Farm of the Future: Είναι η ενέργεια η νέα «καλλιέργεια»;

2
Farm of the Future: Είναι η ενέργεια η νέα «καλλιέργεια»;

(Συγγραφέας από τον Mark Inkrott, συνιδρυτή και συνεργάτη του Ομάδα UpField.)

Η γαλακτοκομική βιομηχανία έχει υιοθετήσει μια σειρά περιβαλλοντικών στόχων για να λογοδοτήσει και να εργαστεί για να γίνει ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2050. Με βασικούς όρους, αυτοί οι στόχοι σε ολόκληρη τη βιομηχανία επικεντρώνονται στα εξής:

 • Παραγωγή ζωοτροφών και αλλαγές στην πρακτική
 • Φροντίδα και αποτελεσματικότητα αγελάδων
 • Χειρισμός κοπριάς και διαχείριση θρεπτικών συστατικών
 • Ενεργειακή απόδοση στο αγρόκτημα και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Σε ευθυγράμμιση με αυτούς τους στόχους και ως παράδειγμα της τεχνογνωσίας μας ως μακροχρόνιων συνεργατών με τους πελάτες μας σε φάρμες γαλακτοκομικών προϊόντων, η EnTech Solutions δημιούργησε μια «Φάρμα του Μέλλοντος» στο Middleton του Ουισκόνσιν. Εδώ, τα ζωικά απόβλητα μετατρέπονται σε ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG) χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναερόβιας χώνευσης που τροφοδοτείται από ένα ηλιακό μικροδίκτυο. Η παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνει την αξία του αερίου.

Οι σύγχρονοι αγρότες που επικεντρώνονται στη μακροζωία και την κληρονομιά επιδιώκουν κομμάτια αυτής της ιδέας της φάρμας του μέλλοντος για να δημιουργήσουν τις δικές τους εξατομικευμένες λύσεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Το αποτέλεσμα είναι εκμεταλλεύσεις με διαφοροποιημένες ροές εισοδήματος –γάλα, καλλιέργειες και ενέργεια– χρησιμοποιώντας στρατηγικές που ευθυγραμμίζονται με τα υπάρχοντα συστήματα αξιών τους και μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας για οποιοδήποτε προϊόν. Οι μελλοντικές φάρμες θα υπερβαίνουν απλώς την παροχή τροφής στην κοινωνία, αλλά θα είναι και η δική τους πηγή ενέργειας.

Επιλογές για την επίτευξη καθαρού μηδενός

Οι αγρότες υπηρέτησαν ιστορικά ως φύλακες των πόρων του πλανήτη μας, αναζητώντας πάντα νέους τρόπους για να αναπληρώσουν και να καλλιεργήσουν τη γη, τον αέρα, το νερό και τα ζώα που μας βοηθούν όλους να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε. Καθώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να μετράμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, να προσαρμόζουμε και να βελτιώνουμε τη διαχείριση και τη φροντίδα αυτών των πόρων.

Η EnTech Solutions προσφέρει μια ποικιλία τεχνολογιών που βοηθούν τις γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους διαχείριση στην επιδίωξη της ουδετερότητας του άνθρακα (καθαρό μηδέν), συμπεριλαμβανομένων:

 • Ενέργεια εργαλεία μοντελοποίησης που μπορεί να εξετάσει την απόδοση της επένδυσης για πολλαπλά σενάρια και επιλογές έργου.
 • Αναερόβιο χωνευτήριο ανάπτυξη κατά την οποία το μεθάνιο από τα οργανικά απόβλητα δεσμεύεται για να αποτραπεί η απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα και η χρήση αυτού του μεθανίου για την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG), καθώς και λιπασμάτων υψηλής ποιότητας και στρωμνής ζώων.
 • Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού στις τοποθεσίες αναερόβιας χώνευσης μπορεί να δημιουργήσει καθαρό νερό ασφαλές για απορροή, άρδευση ή συντήρηση αγροκτημάτων.
 • Μικροδίκτυα που χρησιμοποιούν κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους (DER) όπως ηλιακή, αιολική ή υδροηλεκτρική για τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας.
 • Λογισμικό για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της απόδοσης του μικροδικτύου.

Η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, καθιστώντας τις επιχειρηματικές στρατηγικές της φάρμας του μέλλοντος ευκολότερες και πιο οικονομικές για γαλακτοκομικές φάρμες όλων των μεγεθών. Η συνεργασία με την EnTech Solutions προσφέρει επιλογές που μπορούν να εξαλείψουν τα εμπόδια παρέχοντας παράλληλα καινοτόμες, αλλά απλές λύσεις.

Οφέλη από Στρατηγικές Farm-of-the-Future

Ενώ τα οφέλη για το περιβάλλον μπορεί να είναι προφανή, υπάρχουν επίσης σημαντικά οφέλη για μεμονωμένους αγρότες που υιοθετούν αυτή τη μελλοντική προσέγγιση.

 • Μειώστε τον κίνδυνο με την εξασφάλιση κάποιου εγγυημένου εισοδήματος μέσω της διαφοροποίησης των προϊόντων· για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μέρος της έκτασης σας για μια ηλιακή συστοιχία. Η ευκαιρία να παράγεις ενέργεια ως καλλιέργεια είναι ακόμη πιο συναρπαστική όταν εκμεταλλεύεσαι τις τρέχουσες ενεργειακές πιστώσεις.
 • Λύστε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα τόσο με την κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας, όσο και με τη διαχείριση της κοπριάς. Ιδιαίτερα για εκμεταλλεύσεις με ταχέως αναπτυσσόμενα κοπάδια, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν ζητήματα απορροής από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Ένας αναερόβιος χωνευτήρας παρέχει τόσο λύση όσο και μια πιθανή νέα ροή εισοδήματος με την παραγωγή RNG καθώς και τη δυνατότητα πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας πίσω στο δίκτυο.
 • Βελτίωση της αντίληψης του αγροτικού κλάδου προκαλείται από υποπροϊόν μεθανίου από αγελάδες γαλακτοπαραγωγής που συμβάλλουν σημαντικά στα αέρια του θερμοκηπίου. Οι στρατηγικές „Farm of the Future“ επιτρέπουν στους προορατικούς αγρότες να θεωρούνται ότι λύνουν τα προβλήματα του πλανήτη και όχι ως τα δημιουργούν.
 • Δημιουργήστε μια μακροχρόνια κληρονομιά διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο εισοδήματός σας. Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών φυσικού αερίου προσθέτει ασφάλεια και μακροζωία στο μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας σας, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε την οικογενειακή φάρμα στην επόμενη γενιά με σιγουριά.

Αυτή η προσέγγιση στη γαλακτοκομία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις αξίες και τις αρχές που έχουν διαμορφώσει οι αγρότες σε όλη την ιστορία, ωθώντας τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις προσπάθειες βιωσιμότητας.

Να είστε προετοιμασμένοι και ενεργοί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο γεωργικός κλάδος έχει ήδη αναγνωρίσει την ανάγκη δημιουργίας καλύτερων συστημάτων και συνεργασίας για την ενίσχυση της δυναμικής του άλλου, κάτι που απαιτεί συνεργασία και συνεργασία.

Ενώ πολλοί πωλητές μπορούν να κατασκευάσουν ένα χωνευτήρα, η EnTech Solutions έχει μια τυποποιημένη διαδικασία σχεδιασμού που βασίζεται σε αρθρωτή κατασκευή, επιτρέποντας σε κάθε έργο να είναι επεκτάσιμο, οικονομικό και γρήγορο στην αγορά. Προσφέρουμε δυνατότητες από άκρο σε άκρο, όπως μηχανική, προμήθεια και κατασκευή και συνεργαζόμαστε μαζί σας από την αρχή μέχρι το τέλος για να μεγιστοποιήσουμε τη συνολική αξία του έργου. Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους λειτουργικούς και περιβαλλοντικούς σας στόχους χρησιμοποιώντας μοναδικό λογισμικό μοντελοποίησης, μικροδίκτυα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τεχνολογία για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συστημάτων σας.

Εξασφαλίστε την ικανότητά σας να τροφοδοτήσετε το έθνος μας με υγιεινά προϊόντα, όπως γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, καλλιέργειες σε σειρά — και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για να μάθετε περισσότερα για αναβάθμιση του γαλακτοκομείου σας με τις τεχνολογίες Farm of the Future, επικοινωνήστε με την EnTech Solutions ή email [email protected].

Schreibe einen Kommentar