές για την επαναλειτουργία της Νέας Υόρκης δεν έχουν ακόμη επιτρέψει την επανεκκίνηση των εγκαταστάσεων, συνεχίζουν να εμφανίζονται εμπορικά ηλιακά έργα:

Είμαστε τυχεροί που συνεχίζουμε να έχουμε δυνητικούς πελάτες κατά τη διάρκεια του COVID. Όλα είναι μέσα από τη φήμη μας, επαφές και εταιρείες με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Και, στο τέλος της ημέρας, τα οικονομικά για την εμπορική ηλιακή ενέργεια είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλά αυτή τη στιγμή. Οι αποπληρωμές στη Νέα Υόρκη για μεγαλύτερα συστήματα (η κύρια αγορά μας), είναι γενικά στην περιοχή 3 ή 4 ετών. Όταν εξετάζετε την τρέχουσα αστάθεια του χρηματιστηρίου, μπορεί να μην είναι μια σταθερή επένδυση. Σε σύγκριση, ειδικά αν έχετε κεφάλαιο για επένδυση, η ηλιακή ενέργεια είναι καλύτερη επιλογή.

Το γενικό συναίσθημα στον κλάδο είναι συγκρατημένη αισιοδοξία για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο, αλλά μόνο εάν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες των εντολών κλειδώματος της πανδημίας.

Τελικές σκέψεις

Ο κλάδος αναμφίβολα δέχεται πλήγμα κατά τη διάρκεια του COVID, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε πιο δυνατοί από ποτέ καθώς οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές της ηλιακής ενέργειας συνειδητοποιούν την αξία της. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επανεκτιμήσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ και να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας. Εάν ενδιαφέρεστε να προγραμματίσετε μια κλήση προγραμματισμού μάρκετινγκ, επικοινωνήστε μαζί μας.

Η CPMG ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της σε αυτό το κομμάτι. Θα συνεχίσουμε να γράφουμε άρθρα όπως αυτά για να σας κρατάμε ενήμερους για αυτήν την πολύ δυναμική κατάσταση και σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να συνεχίσετε να υποστηρίζετε την ηλιακή ενέργεια, όπου κι αν βρίσκεστε!

Η καραντίνα μας Λίστα ανάγνωσης

1. Ένα κατατοπιστικό άρθρο των New York Times για την πολύ πραγματική ιδέα του Κούραση ζουμ και πώς να το αντιμετωπίσετε.

2. Α Άρθρο του Forbes για 9 τρόπους για να παραμείνετε θετικοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είμαστε ιδιαίτερα οπαδοί του αριθμού 6 και 8.

3. άρθρο των New York Times για το αναπόφευκτη αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειαςπαρά τις προβλεπόμενες απώλειες θέσεων εργασίας της SEIA λόγω του COVID.

4. Ο Tim Sylvia του περιοδικού PV αναφέρει σχετικά γιατί οι άνθρωποι σε καραντίνα εξερευνούν ενεργά την ηλιακή ενέργεια.

5. Ο David Byrne των Talking Heads (!) συζητά γιατί άλλες πολιτείες θα πρέπει να είναι σαν το Τέξας όταν πρόκειται για αιολική ενέργεια. Αυτό το άρθρο είναι μέρος της νέας του ιστοσελίδας: Λόγοι για να είσαι χαρούμενος. Είμαστε επί του σκάφους!

Του Zubin Segal

Schreibe einen Kommentar